• Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Books on Tour over de Indische identiteit

  BREDA - Op 24 november staat het literair-culturele programma Books on Tour in het teken van Nederlands-Indië. In Nieuwe Veste in Breda ontvangt presentator Diederik Samwel de auteurs Dido Michielsen en Gustaaf Peek. Hierna verzorgt Amara van Elst een spoken word optreden.

Vervolgens speelt en zingt acteur Storm Boenders fragmenten uit zijn theatervoorstelling. En de auteur Diederik Samwel gaat met zijn gasten én met het publiek in gesprek over hun Indische afkomst en identiteit en de manier waarop die een rol spelen in hun leven.

Schrijver en journalist Dido Michielsen debuteerde in 2019 met haar roman Lichter dan ik, geïnspireerd op het leven van haar Indonesische betovergrootmoeder en talloze inheemse vrouwen zoals zij. Met het boek won Michielsen in 2020 de Boekhandelsprijs. Eind oktober verscheen het vervolg onder de titel Engel en kinnari dat zich opnieuw afspeelt in Nederlands-Indië. Daarin beschrijft Michielsen de zoektocht van het Indo-Europese pleegkind Louisa, die haar biologische ouders nooit heeft gekend, naar haar afkomst en identiteit. Louisa raakt verstrikt tussen twee werelden: die van een westerse engel en de oosterse kinnari, de mythische liefdesgodin.

Spoken word kunstenaar Amara van der Elst raakte op 4 mei 2021 landelijk bekend na haar voordracht tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Van der Elst beschouwt haar veelal persoonlijke teksten als de ideale manier om verbinding tussen individuen tot stand te brengen. Ze volgt al jaren professionele danstrainingen en studeert creative writing aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

De vorig jaar verschenen roman van Gustaaf Peek speelt zich af aan het eind van de 16e eeuw aan boord van een van de grote koopvaardijschepen op de handelsroute naar Nederlands-Indië. Het boek kreeg lovende recensies waarin Peeks taalvirtuositeit net als bij zijn eerdere werken. Voor het scenario van de Nederlandse speelfilm Gluckauf won Peek in 2015 zelfs een Gouden Kalf. De moeder van Peek is afkomstig uit Indonesië en woont in Solo op midden-Java.

Na de editie over Nieuwkomers met onder meer Simone Atangana Bekono en Eus Akyol in april dit jaar, is het op 24 november de tweede keer dat Books on Tour in Breda wordt georganiseerd. Eerdere edities van Books on Tour vonden plaats in Amersfoort, Eindhoven en Waalre.

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers. Deze avond is een samenwerking met Nieuwe Veste bibliotheek en de Bredase boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

BOOKS ON TOUR: INDISCHE EDITIE - donderdag 24 november, 20.00 - 22.00 uur

NIEUWE VESTE

MOLENSTRAAT 6, BREDA

Entree: € 12,50 - studenten en CJP-kaarthouders: € 10,00 - online: € 5,00

STORM BOENDER: WAT BETEKENT HET OM DERDE GENERATIE INDISCHE NEDERLANDER TE ZIJN ...