• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesische aardbeving doodt 162 mensen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 november 2022 - JAKARTA - Een krachtige aardbeving heeft het Indonesische eiland Java maandag door elkaar geschud, waarbij ten minste 162 doden en honderden gewonden zijn gevallen, aldus de autoriteiten.De aardbeving met een kracht van 5,6 raakte aan land in de stad Cianjur, ongeveer 75 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Jakarta, op een diepte van 10 km, aldus het weer- en geofysisch agentschap (BMKG).

De aardbeving beschadigde tientallen gebouwen en werd ook gevoeld in Jakarta, waar mensen die zich in hoge gebouwen bevonden werden geëvacueerd.Het BMKG zei dat er geen gevaar was voor een tsunami als gevolg van de aardbeving van maandag. De autoriteiten waarschuwden echter voor mogelijke naschokken en zeiden dat het dodental zou kunnen stijgen.

Herman Suherman, het hoofd van de administratie in de stad Cianjur, deelde de lokale media mee dat hij geschokt was door de vele doden. "Slachtoffers kwamen uit allerlei gebieden. Ongeveer 700 mensen raakten gewond," voegde hij eraan toe in een interview met Kompas TV.Hij vertelde de verslaggevers ook dat de meeste verwondingen botbreuken waren van mensen die door puin in gebouwen vastzaten. "De ambulances blijven vanuit de dorpen naar het ziekenhuis rijden," zei hij. "Er zijn veel families in dorpen die niet geëvacueerd zijn."

Dit was de laatste in een reeks aardbevingen die Indonesië, gelegen aan de Pacific Ring of Fire, een zeer seismisch actieve zone, heeft getroffen.Verschillende platen van de aardkorst ontmoeten elkaar in de Pacific Ring of Fire en veroorzaken aardbevingen en vulkanen in het Aziatische land.

In 2004 veroorzaakte een beving met een kracht van 9,1 voor de kust van Sumatra in het noorden van Indonesië een tsunami die 14 landen trof en waarbij 226.000 mensen langs de kustlijn van de Indische Oceaan omkwamen, waarvan meer dan de helft in Indonesië.

Het leed van maandag onderstreepte ook de kwetsbaarheid van de Indonesische infrastructuur. Verschillende huizen en een islamitische kostschool werden beschadigd, terwijl de elektriciteit in het gebied uitviel, waardoor de communicatie werd verstoord, aldus het Bureau Rampenbestrijding. Op beelden van Metro TV waren sommige gebouwen in Cianjur bijna volledig tot puin vergaan terwijl de bewoners buiten ineenkrompen.

Getuige Muchlis, die in Cianjur was toen de beving plaatsvond, zei dat hij "een enorme beving" voelde en dat de muren en het plafond van zijn kantoor beschadigd werden. "Ik was erg geschrokken. Ik was bang dat er nog een beving zou komen", vertelde Muchlis tegen Metro TV, en voegde eraan toe dat mensen in paniek hun huizen uit renden.

Er heerste dood en hoop onder het puin, merkte politiechef Doni Hermawan van Cianjur op. "We zijn erin geslaagd een vrouw en een baby levend te evacueren. Maar de andere vrouw overleed" door een aardverschuiving die werd veroorzaakt door de aardbeving, herinnerde hij zich.

HUIZEN VERWOEST... ZIEKENHUIZEN LIGGEN OVERVOL ... 162 DODEN EN HONDERDEN GEWONDEN...

GEWONDEN  WORDEN OP PARKEERPLAATSEN OP STRETCHERS BIJGESTAAN EN GEOPEREERD...