• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tientallen Chinese straaljagers in zone Taiwan

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 juni 2022 - TAPEI - Tientallen Chinese militaire vliegtuigen zijn dinsdag de luchtverdedigingszone van Taiwan binnengedrongen, wat het eiland ertoe heeft gebracht straaljagers in te zetten om China's op twee na grootste invasie dit jaar een halt toe te roepen, aldus Taipei.

Het ministerie van defensie van Taipei zei dat "29 Chinese vliegtuigen" - waaronder "17 straaljagers en zes bommenwerpers" - de Taiwanese luchtverdedigingsidentificatiezone (ADIZ) zijn binnengevlogen. Er waren ook vliegtuigen voor elektronische oorlogsvoering, voor snelle waarschuwing, voor de strijd tegen onderzeeërs en een vliegtuig om bijte tanken in de lucht bij de inval betrokken, meldt de regering.

Taiwan, dat door het communistische China als eigen grondgebied wordt geclaimd, heeft geklaagd over herhaalde missies van de Chinese luchtmacht in de buurt van het democratisch bestuurde eiland. Chinese gevechtsvliegtuigen vliegen vaak in het zuidwestelijke deel van de Taiwanese ADIZ, dicht bij de door Taiwan gecontroleerde Pratas-eilanden, zeggen overheidsfunctionarissen. De massale inval van dinsdag was de op twee na grootste in 2022, nadat op 23 januari 39 jets de zone zouden zijn binnengedrongen en op 30 mei 30 jets.

In het laatste kwartaal van 2021 was er een piek in het aantal ADIZ-invallen, met de meest significante overtreding op één dag op 4 oktober, toen 56 gevechtsvliegtuigen de zone binnenkwamen, volgens de autoriteiten. Vorig jaar registreerde Taiwan 969 vluchten van Chinese gevechtsvliegtuigen in het ADIZ-gebied, meer dan het dubbele van de ongeveer 380 die in 2020 werden gemaakt. Het aantal voor dit jaar ligt tot nu toe al boven de 500.

De ADIZ is niet hetzelfde als het territoriale luchtruim van Taiwan maar omvat een veel groter gebied dat gedeeltelijk samenvalt met de eigen ADIZ van China, volgens waarnemers. China heeft de druk op Taiwan opgevoerd sinds Tsai Ing-wen in 2016 tot president werd gekozen, omdat zij het eiland als een soevereine natie beschouwt.

Peking beschouwt Taiwan als een deel van China en heeft zich voorgenomen om het eiland onder controle te krijgen, indien nodig zelfs met geweld. En nu de aandacht van het Westen gericht is op de Russische invasie in Oekraïne, blijft de bezorgdheid bestaan dat er een oorlog kan uitbreken tussen Taiwan en China, vertelde een hoge Amerikaanse veiligheidsfunctionaris aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Taiwan noemt China's herhaalde militaire activiteiten iets tonend wat in de buurt komt van de "grijze zone" van oorlogsvoering. De tactiek is bedoeld om de Taiwanese strijdkrachten uit te putten door ze herhaaldelijk te laten uitrukken en ook om de Taiwanese militaire reacties te testen, zeggen de autoriteiten.

DE VLAG VAN TAIWAN WAPPERT NOG STEEDS ZELFSTANDIG DOOR....