• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Leiders China-Rusland ontmoeten elkaar in Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 september 2022 - MOSKOU/BUDAPEST - Een dag na geruchten dat hij een moordaanslag had overleefd, ontmoette de Russische president Vladimir Poetin zijn Chinese ambtgenoot met de bedoeling om zijn steeds lastiger wordende invasie in Oekraïne te ondersteunen. Poetin bedankte de Chinese leider Xi Jinping voor zijn "evenwichtige" aanpak van de Oekraïne-crisis en hekelde het "lelijke" beleid van Washington. Hun ontmoeting volgde op verontrusting van China over de grote tegenslagen voor Poetin op het slagveld in Oekraïne en dichter bij huis, waar hij onder druk om af te treden zelfs met de dood wordt bedreigd.

Het anti-Kremlin General GVR Telegram kanaal, citeerde "een insider" binnen zijn staf, en zei woensdag dat Poetin aan een aanslag is ontsnapt tijdens een aanval op zijn autocolonne onderweg naar zijn ambtswoning.De vermeende aanslag op zijn leven vond plaats kort nadat een groep politici in Rusland het aftreden van Poetin had geëist onder verwijzing naar de militaire verliezen van Rusland in Oekraïne. Een luide knal zou het linker voorwiel van Poetins limousine hebben geraakt, waarna de auto onmiddellijk in veiligheid werd gebracht op het moment dat er rook vrijkwam.Hij zou in de derde van vijf gepantserde auto's hebben gezeten die als lokvogel fungeerden. De eerste begeleidende auto zou zijn tegengehouden door een ambulance op weg naar de woning van Poetin, terwijl andere voertuigen probeerden te ontsnappen.

"Vervolgens werd het lichaam van een man gevonden die de ambulance bestuurde, die de eerste auto van de autocolonne blokkeerde," zei de directeur-generaal van de SVR. Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant kon de vele geciteerde berichten echter niet onafhankelijk verifiëren, en sommige veiligheidsanalisten en commentatoren drongen ook aan op de nodige voorzichtigheid. Verschillende bondgenoten van Poetin zijn dit jaar echter omgekomen. In augustus 2022 werd Daria Dugina, een Russische propagandiste voor de invasie van Oekraïne, gedood door een autobom.Vladimir Sungorkin, hoofdredacteur van een pro-Kremlin tabloid, stierf aan een vermeende beroerte in het oosten van Rusland. Het Kremlin bevestigde de dood medio september 2022.

Poetin heeft publiekelijk verklaard dat hij ten minste een handvol aanslagen op zijn leven heeft overleefd. Er zouden meerdere arrestaties zijn verricht door de veiligheidsdiensten van Poetin toen enkele van zijn lijfwachten verdwenen zouden zijn vanwege de vrees dat vertrouwelijke informatie over de activiteiten van de 69-jarige leider zou zijn uitgelekt. Het Kremlin heeft de meest recente moordaanslag niet bevestigd en Poetin is tijdens zijn ontmoeting met Xi niet publiekelijk op de dreiging ingegaan.

Aan het begin van de besprekingen met Xi in Oezbekistan zei Poetin dat hij bereid was om niet nader genoemde " bezorgdheid " van China over Oekraïne te bespreken. "Wij waarderen het evenwichtige standpunt van onze Chinese vrienden in verband met de Oekraïense crisis ten zeerste," zei Poetin, terwijl hij tegenover Xi stond aan een lange tafel.

"Wij begrijpen uw vragen en zorgen in dit verband. En we zullen tijdens de ontmoeting van vandaag zeker een gedetailleerde uitleg geven van ons standpunt in deze kwestie, ook al hebben we er al eerder over gesproken," voegde hij eraan toe. Het unieke feit dat Poetin de Chinese bezorgdheid aan de orde stelt, is het gevolg van de onzekere olieprijzen en de economische onzekerheid als gevolg van de al bijna zeven maanden zich voortslepende oorlog in Oekraïne.

De twee ontmoetten elkaar in de marge van de acht landen tellende Shanghai Cooperation Organization, die India, Pakistan en vier voormalige Sovjetlanden in Centraal-Azië omvat. Hun veiligheidsalliantie werd opgericht als tegenwicht tegen de Amerikaanse invloed. De laatste keer dat Xi en Poetin elkaar ontmoetten, kondigden zij triomfantelijk de komst van een "nieuw hoofdstuk in de internationale betrekkingen" aan.

Te midden van een Westerse diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen in Beijing en een dreigende crisis in Oekraïne deelden de twee machtigste autocraten ter wereld hun visie op een nieuwe wereldorde: een wereldorde die beter aansluit bij de belangen van hun landen en niet langer wordt gedomineerd door het Westen.

In een gezamenlijke verklaring van 5.000 woorden verklaarden de twee leiders vriendschap "zonder grenzen" en zetten zij hun gemeenschappelijke grieven tegenover de Verenigde Staten en hun bondgenoten uiteen. "De wereld maakt ingrijpende veranderingen door", aldus hun gezamenlijke verklaring, waarin zij wezen op de "transformatie van de opbouw van het wereldbestuur en de wereldorde".
Maar de oorlog verloopt niet volgens het (Russische) plan: Kiev beweert nu dat het 8000 vierkante kilometer grondgebied in het oosten en zuiden van het land heeft heroverd.

Er wordt aangenomen dat tienduizenden Russische soldaten zijn gesneuveld, en deze maand durfden verschillende Russische politici te vragen om het aftreden van Poetin.Dit heeft bijgedragen tot de voorzichtigheid in Peking bij het overwegen van een volgende geopolitieke stap.

In een verklaring van de Chinese regering na de ontmoeting werd Oekraïne niet specifiek genoemd, maar werd gezegd dat Xi "krachtige steun" beloofde aan de " kernbelangen" van Rusland.Hoewel de verklaring geen details bevatte, gebruikt Peking "kernbelangen" om zaken als nationale souvereiniteit en de aanspraak van de regerende communistische partij op Taiwan aan te geven.

HET GAAT ER NOOIT ALLEEN OM WAT WERELDLEIDERS ZEGGEN MAAR OOK OM WAT ZE NIET ZEGGEN...

Xi EN  POETIN ONTMOETEN ELKAAR EN GEVEN HUN VISIE OP DE NIEUWE WERELDORDE...