• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

G20 wil wereldwijd vaccinatiepaspoort invoeren

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 november 2022 - NUSA DUA, INDONESIË - De leiders van de Groep van 20 (G20) zijn overeengekomen wereldwijde vaccinatiepaspoorten in te voeren om alle internationale reizen te "vergemakkelijken", een stap die volgens critici de controle van de overheid over het leven van mensen zal vergroten.

De verklaring na hun tweedaagse top vorige week in Bali, Indonesië, was belangrijk omdat de G20 bestaat uit de grootste economieën ter wereld die meer dan 66 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen. De G20 verduidelijkte dat het digitale gezondheidscertificaat zou moeten voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het stelde voor dat alleen een persoon die volgens de WHO-regels is ingeënt of getest, internationaal kan reizen, een praktijk die al door verschillende landen wordt toegepast. De G20 omvat Argentinië, Australië, Groot-Brittannië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, India, Indonesië, Italië, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Turkije, Verenigde Staten en de Europese Unie.Klaus Schwab, die het World Economic Forum leidt, woonde de bijeenkomst ook bij. In een door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant ingeziene verklaring zeiden de G20-leiders dat zij "het belang erkennen van gedeelde technische normen en verificatiemethoden, in het kader van de [Internationale Gezondheidsregeling] IHR."

Het gestandaardiseerde paspoort zou "naadloos internationaal reizen, onderlinge samenwerking en erkenning van digitale en niet-digitale oplossingen, waaronder bewijs van vaccinaties, vergemakkelijken", aldus de G20-verklaring.

De verklaring van de G20-leiders op Bali, ondertekend door leiders van alle landen, benadrukte dat de leiders "steun verlenen aan een voortdurende internationale dialoog en samenwerking over de oprichting van vertrouwde wereldwijde digitale gezondheidsnetwerken."
Deze netwerken "moeten voortbouwen op het succes van de bestaande standaard en digitale COVID-19-certificaten".
De vaccinpaspoorten zouden van papier kunnen zijn of een digitale code of een applicatie op mobiele apparaten zoals smartphones die de gezondheidsinformatie van de gebruiker, waaronder de COVID-19-vaccinatiestatus, vastlegt en weergeeft.

Digitale gezondheidspaspoorten zouden een scanbare code omvatten, vergelijkbaar met een instapkaart van een luchtvaartmaatschappij, die tijdens de coronavirus pandemie al in veel landen werd ingevoerd. Vervolgens zouden zogenaamde " volg en traceer apps " de bewegingen van de gebruiker en zijn interacties met anderen kunnen volgen. De app zou zelfs een waarschuwing geven als de gebruiker zich buiten de quarantainezone begeeft, vergelijkbaar met systemen die al worden gebruikt in het door de communisten bestuurde China.

In een apart bijgewerkt document beloofde de G20: "Streven naar interoperabiliteit van systemen met inbegrip van mechanismen die bewijs van vaccinatie valideren." Zij beweerde dat zij "de bevoegdheid van het nationale gezondheidsbeleid en de relevante nationale regelgeving, zoals de bescherming van persoonsgegevens en het delen van gegevens, zal eerbiedigen".

Critici hebben de maatregel echter veroordeeld, ook in de Verenigde Staten, die lange tijd als leider van de vrije wereld werden beschouwd.

Belangengroepen waarschuwden dat de gezondheids- of vaccinpaspoorten uiteindelijk elk aspect van het leven van Amerikanen zouden kunnen traceren.Volgens hen zou dat in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet en andere wetgeving, zoals de Wet voor personen met een handicap, omdat ieders medische gegevens deel zouden uitmaken van een wereldwijde databank.

"Digitale gezondheids- of vaccinpaspoorten, samen met volg en traceer apps, vormen een ernstige bedreiging voor de vrijheid. Vaccinpaspoorten en opsporingsapps gaan over het verzamelen van gegevens en controle," zei Mat Staver, de oprichter en voorzitter van de in de VS gevestigde Liberty Counsel, een organisatie voor godsdienstvrijheid.

"Het vaccinpaspoort wordt wereldwijd gepromoot om het vermogen van een persoon te beperken om te controleren of diegene zijn huis heeft verlaten, werkt, winkelt, dineert, reist, een openbaar evenement bijwoont of zelfs zijn godsdienst uitoefent. COVID [ziekte] wordt gebruikt om deze gevaarlijke bedreiging van de vrijheid te bevorderen. We mogen nooit accepteren dat vaccin paspoorten of tracking apps het nieuwe normaal worden. De gevolgen voor de vrijheid zijn aanzienlijk," zei Staver.

Aan de overkant van de zee waren de presentatoren van de conservatief georiënteerde Britse zender GB News het daarmee eens. Zij plaatsten een video op de sociale netwerksite Twitter over de macht die de WHO zou hebben over het leven van mensen. Eén anchor vroeg zelfs: "Waar zal dit eindigen?"

De vraag werd niet beantwoord door afgevaardigden die de G20-top bijwoonden in Indonesië, 's werelds grootste moslimnatie.