• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland over Nederlandse boerenprotest

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 JUNI 2022 - STROE, NEDERLAND - Nederland is op zoek naar zijn ziel na een van zijn grootste boerenprotesten in de recente geschiedenis. Tienduizenden boeren verzamelden zich in een dorp in de buurt van het centrum van Nederland om te demonstreren tegen een regeringsplan om de stikstofvervuiling in te dammen, die volgens hen de wereldberoemde landbouwsector van het land de das om zal doen.

Vanuit alle hoeken van het land kwamen de boeren per tractor naar het dorp Stroe, zo'n 70 kilometer ten oosten van Amsterdam, de hoofdstad. De boeren zijn woedend over het plan van de regering om schadelijke stikstofverbindingen tot 2030 met 70 procent terug te dringen. Dat zou kunnen leiden tot een vermindering van de veestapel met 30 procent. En de boeren zeggen dat ze de schuld krijgen van de vervuiling terwijl de overheid kolencentrales weer openzet. De regering beweert dat die centrales nodig zijn om energietekorten als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne op te vangen.

Maar ondernemer en rechtse wetgever Wybren Ridley van Haga steunt de boeren en zegt: "Vandaag keren wij Den Haag, [waar de regering vergadert] de rug toe. Met hun verzonnen stikstofprobleem willen al die linkse vegetariërs de boeren hun land afpakken. Mensen die nog nooit een schop in hun handen hebben gehad of op een tractor hebben gereden," zei hij. "Ze proberen mooi te praten [in de regeringspartijen] D'66 en VVD, maar uiteindelijk hebben we honger."

Zijn woorden klinken door bij Jan en Natascha Hoving die hun kippen verzorgen op een boerderij in Zeewolde. "Ik vind het geweldig dat boeren opkomen voor hun belangen. We mogen trots zijn. Nederlandse boeren staan erom bekend dat ze de beste landbouwtechnieken hebben en wereldwijd voedsel exporteren", aldus Natascha Hoving.

Haar man, boer Jan Hoving, is het daarmee eens. "Je moet weten waar je voedsel vandaan komt. Als dat niet meer mogelijk is, is alles verloren."

Maar mycoloog Rob Chrispijn zegt dat hij bewijzen heeft van veranderende landschappen waar paddenstoelen en cruciale planten zijn afgestorven als gevolg van de intensieve landbouw. "We doen net alsof de boer de mensen in Nederland voedt. Maar hij produceert veel meer voor de wereldmarkt."

Nederland mag dan een klein land zijn, maar het is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld. Maar volgens critici heeft de intensieve veehouderij van koeien, varkens en andere dieren ervoor gezorgd dat Nederland Europa's grootste uitstoter van schadelijke stoffen is geworden.

Boeren vrezen dat ze uiteindelijk gedwongen zullen worden ander werk te zoeken of te emigreren, waardoor er een einde komt aan bedrijven die generaties lang zijn doorgegeven.

Ze hebben de steun van de anti-islam populistische politicus Geert Wilders. Hij vindt dat de regering landbouwgrond wil gebruiken voor migrantencentra en woningen. "Mijn boodschap aan de boeren is dat veel Nederlanders hen steunen, ook mijn partij en anderen. Deze vreselijke plannen met betrekking tot stikstof moeten worden afgeblazen", zei hij terwijl hij de demonstranten kort bezocht te midden van strenge beveiliging.

"Ik bezocht de boer die het protest op zijn land toestond. De bejaarde vader van de boer vertelde me: 'Mijn vader had de boerderij vanaf de jaren veertig, ik vanaf de jaren zestig, en mijn zoon vanaf de jaren tachtig. Maar mijn kleinzoon zal de boerderij misschien niet kunnen overnemen vanwege het stikstofplan.' Dat is onacceptabel", aldus Wilders.

De regering zegt dat haar plan om de stikstofvervuiling terug te dringen in overeenstemming is met uitspraken van het Europese Hof van Justitie en de Raad van State van het land.

Zij beweren dat het Nederlandse beleid heeft gefaald in de aanpak van wat zij zien als een al lang bestaand probleem. De vraag is of de regering zal terugkrabbelen als meer tractoren uit protest de weg op gaan.