• Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Chopard X Mariah Carey

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Books on Tour over de Indische identiteit

  BREDA - Op 24 november staat het literair-culturele programma Books on Tour in het teken van Nederlands-Indië. In Nieuwe Veste in Breda ontvangt presentator Diederik Samwel de auteurs Dido Michielsen en Gustaaf Peek. Hierna verzorgt Amara van Elst een spoken word optreden.

Vervolgens speelt en zingt acteur Storm Boenders fragmenten uit zijn theatervoorstelling. En de auteur Diederik Samwel gaat met zijn gasten én met het publiek in gesprek over hun Indische afkomst en identiteit en de manier waarop die een rol spelen in hun leven.

Schrijver en journalist Dido Michielsen debuteerde in 2019 met haar roman Lichter dan ik, geïnspireerd op het leven van haar Indonesische betovergrootmoeder en talloze inheemse vrouwen zoals zij. Met het boek won Michielsen in 2020 de Boekhandelsprijs. Eind oktober verscheen het vervolg onder de titel Engel en kinnari dat zich opnieuw afspeelt in Nederlands-Indië. Daarin beschrijft Michielsen de zoektocht van het Indo-Europese pleegkind Louisa, die haar biologische ouders nooit heeft gekend, naar haar afkomst en identiteit. Louisa raakt verstrikt tussen twee werelden: die van een westerse engel en de oosterse kinnari, de mythische liefdesgodin.

Spoken word kunstenaar Amara van der Elst raakte op 4 mei 2021 landelijk bekend na haar voordracht tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Van der Elst beschouwt haar veelal persoonlijke teksten als de ideale manier om verbinding tussen individuen tot stand te brengen. Ze volgt al jaren professionele danstrainingen en studeert creative writing aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

De vorig jaar verschenen roman van Gustaaf Peek speelt zich af aan het eind van de 16e eeuw aan boord van een van de grote koopvaardijschepen op de handelsroute naar Nederlands-Indië. Het boek kreeg lovende recensies waarin Peeks taalvirtuositeit net als bij zijn eerdere werken. Voor het scenario van de Nederlandse speelfilm Gluckauf won Peek in 2015 zelfs een Gouden Kalf. De moeder van Peek is afkomstig uit Indonesië en woont in Solo op midden-Java.

Na de editie over Nieuwkomers met onder meer Simone Atangana Bekono en Eus Akyol in april dit jaar, is het op 24 november de tweede keer dat Books on Tour in Breda wordt georganiseerd. Eerdere edities van Books on Tour vonden plaats in Amersfoort, Eindhoven en Waalre.

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers. Deze avond is een samenwerking met Nieuwe Veste bibliotheek en de Bredase boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

BOOKS ON TOUR: INDISCHE EDITIE - donderdag 24 november, 20.00 - 22.00 uur

NIEUWE VESTE

MOLENSTRAAT 6, BREDA

Entree: € 12,50 - studenten en CJP-kaarthouders: € 10,00 - online: € 5,00

STORM BOENDER: WAT BETEKENT HET OM DERDE GENERATIE INDISCHE NEDERLANDER TE ZIJN ...