• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kantelpunt in betrekkingen Israël en Arabische staten

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 juni 2022 - JERUZALEM - Vertegenwoordigers van Israël, de Verenigde Staten en Arabische bondgenoten hebben over " uitbreiding van de cirkel van duurzame vrede" in het Midden-Oosten gesproken, hebben functionarissen bevestigd.

Ze ontmoetten elkaar maandag in Manama, Bahrein, na een "historische Negev-top" die in maart in de Israëlische woestijn werd gehouden, verklaarden de organisatoren. De afgevaardigden kwamen tot de conclusie dat meer veiligheid, stabiliteit en welvaart in het Midden-Oosten de beste weg is naar vrede, aldus bronnen die van deze gesprekken op de hoogte zijn.

De vergadering van maandag was de eerste bijeenkomst van het "Negev Summit Steering Committee", dat bestaat uit de Verenigde Staten, Israël alsmede de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte. De regeringen van deze zes staten kwamen overeen een regionale samenwerkingsgroep op te richten, het Negev Forum, dat momenteel wordt voorgezeten door Israël en wordt bestuurd door jaarlijkse ontmoetingen van ministers van Buitenlandse Zaken.

Werkgroepen zullen de samenwerking voorbereiden op gebieden als "schone energie, onderwijs en coëxistentie, voedsel- en waterveiligheid, Gezondheid, Regionale Veiligheid, Toerisme," vertelden zij.

De Israëlische media zeiden dat ze ook spraken over de tweestatenoplossing", die een erkenning van de Palestijnse staat en Israël zou inhouden. De afgevaardigden kwamen overeen te zorgen voor meer welvaart voor de Palestijnen, aldus hun gezamenlijke verklaring die door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werd ingezien.

"De deelnemers bevestigden eveneens dat deze betrekkingen kunnen worden gebruikt om in de Israëlisch-Palestijnse betrekkingen een nieuwe dynamiek te creëren in de richting van een door onderhandelingen tot stand gekomen oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. En als onderdeel van de inspanningen om een rechtvaardige, duurzame en alomvattende vrede tot stand te brengen."

De bijeenkomst vond plaats op het moment dat wereldmachten van plan zijn om met Iran te onderhandelen over het nieuw leven inblazen van de nucleaire overeenkomst van 2015, aldus Israël. Israël vreest dat de Islamitische Staat binnenkort over kernwapens zal beschikken.
Toch toonde de ontmoeting van maandag "de kracht van onze betrekkingen, onze gedeelde toewijding aan samenwerking. En de belangrijke mogelijkheden die worden ontsloten door verbeterde betrekkingen tussen Israël en zijn buren," aldus de zes naties.

"De ontmoeting is van bijzonder belang in het licht van het verwachte bezoek van de Amerikaanse president Biden aan Israël en het Midden-Oosten en het Amerikaanse engagement om de vredescirkel uit te breiden", voegde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe.

Biden zal de regio van 13 tot 16 juli bezoeken en tussenstops maken in Israël, de Westelijke Jordaanoever en Saoedi-Arabië.
De bijeenkomst maandag volgde op de Negev-top in maart, de allereerste bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Israël, de VS en vier moslimlanden.

De top werd gehouden in Sde Boker, het huis van Israëls stichter en eerste premier David Ben-Gurion, en vloeide voort uit de akkoorden van Abraham, die werden gesteund door de toenmalige president van de VS, Donald J. Trump. De akkoorden betekenden de eerste openlijke normalisatie van de banden tussen een Arabisch land en Israël sinds de band met Jordanië in 1994.