• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Arrestaties in Chinese provincie door geldcrisis

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRAnt - 3 augustus 2022 - BEIJING - Er bleef maandag grote onzekerheid bestaan over een zich uitbreidende crashcrisis in Centraal-China nadat de autoriteiten een vreedzaam protest van honderden depositohouders de kop hadden ingedrukt.

De Chinese politie heeft zondagavond "enkele verdachten" aangehouden en tegoeden bevroren in verband met de verdwijning van deposito's van verschillende banken in de provincie Henan.Miljoenen deposito's zijn in april verdwenen, waardoor bedrijven hun werknemers niet meer konden betalen en particulieren geen spaargeld meer hadden. Volgens de politie van Henan kregen de verdachten via een groepsmaatschappij de controle over verschillende banken in de provincie.

De criminelen gebruikten platforms voor financiële producten van derden en een bedrijf dat zij hadden opgericht om deposito's te verzamelen en andere financiële producten te verkopen, aldus de politie.De aangehouden verdachten zouden vervolgens fictieve leningen hebben afgesloten om de fondsen illegaal over te maken.Maar ondanks de vermeende aanhoudingen was het niet duidelijk wanneer en of de rust zou terugkeren onder de demonstranten en vele anderen die maandag nog steeds zonder hun zuurverdiende geld zaten.Het protest van zondag was de laatste escalatie in een maandenlang geschil omdat klanten vechten om hun tegoeden terug te krijgen van vier kleine banken in de provincie Henan.De geldschieters schortten in april plotseling het online opnemen van geld op.

Op beelden was te zien dat veiligheidspersoneel in burgerkleding slaags raakte met demonstranten tijdens een protest buiten een gebouw van de People's Bank of China in de provinciehoofdstad Zhengzhou.De protesten dreigden te escaleren in een publieke verontwaardiging over de vermeende poging van de communistische regering om de levensstijl van China's meer dan 1,4 miljard inwoners te controleren.

De woede werd nog aangewakkerd door berichten dat plaatselijke autoriteiten in Henan de codes van de persoonlijke ziektekostenapps voor mobiele telefoons van meer dan 1.000 mensen zouden hebben gewijzigd. De autoriteiten probeerden ze zo te laten geloven dat ze positief getest waren op COVID-19 en n te verhinderen dat ze zouden protesteren, zo bevestigden verschillende bronnen.

Hun optreden versterkte de grotere bezorgdheid in het land voor het vermeende oneigenlijke gebruik van de verplicht gestelde apps voor het traceren van contacten op basis van het coronavirus om het publiek te controleren.

Het maakt deel uit van een breder controlesysteem dat ook gevolgen heeft voor China's minderheidsgroepering die echter snel groeit, de christelijke gemeenschap.Huiskerken en andere niet-geregistreerde kerkgenootschappen hebben de afgelopen maanden en jaren melding gemaakt van politie-invallen, vernieling van eigendommen en aanhoudingen.

Volgens voorzichtige schattingen zijn er in China ten minste 100 miljoen christenen. Volgens sommige berichten, waarin communistische functionarissen worden geciteerd, zou het werkelijke aantal 130 miljoen of meer kunnen zijn.