• Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 'The Art of Perception'

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Tientallen Chinese straaljagers in zone Taiwan

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 juni 2022 - TAPEI - Tientallen Chinese militaire vliegtuigen zijn dinsdag de luchtverdedigingszone van Taiwan binnengedrongen, wat het eiland ertoe heeft gebracht straaljagers in te zetten om China's op twee na grootste invasie dit jaar een halt toe te roepen, aldus Taipei.

Het ministerie van defensie van Taipei zei dat "29 Chinese vliegtuigen" - waaronder "17 straaljagers en zes bommenwerpers" - de Taiwanese luchtverdedigingsidentificatiezone (ADIZ) zijn binnengevlogen. Er waren ook vliegtuigen voor elektronische oorlogsvoering, voor snelle waarschuwing, voor de strijd tegen onderzeeërs en een vliegtuig om bijte tanken in de lucht bij de inval betrokken, meldt de regering.

Taiwan, dat door het communistische China als eigen grondgebied wordt geclaimd, heeft geklaagd over herhaalde missies van de Chinese luchtmacht in de buurt van het democratisch bestuurde eiland. Chinese gevechtsvliegtuigen vliegen vaak in het zuidwestelijke deel van de Taiwanese ADIZ, dicht bij de door Taiwan gecontroleerde Pratas-eilanden, zeggen overheidsfunctionarissen. De massale inval van dinsdag was de op twee na grootste in 2022, nadat op 23 januari 39 jets de zone zouden zijn binnengedrongen en op 30 mei 30 jets.

In het laatste kwartaal van 2021 was er een piek in het aantal ADIZ-invallen, met de meest significante overtreding op één dag op 4 oktober, toen 56 gevechtsvliegtuigen de zone binnenkwamen, volgens de autoriteiten. Vorig jaar registreerde Taiwan 969 vluchten van Chinese gevechtsvliegtuigen in het ADIZ-gebied, meer dan het dubbele van de ongeveer 380 die in 2020 werden gemaakt. Het aantal voor dit jaar ligt tot nu toe al boven de 500.

De ADIZ is niet hetzelfde als het territoriale luchtruim van Taiwan maar omvat een veel groter gebied dat gedeeltelijk samenvalt met de eigen ADIZ van China, volgens waarnemers. China heeft de druk op Taiwan opgevoerd sinds Tsai Ing-wen in 2016 tot president werd gekozen, omdat zij het eiland als een soevereine natie beschouwt.

Peking beschouwt Taiwan als een deel van China en heeft zich voorgenomen om het eiland onder controle te krijgen, indien nodig zelfs met geweld. En nu de aandacht van het Westen gericht is op de Russische invasie in Oekraïne, blijft de bezorgdheid bestaan dat er een oorlog kan uitbreken tussen Taiwan en China, vertelde een hoge Amerikaanse veiligheidsfunctionaris aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Taiwan noemt China's herhaalde militaire activiteiten iets tonend wat in de buurt komt van de "grijze zone" van oorlogsvoering. De tactiek is bedoeld om de Taiwanese strijdkrachten uit te putten door ze herhaaldelijk te laten uitrukken en ook om de Taiwanese militaire reacties te testen, zeggen de autoriteiten.

DE VLAG VAN TAIWAN WAPPERT NOG STEEDS ZELFSTANDIG DOOR....