• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Nederlandse koning waarschuwt voor armoede

  - H e t B u i t e n l a n d - WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 september 2022 - DEN HAAG NEDERLAND - De Nederlandse koning Willem-Alexander onthulde overheidsplannen om de sociale onrust te beperken nu door de dalende prijzen een miljoen mensen van de 17,7 miljoen inwoners van Nederland in diepe armoede dreigen te vervallen.

In zijn jaarlijkse toespraak op Prinsjesdag voor beide Kamers van het Parlement ging de aandacht vooral uit naar steun voor huishoudens die onder druk staan door inflatie, energieprijzen en de oorlog in Oekraïne. Willem-Alexander erkende de groeiende ontevredenheid onder de burgers van het land dat wordt gezien als een rijke zeevarende natie.Hij voerde het woord nadat er boegeroep klonk uit de menigte toen de koninklijke familie met een koets vol pracht en praal van hun paleis in Den Haag naar het Koninklijk Theater reisde. Onder de demonstranten waren boeren die vreesden hun werkgelegenheid te verliezen door de controversiële stikstofmaatregelen van de regering. Sommigen hebben de afgelopen maanden zelfs zelfmoord gepleegd, meldden deskundigen.

" De mensen voelen zich meer en meer onzeker over zowel de onmiddellijke als de langere termijn toekomst," gaf de koning toe.Koning Willem Alexander presenteerde een steunpakket van 18 miljard euro (17,9 miljard dollar) om huishoudens met lage en middeninkomens te helpen. Opvallend in de begroting was het ontbreken van een energieprijsplafond waarover politici en energiebedrijven maandag een akkoord hadden bereikt, hoewel de koning tijdens zijn toespraak wel op het programma zinspeelde.

Het prijsplafond komt bovenop de regeringsplannen om in 2023 ongeveer 16 miljard euro (16 miljard dollar) uit te geven om de stijgende energie- en voedselkosten te compenseren.Vorige week verzette de liberale Nederlandse premier Mark Rutte zich tegen het idee van een plafond en zei hij dat hulp zou moeten wachten tot het nieuwe jaar.

Na lang overleg is echter overeengekomen dat deze uitgaven, waaronder een verhoging van het minimumloon met 10 procent en hogere inkomensafhankelijke subsidies voor gezondheidszorg en huur, voornamelijk zullen worden gedekt door een verhoging van de vermogens- en vennootschapsbelasting.

De koning hield zijn toespraak dit jaar in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, in plaats van in de traditionele Ridderzaal van het parlement, die momenteel wordt gerestaureerd.De rede werd uitgesproken toen uit een maandag gepubliceerde enquête van onderzoeksbureau I & O bleek dat de regering van premier Mark Rutte is teruggevallen tot een historisch laag rapportcijfer.

Bijna 80 procent van de 2.684 ondervraagden zegt zijn aanpak van onder meer de energiecrisis af te keuren.De Nederlandse inflatie bedroeg in augustus 12 procent, vooral door een stijging van de aardgas- en elektriciteitsprijzen met 151 procent op jaarbasis, aldus het CBS.

Het Centraal Planbureau (CPB), het belangrijkste beleidsanalysebureau van de regering, waarschuwde dat wel een miljoen mensen door de stijgende prijzen in armoede dreigen af te glijden.Koning Willem-Alexander zei dat een " pijnlijke" crisis in de kosten van levensonderhoud die veroorzaakt is door de oorlog in Oekraïne, Nederland heeft getroffen. Het ongekende pakket maatregelen van de regering is bedoeld om opnieuw de koopkracht te herstellen.

In de pers werd gewezen op de relatief eenvoudige kleding van de gewoonlijk zeer modieuze koningin Maxima en de oudste dochter van het paar, Amalia, de kroonprinses, die hen voor het eerst vergezelde naar de jaarlijkse ceremonie.
De koning en koningin kregen kritiek te verduren over hun vermeende flamboyante levensstijl, terwijl velen economische problemen hadden, onder meer tijdens de pandemie van het coronavirus.

De koning houdt zijn toespraak elk jaar op de derde dinsdag van september. De verklaringen worden dan onmiddellijk gevolgd door de bekendmaking van de begroting voor het komende jaar.

DE NEDERLANDSE KONING: MEER DAN EEN MILJOEN MENSEN DREIGEN IN DIEPE ARMOEDE TE VERVALLEN ...