• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Britse BBC staat onder druk door de migrantentragedie

BBCWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 28 april 2024 - LONDEN – De British Broadcasting Corporation (BBC) is onder druk komen te staan door haar berichtgeving over een poging van migranten om het Engelse Kanaal over te steken, waarbij vijf mensen, waaronder een zevenjarig meisje, omkwamen. Een rubberboot met meer dan 100 mensen vertrok afgelopen dinsdag 23 april rond 06.00 uur vanuit Wimereux, Noord-Frankrijk, en kwam volgens de Franse autoriteiten, getuigen en overlevenden in moeilijkheden. Drie mannen, een vrouw en een kind kwamen om, bevestigde de Franse kustwacht.

Ongeveer 49 mensen werden gered, terwijl 59 anderen naar verluidt weigerden de boot te verlaten en hun reis naar Groot-Brittannië voortzetten. De BBC, de belangrijkste door belasting gefinancierde publieke omroep van het land, was diezelfde dag op de locatie aan het filmen en legde de oversteekpoging vast. Het nieuws over de tragedie kwam slechts enkele uren nadat het parlement wetgeving had aangenomen over het Rwanda-asielprogramma van de regering, op grond waarvan migranten naar Rwanda kunnen worden gedeporteerd voor asiel, behandeling en hervestiging.

In opmerkingen van de Britse krant Daily Express verdedigde de BBC haar berichtgeving met de woorden: “Er is aanzienlijke belangstelling voor mensen die proberen het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië. Wij geloven dat rapportage uit de eerste hand zeer gewaardeerd wordt door het publiek.” De verklaring vervolgde met: “Onze verslaggevers in de buurt van Calais hadden geen waarschuwing vooraf over een bepaalde poging om de oversteek te maken, maar gingen naar locaties waar boten eerder waren vertrokken en rapporteerden wat ze hadden gevonden.

Ze hinderden het werk van de politie niet, maar lieten zien met welke uitdagingen ze te maken kregen bij het tegenhouden van het vertrekken van boten." BBC-correspondent voor binnenlandse zaken, Tom Symonds, legde eerder uit dat de kustlijn in het gebied zo'n 70 kilometer meet, en dat het "erg moeilijk" is om te weten waar de boten vertrekken.

Symonds, die vanuit het gebied rapporteerde, voegde eraan toe: “We hebben gewoon geluk gehad. De boot kwam inderdaad en mensen renden naar de overkant en sprongen erin. De politie leek op ons af te komen en te zeggen: ‘Je wist dat dit ging gebeuren…’ Ze namen ons onze identiteitsbewijzen af. Ze waren eigenlijk behoorlijk boos.”

Hij erkende dat “ze dachten dat we op de een of andere manier een deal met de migranten hadden gesloten om hen te filmen bij hun vertrek. Dat hebben we absoluut niet gedaan en zouden we ook nooit doen."

Toch zijn kijkers verbijsterd over de beelden, aldus de Daily Express, een conservatieve krant die al jarenlang online te vinden is. Televisiekijker Lynda Draycott vroeg zich af: “Hoe komt het dat de BBC op het strand was precies op het moment dat de illegale immigranten het Kanaal opgingen - een tocht die een kind het leven kostte?”

Andrew Smith klaagde bij het BBC Newswatch-programma: “Naar mijn mening heeft de aanwezigheid van de BBC-verslaggever en camera's op het strand de politie ervan weerhouden de illegale migranten en smokkelaars te confronteren. Laat de Franse politie haar werk doen."

Toch maakte de BBC duidelijk dat zij probeerde het toenemende migratieprobleem waarmee Europa wordt geconfronteerd in beeld te brengen. Het incident was één van de dodelijkste in het Kanaal dit jaar en bracht het dodental volgens officiële gegevens op 15 in totaal.

Officials zeggen dat het Kanaal steeds meer dodelijke slachtoffers eist, want volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er sinds augustus 2023 25 mensen omgekomen bij de overtocht, op een totaal van 73 dodelijke slachtoffers in de afgelopen zeven jaar.

Het is bekend dat duizenden migranten die oorlog, vervolging en armoede ontvluchtten op weg naar Europa de afgelopen jaren zijn omgekomen, ook in de Middellandse Zee. “We willen voorkomen dat mensen deze zeer gevaarlijke oversteektochten maken . . . Criminele bendes exploiteren kwetsbare mensen”, zei de Britse premier Rishi Sunak dinsdag.

“Ze stoppen steeds meer mensen in deze niet-zeewaardige rubberboten”, voegde hij eraan toe. Sunak, een multimiljonair, claimt door zijn ouders de moeilijkheden van migratie te hebben geleerd. Hij werd geboren in Southampton uit ouders van Indiase afkomst die in de jaren zestig vanuit Oost-Afrika naar Groot-Brittannië emigreerden.

(Dit artikel corrigeert een eerder verhaal waarin Sunak werd beschreven als een migrant. De premier werd geboren uit ouders die naar Groot-Brittannië emigreerden).