• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Chopard X Mariah Carey

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Joost Zwagerman Lezing 2022: Will Gompertz

  ALKMAAR - Jaarlijks wordt in Alkmaar op 18 november, de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015), de Joost Zwagerman Lezing gehouden. Dit jaar zal de Engelse schrijver Will Gompertz de lezing geven. Gompertz is één van de origineelste denkers van dit moment. Vanwege zijn aanstekelijke optredens wordt hij ook wel de kunsthistorische stand-up comedian genoemd. Zijn derde boek; See what you’re missing - over hoe kunstenaars kijken - wordt volgend jaar februari verwacht; op 18 november licht hij vast een tipje van de sluier op.

De Joost Zwagerman Lezing 2022 wordt gegeven door William Edward Gompertz (Tenterden, 25 August 1964). Will Gompertz is een fenomeen. In zijn boek Denk als een kunstenaar leert hij de lezer creatief en inspirerend denken. Iedereen kan denken als een kunstenaar: Gompertz ontleedt de tactiek van kunstenaars als Warhol, Caravaggio, Van Gogh en Picasso en laat zien hoe creativiteit werkt, hoe kunstenaars denken en hoe je zelf net zo creatief kunt zijn.

Aanvankelijk was Will Gompertz niet geïnteresseerd in moderne kunst tot hij in Amsterdam in een kleine galerie een ontmoeting had met een zekere Willem de Kooning. Toen ging het snel. Hij werd redacteur kunst bij de BBC, werkte zeven jaar lang bij de Tate Gallery in Londen, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de populairste kunstwebsite van Engeland, voor het kunsttijdschrift en voor andere media-uitingen.

Vorig jaar juni werd hij directeur van het Barbican Centre in Londen, één van de grootste kunstcentra ter wereld waar zowel concerten, voorstellingen als tentoonstellingen plaatsvinden. Hij schrijft voor The Guardian en The Times, geeft lezingen en is een geweldige performer. In 2008 werd hij door Creativity Magazine New York gekozen tot een van de vijftig creatiefste mensen in de wereld.

In Nederland verschenen twee van zijn boeken; Denk als een kunstenaar en Dat kan mijn kleine zusje ook (Meulenhoff). Zijn derde boek; See what you’re missing - over hoe kunstenaars kijken - wordt volgend jaar februari verwacht.

Voorafgaand aan lezing zal WIES, een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser optreden. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit.

Elk jaar haalt een goede bekende van Joost Zwagerman herinneringen op aan de in 2015 overleden auteur. Dit jaar zal fotograaf Koos Breukel vertellen over zijn vriendschap met Joost Zwagerman en wat deze voor hem betekende.

Dit jaar vindt voor het eerst een voorprogramma plaats in de vorm van een masterclass. De masterclass staat onder leiding van Özkan Akyol (ook bekend als Eus) met medewerking van Merlijn Olnon (de Nederlandse Boekengids) en de genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2022.

Alumni van eerdere edities van deze essayprijs en beginnende essayschrijvers starten om 16:30-18:00 uur met een inspirerend programma over de invloed van het essay en de vraag wat een essay een goed essay maakt. De lezing wordt gehouden op 18 november 2022 en vindt plaats in TAQA Theater De Vest te Alkmaar, aanvang 20.00 uur. Tijdens deze avond wordt tevens de Joost Zwagerman Essayprijs 2022 uitgereikt.

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en Theater De Vest/De Grote Kerk Alkmaar en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar. Kaarten voor de lezing kunnen online worden besteld.

DE ENGELSE WILL GOMPERTZ KWAM IN NEDERLAND IN EEN GALERY IN CONTACT MET MODERNE KUNST ...

FOTO: RICHARD POHLE