• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Addy Designer of Honour

 • 'The Art of Perception'

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

WHO in spoedvergadering over uitbraak apenpokken

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 mei 2022 - GENEVA/BUDAPEST - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) was vrijdag in een spoedvergadering om de "grootste en meest wijdverspreide" uitbraak van apenpokken "ooit gezien in Europa" en Noord-Amerika te bespreken. Alleen al in Groot-Brittannië zijn vrijdag de besmettingen verdubbeld met 11 nieuwe gevallen van apenpokken vrijdag, bevestigde de Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid onder verwijzing naar het UK Health Security Agency (UKHSA). De meeste patiënten werden als mild omschreven.

Besmettelijke gevallen werden gemeld in de VS, Spanje, Portugal, Italië, Zweden en Canada, meestal bij jonge mannen die niet eerder naar het voor de ziekte kwetsbare Afrika waren gereisd. Frankrijk, Duitsland, België en Australië bevestigden vrijdag de eerste besmettingen.

Deskundigen verklaren dat de verspreiding in westerse landen een ongebruikelijke internationale uitbraak is van een ziekte die meestal in Centraal- en West-Afrika voorkomt. De WHO meldde dagelijks vergaderingen te houden met gezondheidswerkers uit de getroffen landen en andere landen om de crisis aan te pakken.

Bij de voorlichtingsbijeenkomsten zijn ook de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC), het Europees centrum voor ziektebestrijding en -preventie, en technische adviesgroepen betrokken, zo vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. De uitbraak is nu de "grootste en meest wijdverspreide ooit gezien in Europa," zeiden WHO-functionarissen.

"Ik ben compleet-verbijsterd. Elke dag als ik wakker word, zijn er weer meer landen geïnfecteerd," zei Oyewale Tomori, een viroloog en voormalige directeur van de Nationale Academie van Wetenschappen in Nigeria. Hij zit in verschillende adviesraden van de WHO.

"Dit is niet het soort verspreiding dat we in West-Afrika eerder hebben gezien, dus kan hier sprake zijn van een nieuwe situatie in het Westen," aldus deze official.

Voor de verspreiding van het apenpokkenvirus is volgens deskundigen nauw contact met een besmet persoon nodig. Infectie kan ontstaan na blootstelling aan "beschadigde huid, slijmvliezen, ademhalingsdruppels, besmette lichaamsvloeistoffen of zelfs contact met besmet linnengoed," voegde Neil Mabbott, verantwoordelijk voor de leerstoel immunopathologie aan de diergeneeskundige school van de Universiteit van Edinburgh in Schotland, hieraan toe.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft verklaard dat veel van de gemelde ziektegevallen zich hebben voorgedaan bij mensen met een homo- of biseksuele achtergrond of bij mannen die seks hebben met mannen.

Er is een incubatieperiode van ongeveer zeven tot 14 dagen, aldus de CDC. De eerste symptomen zijn meestal griepachtig, zoals koorts, koude rillingen, uitputting, hoofdpijn en spierzwakte, gevolgd door zwelling in de lymfeklieren, die het lichaam helpen infectie en ziekte te bestrijden. "Een van de kenmerken die infectie met apenpokken onderscheidt van die met waterpokken, is de ontwikkeling van gezwollen lymfeklieren," aldus de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van de VS.

Daarna volgt een zich wijd verspreidende huiduitslag op het gezicht en lichaam, inclusief de binnenkant van de mond en de handpalmen, en de voetzolen. De pijnlijke, opgezette pokjes zien er parelachtig en met vocht gevuld uit, vaak omgeven door rode kringen. De korsten van de wondjes vallen er uiteindelijk af en verdwijnen na twee tot drie weken, aldus de CDC.

Er wordt echter voor gevreesd dat veel mensen door de ziekte kunnen worden besmet in landen die zich nog juist proberen te herstellen van de gevolgen van de pandemie die hun heeft getroffen door het coronavirus.

DE APENPOKKEN - OOK WEL MONKEYPOX GENOEMD - WORDEN VOORALSNOG TOEGESCHREVEN AAN NAUW CONTACT MET EEN BESMET PERSOON ...

OOK BESMET LINNENGOED KAN DE VREEMDE NIEUWE ZIEKTE DOORGEVEN...DIE BIJ DE MEESTE PATIËNTEN ALS MILD WORDEN OMSCHREVEN...