Couture shows

Mode in Kleur met expositie van David Paulus

Lees meer...  David Paulus werkt vrijwel altijd met stralende heldere kleuren. Een typerend deel van zijn soms theatrale creaties eerder getoond in verschillende van zijn sprookjesachtige couturecollecties wordt momenteel geëxposeerd bij Rozet Arnhem.

"Met mijn uitbundige kleurentaal toon ik mijn liefde voor de kunst van de mode. Net als andere bevlogen modemakers van mijn generatie presenteer ik mijn modecollecties niet in de eerste plaats in de bekende en klassieke vorm van een show op de catwalk. Het is meer een vorm van theater."

Lees meer

Anbasja Blanken richtte eigen lijn op

Lees meer...  Een vastberaden Anbasja Blanken, geboren en getogen op Curaçao, verhuisde op dertienjarige leeftijd naar Nederland.Al jong een modefan besloot ze in deze richting haar passie voor mode te volgen. Zij deed verschillende modestudies waaronder een bachelor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Het was een buitekans toen zij onder meer de mogelijkheid kreeg om als ontwerp- en studio assistent bij het gerenommeerde modehuis Viktor & Rolf aan de slag te gaan.

Lees meer

Edwin Oudshoorn Couture met WHITE

Lees meer...  De Nederlandse designer Edwin Oudshoorn (afkomstig uit Lisse) is een hard werkend ambachtsman op het terrein van de mode. We hebben slechts enkele modemakers in ons land die in hart en nieren vakmansen zijn en bovendien nog over een duidelijke eigen signatuur beschikken.

Zijn prachtige nieuwe collectie roept herinneringen wakker aan het werk van bekende klassieke schilders die aan hun belangrijke schepping een uitgebreide studie vooraf lieten gaan.

Lees meer

De Bahá'í-tempel inspireert tot mode collectie

Lees meer...  In tegenstelling tot veel 'geef-mij-maar-brood-en-spelen-jongeren' zijn er talloze anderen die zoeken naar een spiritueel baken in de zee van leegheid om hun heen. Dat is een zoektocht en soms een complete worsteling.

Startpunt voor veel positieve inspiratie voor de ontwerpers van de MARTAN collectie was onder meer de Bahá'í-tempel. Te zien op de Amsterdam Fashion Week.

Lees meer

Monique Collignon: Cover Yourself in Style

Lees meer...  Monique Collignon heeft als designer ook nu weer het vak volledig in haar vingers. Ze is zeer fantasierijk en ervaren en staat met behoud van waardevolle tradities ook midden in haar eigen tijd. Dat is knap. Dit jaar brengt zij een uiterst vrouwelijke en krachtige collectie.

Voor deze herfst en de naderende winter verrast zij ons weer met veel 'never out of style items'. Deze stukken zijn complementair en vullen vorige collecties aan want : je vervangt niet, je vult aan!

Lees meer

Opening Feestdag bij Studio Sheila De Vries

Lees meer...  AMSTERDAM - Onder een strakblauwe lucht klinken lachende stemmen en rinkelen feestelijke glazen want Studio Sheila De Vries start een volgende inspirerende fase op een nieuwe locatie. "Natuurlijk kon ik het niet laten," verklaart zij tegen haar zeer toegewijde klantenkring die zich bewonderend en gezellig voor de nieuwe salon onder een tijdelijke witte overkapping heeft verzameld.

"Als ontwerpen je passie is zit het in je bloed... Dan moet je eenvoudig weer een show geven. Het is allemaal niet altijd eenvoudig en dat geldt voor iedereen. Maar soms gaat de weg weer omhoog en dan heb je er weer zoveel zin in... "

Lees meer

Ronald Kolk met Flowers meet Dutch Design

Lees meer...  2017 is het jaar van 100 jaar De Stijl. Ook in Keukenhof vier je dit feestje mee, onder het thema 'Dutch Design'. Ronald Kolk vergrootte de feestvreugde met een prachtige en bijpassende expositie van tere witte bruidsmode en avondjurken.

Tijdens een gezamenlijke party met de Keukenhof onder de titel Flowers meet Dutch Design genoten talloze vriendinnen en vrienden van de hoofdstedelijke couturier van een ongekend mooie bloemenpracht.

Lees meer

Liselore Frowijns confrontatie met het cliché

Lees meer...  Opeens zijn de duidelijk verschillende zomer- en wintercollecties verdwenen van de catwalk want 'men' (wie dat ook moge zijn) vindt dat hopeloos out of date.
Dat zal dan wel. Alhoewel er echt verschillende kleding wordt gedragen in verschillende jaargetijden.

"Dan moet de consument maar even goed de kast nakijken voor iets van vroeger," vinden veel modemerken. Zij houden zich wel bezig met het lanceren van meerdere kleine tussencollecties. Uiteraard om zo het financiële risico te spreiden.

