• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Beroemde zanger R Kelly krijgt 30 jaar gevangenisstraf

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1juli 2022 - NEW YORK - De beroemde Amerikaanse R&B zanger R Kelly, met hits als "I Believe I Can Fly" en "Ignition", is woensdag veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van vrouwen, meisjes en jongens.

De veroordeling kwam kort nadat de voormalige Britse socialite Ghislaine Maxwell dinsdag werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf in haar zaak van sekshandel in New York. Ze werd schuldig bevonden aan het regelen van tienermeisjes voor miljardair investeerder Jeffrey Epstein om door hem te worden misbruikt. Maxwell, 60, heeft haar onschuld volgehouden.

Ze volgen Harvey Weinstein, Bill Cosby en andere prominente misbruikers in hun veroordeling tot tijd achter de tralies, hoewel Cosby werd vrijgesproken in hoger beroep. De veroordeling van Kelly op woensdag in Brooklyn is het hoogtepunt van een verbluffende neergang voor de 55-jarige van een superster hitmaker die bekend stond als de koning van R&B tot een gemeden artiest wiens muzikale nalatenschap onlosmakelijk verbonden is geworden met zijn misbruiken.

De hitparade-artiest was een van de meest succesvolle Amerikaanse muzikanten in de jaren 1990 en 2000, toen zijn publieke imago de hoogte in schoot, maakte hij tijdens concerten misbruik van zijn enorme toegang tot jonge fans en aankomende artiesten. De aanklager liet zijn slachtoffers vertellen hoe hij hun tot seks verleidde zonder rekening te houden met hun leeftijd.

De multiplatinumzanger werd in september veroordeeld wegens negen afpersingen en andere misdrijven. Zijn rechtszaak in New York maakte duidelijk hoe hij fans en aspirant-artiesten in de macht kreeg door hen te helpen en hun leven te controleren.

Deze zaak was een cruciale mijlpaal voor de #MeToo-beweging rond een machtig man wiens slachtoffers voornamelijk zwarte vrouwen waren. Voordat het vonnis werd voorgelezen, luisterde rechter Donnelly naar verschillende getuigen die gedetailleerde slachtofferverklaringen aflegden over de manier waarop de zanger hun leven verstoorde.

De getuigenverklaringen werden gevoegd bij de getuigenverklaringen van 11 beschuldigden - negen vrouwen en twee mannen - die de juryleden herhaaldelijk lieten weten dat meneer Kelly zich schuldig had gemaakt aan ernstig seksueel, lichamelijk en emotioneel misbruik. Verschillende getuigen verklaarden dat ze minderjarig waren toen hij voor het eerst seks met hen had.

Kelly's advocaat, Jennifer Bonjean, betoogde dat de opvattingen van de overheid over de correcte gevangenisstraf onjuist zijn - en vroeg om een straf van minder dan tien jaar. Maar rechter Donnelly was het uiteindelijk eens met de aanklager, die een straf van "meer dan 25 jaar" eisten.

De openbare aanklager stelde in zijn aanklacht vast dat Kelly geen berouw heeft getoond en decennialang een "meedogenloze onverschilligheid" aan de dag heeft gelegd voor de gevolgen van zijn misbruik voor de slachtoffers. Zijn daden lijken te zijn "aangewakkerd door narcisme en de overtuiging dat zijn muzikaal talent hem vrijpleit van iedere noodzaak om zijn gedrag te conformeren aan de wet."

"Hij pleegde deze misdaden en gebruikte zijn roem en sterrendom als een schild, dat nauwkeurig onderzoek of veroordeling van zijn daden verhinderde," was de conclusie van de aanklager. "En als een wapen, dat hem toegang verschafte tot rijkdom en een netwerk van mensen om zijn misdaden door mogelijk te maken, en een bewonderende schare fans om zijn slachtoffer uit te kiezen."

Kelly, wiens volledige naam Robert Sylvester Kelly is, werd voor het eerst beschuldigd van seks met minderjarige meisjes in de jaren 1990 en van zijn illegale huwelijk met de zangeres Aaliyah in 1994, die toen 15 jaar oud was. Een paar jaar later, in 2002, werd Kelly aangeklaagd wegens kinderpornografie, maar in 2008 werd hij vrijgesproken tijdens een proces in Chicago.

Pas toen de #MeToo-beweging zijn gedrag opnieuw onder de loep nam, volgde een nieuwe golf van aanklachten - en een veroordeling die uiteindelijk in New York tot stand kwam. Kelly's advocaat vertelde de rechter dat aanklager haar cliënt afschilderden "als een ééndimensionale schurk, die geen grein menselijkheid en waardigheid verdient" en dat "er veel meer aan de hand is".

Ze zei dat zijn "traumatische jeugd", waaronder een "ernstige geschiedenis van seksueel misbruik" door familieleden en anderen, een milde straf rechtvaardigt. "Hij is geen kwaadaardig monster maar een complex ( ongetwijfeld gestoord) menselijk wezen dat in zijn jeugd voor overweldigende uitdagingen stond die zijn latere leven hebben beïnvloed," schreef Bonjean.

Kelly's advocaten frameden zijn aanklager als obsessieve fans en opportunisten die uit waren op financieel gewin. Maar de jury geloofde uiteindelijk de aanklager. Lizzette Martinez, één van de slachtoffers, vertelde verslaggevers dat ze een " aankomende zangeres was, een meisje vol levenslust " voordat ze R. Kelly ontmoette en "een seksslavin" werd.

"Ik denk persoonlijk dat het niet genoeg is, maar ik ben er blij mee," zei ze over zijn gevangenisstraf van 30 jaar.