• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Books on Tour over de Indische identiteit

  BREDA - Op 24 november staat het literair-culturele programma Books on Tour in het teken van Nederlands-Indië. In Nieuwe Veste in Breda ontvangt presentator Diederik Samwel de auteurs Dido Michielsen en Gustaaf Peek. Hierna verzorgt Amara van Elst een spoken word optreden.

Vervolgens speelt en zingt acteur Storm Boenders fragmenten uit zijn theatervoorstelling. En de auteur Diederik Samwel gaat met zijn gasten én met het publiek in gesprek over hun Indische afkomst en identiteit en de manier waarop die een rol spelen in hun leven.

Schrijver en journalist Dido Michielsen debuteerde in 2019 met haar roman Lichter dan ik, geïnspireerd op het leven van haar Indonesische betovergrootmoeder en talloze inheemse vrouwen zoals zij. Met het boek won Michielsen in 2020 de Boekhandelsprijs. Eind oktober verscheen het vervolg onder de titel Engel en kinnari dat zich opnieuw afspeelt in Nederlands-Indië. Daarin beschrijft Michielsen de zoektocht van het Indo-Europese pleegkind Louisa, die haar biologische ouders nooit heeft gekend, naar haar afkomst en identiteit. Louisa raakt verstrikt tussen twee werelden: die van een westerse engel en de oosterse kinnari, de mythische liefdesgodin.

Spoken word kunstenaar Amara van der Elst raakte op 4 mei 2021 landelijk bekend na haar voordracht tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Van der Elst beschouwt haar veelal persoonlijke teksten als de ideale manier om verbinding tussen individuen tot stand te brengen. Ze volgt al jaren professionele danstrainingen en studeert creative writing aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

De vorig jaar verschenen roman van Gustaaf Peek speelt zich af aan het eind van de 16e eeuw aan boord van een van de grote koopvaardijschepen op de handelsroute naar Nederlands-Indië. Het boek kreeg lovende recensies waarin Peeks taalvirtuositeit net als bij zijn eerdere werken. Voor het scenario van de Nederlandse speelfilm Gluckauf won Peek in 2015 zelfs een Gouden Kalf. De moeder van Peek is afkomstig uit Indonesië en woont in Solo op midden-Java.

Na de editie over Nieuwkomers met onder meer Simone Atangana Bekono en Eus Akyol in april dit jaar, is het op 24 november de tweede keer dat Books on Tour in Breda wordt georganiseerd. Eerdere edities van Books on Tour vonden plaats in Amersfoort, Eindhoven en Waalre.

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers. Deze avond is een samenwerking met Nieuwe Veste bibliotheek en de Bredase boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

BOOKS ON TOUR: INDISCHE EDITIE - donderdag 24 november, 20.00 - 22.00 uur

NIEUWE VESTE

MOLENSTRAAT 6, BREDA

Entree: € 12,50 - studenten en CJP-kaarthouders: € 10,00 - online: € 5,00

STORM BOENDER: WAT BETEKENT HET OM DERDE GENERATIE INDISCHE NEDERLANDER TE ZIJN ...