Lees meer

Edwin Oudshoorn Couture en House of Eléonore

Lees meer...  Fonkelende couturestukken verlicht door honderden kaarsen werden weerspiegeld in een vijver begroeid met Intense Blue siergras van Amigra. Op het druk bezochte Westergasterrein in Amsterdam toont Edwin Oudshoorn een onvergetelijke mooie show.

Filmische muziek en de geur van salie deden de gasten van de Amsterdam Dashion Week de kille industiële omgeving totaal vergeten.

Lees meer

Spirituele Openingsshow Amsterdam Fashion Week

Lees meer...  Het komt niet zo vaak voor dat Nederlandse ontwerpers het qua smaak ietwat over het paard getilde publiek van de Amsterdam Fashion Week wat onthutst en verbaasd achterlaat.Maar dit jaar springt deze opening er dan eens lekker positief bovenuit.Daar zijn ze weer: jong talent.

Bij de stroom van shows die ons in de achtergebleven jaren hun talent toonden lieten te weinig ontwerpers een duidelijke interesse toonden voor wat er allemaal in hun eigen tijd gaande is.

Lees meer

Stephan Badals exclusieve najaar- en wintershow 2017

Lees meer...  ANTWERPEN - Stephan Badal heeft voor zijn 20-jarige jubileum een exclusieve collectie ontworpen voor najaar en winter 2017 van bijzonder mooie stoffen. De simpele chic van jurken en combinaties tonen een ingehouden elegante smaak. Veel applaus krijgt zijn exclusieve zacht leren cape die in twee lagen heerlijk vrij om het lichaam golft.

Het kleurenpalet van Badal is helder en prachtig gaaf. Van pastel tot kastanjebruin voor de herfst voor dagjurken met een variabele roklengte eveneens voor de moderne vlot gestylde mantelpakken. Gemaakt van de fijnste wol, mooie zijde, kant, rijk brokaat en zacht leer.

Lees meer

Sheila de Vries slaat brug tussen Couture en Haute Jewellery

Lees meer...  AMSTERDAM- In de sfeervolle ambiance van het 150 jarige Amstel Hotel toonde couturier Sheila de Vries zondagmiddag haar voorjaar/zomer collectie 2017, met de juwelen collectie “Leaves.” Haar nieuwe couturelijn werd hier samen gepresenteerd met de nieuwe collectie “Leaves Dew Drops”van H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. Deze juwelenlijn is ontwikkeld in samenwerking met Roëll Jewellery.

Op de zorgvuldig in de foyer klaar gezette rijen gouden stoelen namen ook enkele bevriende ambassadeurs en hun dames plaats samen met de zeer geïnteresseerde cliëntele. Ook was er een grote toeloop van nieuws- en persfotografen die graag deze show die toch een bijzonder tintje had wilden meemaken.

Lees meer

Liselore Frowijn met #TheNewCluster

Lees meer...  Opnieuw speelt het jonge Nederlandse modetalent met de opkomende uittdagingen van deze tijd. Zo hebben we bijvoorbeeld net op de Fashion Week Amsterdam genoten van de schitterende gelegenheidscouture White van Edwin Oudshoorn.

Gevoegd bij de spirituele nieuwe vormgeving van het ontwerpduo Diek Pothoven en Luuk Kuijf en het verlangen naar sprookjesachtige zachtheid van Alexandra Frida.

Lees meer

Alexandra Frida & Eye Wish Opticiens

Lees meer...  Een sprookjesachtige collectie geïnspireerd door duizend-en-een-nacht presenteerde designer Alexandra Frida tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.
Speciaal voor Eye Wish Opticiens ontwierp Alexandra Frida een collectie brilsieraden.

Figuren uit de verhalen van Scheherazade vormden de inspiratiebron voor haar collectie die Alexandra Frida voor Eye Wish Opticiens ontwierp; de beetle, cactus flower en falcon.

Lees meer

Aziz Bekkaoui brengt modeshow op Utrechts station

Lees meer...  UTRECHT - De stad Amsterdam verleende Aziz Bekkaoui de Kunstprijs. Voor modemaker Aziz met zijn authentieke stijl bestaat vorm niet zonder inhoud en via zijn performancekunst kleedt hij ook graag de geest.

Kunst vraagt om inzicht en biedt ook uitzicht. Zo werd hij ook in Rotterdam bekend door zijn mode en kunst. Hij zette de stad daar op stelten door zijn expositie van melkleuren.

Lees meer

Mart Visser Couture met intrigerende belijning

Lees meer...  AMSTERDAM - De wintercollectie voor 2017 van Mart Visser Couture is gebaseerd op strakke lijnen en tegelijk op een oversized look. Hij werkt met nieuwe proporties door het strakke silhouet als basis te handhaven maar daar overheen plaatst hij graag maskerende versieringen bijvoorbeeld van grote of kleinere veren.

Bij een lange rok kan een strakke top worden gegarneerd met een wijd uitstaande partij lange veren. En de lengtelijnen van zijn concept worden soms vertaald in lange gekleurde plisséerokken.

Lees meer