• 'The Art of Perception'

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Kantelpunt in betrekkingen Israël en Arabische staten

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 juni 2022 - JERUZALEM - Vertegenwoordigers van Israël, de Verenigde Staten en Arabische bondgenoten hebben over " uitbreiding van de cirkel van duurzame vrede" in het Midden-Oosten gesproken, hebben functionarissen bevestigd.

Ze ontmoetten elkaar maandag in Manama, Bahrein, na een "historische Negev-top" die in maart in de Israëlische woestijn werd gehouden, verklaarden de organisatoren. De afgevaardigden kwamen tot de conclusie dat meer veiligheid, stabiliteit en welvaart in het Midden-Oosten de beste weg is naar vrede, aldus bronnen die van deze gesprekken op de hoogte zijn.

De vergadering van maandag was de eerste bijeenkomst van het "Negev Summit Steering Committee", dat bestaat uit de Verenigde Staten, Israël alsmede de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte. De regeringen van deze zes staten kwamen overeen een regionale samenwerkingsgroep op te richten, het Negev Forum, dat momenteel wordt voorgezeten door Israël en wordt bestuurd door jaarlijkse ontmoetingen van ministers van Buitenlandse Zaken.

Werkgroepen zullen de samenwerking voorbereiden op gebieden als "schone energie, onderwijs en coëxistentie, voedsel- en waterveiligheid, Gezondheid, Regionale Veiligheid, Toerisme," vertelden zij.

De Israëlische media zeiden dat ze ook spraken over de tweestatenoplossing", die een erkenning van de Palestijnse staat en Israël zou inhouden. De afgevaardigden kwamen overeen te zorgen voor meer welvaart voor de Palestijnen, aldus hun gezamenlijke verklaring die door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werd ingezien.

"De deelnemers bevestigden eveneens dat deze betrekkingen kunnen worden gebruikt om in de Israëlisch-Palestijnse betrekkingen een nieuwe dynamiek te creëren in de richting van een door onderhandelingen tot stand gekomen oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. En als onderdeel van de inspanningen om een rechtvaardige, duurzame en alomvattende vrede tot stand te brengen."

De bijeenkomst vond plaats op het moment dat wereldmachten van plan zijn om met Iran te onderhandelen over het nieuw leven inblazen van de nucleaire overeenkomst van 2015, aldus Israël. Israël vreest dat de Islamitische Staat binnenkort over kernwapens zal beschikken.
Toch toonde de ontmoeting van maandag "de kracht van onze betrekkingen, onze gedeelde toewijding aan samenwerking. En de belangrijke mogelijkheden die worden ontsloten door verbeterde betrekkingen tussen Israël en zijn buren," aldus de zes naties.

"De ontmoeting is van bijzonder belang in het licht van het verwachte bezoek van de Amerikaanse president Biden aan Israël en het Midden-Oosten en het Amerikaanse engagement om de vredescirkel uit te breiden", voegde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe.

Biden zal de regio van 13 tot 16 juli bezoeken en tussenstops maken in Israël, de Westelijke Jordaanoever en Saoedi-Arabië.
De bijeenkomst maandag volgde op de Negev-top in maart, de allereerste bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Israël, de VS en vier moslimlanden.

De top werd gehouden in Sde Boker, het huis van Israëls stichter en eerste premier David Ben-Gurion, en vloeide voort uit de akkoorden van Abraham, die werden gesteund door de toenmalige president van de VS, Donald J. Trump. De akkoorden betekenden de eerste openlijke normalisatie van de banden tussen een Arabisch land en Israël sinds de band met Jordanië in 1994.