• Spencer Tweeling showt Chopard

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

G20 wil wereldwijd vaccinatiepaspoort invoeren

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 november 2022 - NUSA DUA, INDONESIË - De leiders van de Groep van 20 (G20) zijn overeengekomen wereldwijde vaccinatiepaspoorten in te voeren om alle internationale reizen te "vergemakkelijken", een stap die volgens critici de controle van de overheid over het leven van mensen zal vergroten.

De verklaring na hun tweedaagse top vorige week in Bali, Indonesië, was belangrijk omdat de G20 bestaat uit de grootste economieën ter wereld die meer dan 66 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen. De G20 verduidelijkte dat het digitale gezondheidscertificaat zou moeten voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het stelde voor dat alleen een persoon die volgens de WHO-regels is ingeënt of getest, internationaal kan reizen, een praktijk die al door verschillende landen wordt toegepast. De G20 omvat Argentinië, Australië, Groot-Brittannië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, India, Indonesië, Italië, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Turkije, Verenigde Staten en de Europese Unie.Klaus Schwab, die het World Economic Forum leidt, woonde de bijeenkomst ook bij. In een door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant ingeziene verklaring zeiden de G20-leiders dat zij "het belang erkennen van gedeelde technische normen en verificatiemethoden, in het kader van de [Internationale Gezondheidsregeling] IHR."

Het gestandaardiseerde paspoort zou "naadloos internationaal reizen, onderlinge samenwerking en erkenning van digitale en niet-digitale oplossingen, waaronder bewijs van vaccinaties, vergemakkelijken", aldus de G20-verklaring.

De verklaring van de G20-leiders op Bali, ondertekend door leiders van alle landen, benadrukte dat de leiders "steun verlenen aan een voortdurende internationale dialoog en samenwerking over de oprichting van vertrouwde wereldwijde digitale gezondheidsnetwerken."
Deze netwerken "moeten voortbouwen op het succes van de bestaande standaard en digitale COVID-19-certificaten".
De vaccinpaspoorten zouden van papier kunnen zijn of een digitale code of een applicatie op mobiele apparaten zoals smartphones die de gezondheidsinformatie van de gebruiker, waaronder de COVID-19-vaccinatiestatus, vastlegt en weergeeft.

Digitale gezondheidspaspoorten zouden een scanbare code omvatten, vergelijkbaar met een instapkaart van een luchtvaartmaatschappij, die tijdens de coronavirus pandemie al in veel landen werd ingevoerd. Vervolgens zouden zogenaamde " volg en traceer apps " de bewegingen van de gebruiker en zijn interacties met anderen kunnen volgen. De app zou zelfs een waarschuwing geven als de gebruiker zich buiten de quarantainezone begeeft, vergelijkbaar met systemen die al worden gebruikt in het door de communisten bestuurde China.

In een apart bijgewerkt document beloofde de G20: "Streven naar interoperabiliteit van systemen met inbegrip van mechanismen die bewijs van vaccinatie valideren." Zij beweerde dat zij "de bevoegdheid van het nationale gezondheidsbeleid en de relevante nationale regelgeving, zoals de bescherming van persoonsgegevens en het delen van gegevens, zal eerbiedigen".

Critici hebben de maatregel echter veroordeeld, ook in de Verenigde Staten, die lange tijd als leider van de vrije wereld werden beschouwd.

Belangengroepen waarschuwden dat de gezondheids- of vaccinpaspoorten uiteindelijk elk aspect van het leven van Amerikanen zouden kunnen traceren.Volgens hen zou dat in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet en andere wetgeving, zoals de Wet voor personen met een handicap, omdat ieders medische gegevens deel zouden uitmaken van een wereldwijde databank.

"Digitale gezondheids- of vaccinpaspoorten, samen met volg en traceer apps, vormen een ernstige bedreiging voor de vrijheid. Vaccinpaspoorten en opsporingsapps gaan over het verzamelen van gegevens en controle," zei Mat Staver, de oprichter en voorzitter van de in de VS gevestigde Liberty Counsel, een organisatie voor godsdienstvrijheid.

"Het vaccinpaspoort wordt wereldwijd gepromoot om het vermogen van een persoon te beperken om te controleren of diegene zijn huis heeft verlaten, werkt, winkelt, dineert, reist, een openbaar evenement bijwoont of zelfs zijn godsdienst uitoefent. COVID [ziekte] wordt gebruikt om deze gevaarlijke bedreiging van de vrijheid te bevorderen. We mogen nooit accepteren dat vaccin paspoorten of tracking apps het nieuwe normaal worden. De gevolgen voor de vrijheid zijn aanzienlijk," zei Staver.

Aan de overkant van de zee waren de presentatoren van de conservatief georiënteerde Britse zender GB News het daarmee eens. Zij plaatsten een video op de sociale netwerksite Twitter over de macht die de WHO zou hebben over het leven van mensen. Eén anchor vroeg zelfs: "Waar zal dit eindigen?"

De vraag werd niet beantwoord door afgevaardigden die de G20-top bijwoonden in Indonesië, 's werelds grootste moslimnatie.