• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Blokkade door boze Nederlandse boeren

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 10 juli 2022 - AMSTERDAM - De Nederlandse politie heeft een tiener vrijgelaten tijdens grote publieke verontwaardiging nadat agenten op zijn tractor hadden geschoten in de ergste impasse met boeren in jaren, zeiden ambtenaren donderdag. De tractor van de 16-jarige jongen werd aangeschoten tijdens een onrustige nacht van aanhoudende boerenprotesten tegen stikstofplannen van de overheid waarvan boeren vrezen dat ze hun broodwinning zullen schaden. Zijn tractor kwam onder vuur te liggen tijdens een politieblokkade op de snelweg A32 bij de Noord-Nederlandse stad Heerenveen.

Activisten van de groep Farmers Defence Force reden in een konvooi van tractoren naar het nabijgelegen politiebureau in Leeuwarden om de vrijlating van de jongen, die alleen als Jouke wordt geïdentificeerd, te eisen. Zowel hij als twee mannen van 34 en 46 jaar werden gearresteerd op verdenking van poging tot moord nadat de politie verklaarde dat ze "probeerden op agenten en politievoertuigen in te rijden". Maar de verdachten werden 's nachts vrijgelaten nadat de aanklachten waren ingetrokken, zeiden de autoriteiten.

De politie hield ook 19 demonstranten aan die weigerden een distributiecentrum in de buurt van de havenstad Rotterdam te verlaten, dat boeren de afgelopen drie dagen hebben geblokkeerd. Bijna de helft van de arrestanten waren minderjarig, meldden bronnen donderdag.
In de hoofdstad Amsterdam doken ook boeren op tractoren op de Dam, bij het provinciehuis van Gelderland in de stad Arnhem en bij de publieke omroep Mediapark in de stad Hilversum. De Nederlandse autoriteiten en supermarktketens hebben zich gehaast om onderbrekingen in de voedselvoorziening te beperken, nu boeren deze week blokkades zijn begonnen in de buurt van luchthavens en distributiecentra.

De directeur van de brancheorganisatie van de Nederlandse supermarktsector waarschuwde deze week dat "de gevolgen van de blokkades nu al merkbaar zijn." Marc Jansen reageerde op NOS Radio 1 toen berichten opdoken over ketens die een tekort aan verse levensmiddelen hadden. "Verse producten, brood, groente, fruit, dat zullen mensen vandaag moeten missen omdat het normaal gesproken vanavond geleverd zou worden en dat is niet gebeurd", waarschuwde hij.

Elders haastte de politie zich deze week naar de zeesluis bij IJmuiden in Noord-Holland, waar vissers de op één na grootste sluis ter wereld blokkeerden. De vissers, die ook te maken hebben met door de overheid opgelegde beperkingen van hun werk, lieten weten dat zij de protesten van de boeren steunen.

De boeren hebben verklaard te zullen blijven protesteren tegen de regering om de uitstoot van stikstofverbindingen te beperken, met plannen die de strengste in de Europese Unie zijn. Natuurminister Christianne van der Wal heeft provincies een jaar de tijd gegeven om met gedetailleerde plannen te komen om "de uitstoot van ammoniak en stikstofoxide in 2030 te halveren". Volgens haar is het onvermijdelijk dat sommige boeren hun bedrijf moeten opgeven, vrijwillig of via onteigening.

De minister zei dat de maatregel nodig is om te voldoen aan een uitspraak van de Raad van State dat Nederland de Europese natuurbeschermingswetten schendt. Verscheidene oppositiepartijen hebben vraagtekens geplaatst bij deze aanpak en zeggen dat de befaamde landbouwsector van Nederland is uitgekozen terwijl meer vervuilende industrieën ongestoord hun gang kunnen gaan.

De politie heeft barrières en betonblokken geplaatst op vier toegangswegen naar het privé-huis van Van der Wal bij Hardewijk, dat de afgelopen weken het toneel is geweest van woedende protesten van boeren.

Rond het naburige dorp zijn ook bewakingscamera's opgehangen en de politie zegt dat ze mensen die in het gebied lopen, aanhoudt en ondervraagt.

De protesten behoren tot de ernstigste die ooit plaats hebben gevonden, waardoor sommige politici premier Mark Rutte hebben gewaarschuwd dat het beleid van zijn regering zou kunnen uitmonden in een "burgeroorlog".

DIGITALE PEILING POLITIEKE PARTIJEN 10 - 7 - 2022 VERSTREKT DOOR MAURICE DE HOND ...