• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Face Time: portretten op stations tonen onze identiteit

  Face Time is een portretten-tentoonstelling voor een enorm groot publiek op zes grote NS stations met als thema: identiteit in de samenleving. Het is een reizende tentoonstelling getoond in de stationshal van Amsterdam Amstel, Almere, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem.

Deze tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, reist elke twee weken met de expositie naar een andere stad. Per dag komen meer dan 250.000 reizigers hierdoor in aanraking met kunst en cultuur.Het thema ‘Identiteit in de samenleving’ vormt een onderdeel van de Stichting Kunst en Cultuur in Beweging waardoor er een heleboel verschillende culturele activiteiten plaats vinden op ieder station en in elke stad die wordt aangedaan.

De activiteiten bestaan uit dans, schilderen, fotografie, film, theater, fashion en multimedia. Daarbij wordt er steeds naar een verbinding met het publiek gezocht. Het gaat om multidisciplinaire projecten waabij er ruimte is voor dialoog met het publiek.Er zijn ook workshops op locatie over: identiteit in de samenleving.

Stichting Kunst en Cultuur in Beweging is opgericht door de gedreven werkende culturele ondernemers Annebell Kamerbeek en Marie Louise de Kock, die daarnaast werken bij NS Reizigers.Het is hun bedoeling het publiek te laten reflecteren op belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken door kunst en cultuur in de openbare ruimte te tonen. Dit maakt het publiek bewust van de omgeving en van elkaar. Van daaruit kan een dialoog ontstaan.

In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten leggen connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaan een brug tussen kunstwerken en mensen.

Face Time toont het niet aflatende belang om op vooroordelen en verschillen te blijven reflecteren en te blijven werken aan een samenleving waarin men niet alleen tolerant is, maar ook respect opbrengt voor degene die afwijkt.

Het doel van Kunst en Cultuur in Beweging is om via kunst en cultuur bij te dragen aan een samenleving waarin we elkaar niet alleen tolereren maar ook waarderen en respecteren, ondanks, en misschien wel dankzij, onze verschillen.

De aan elkaar gekoppelde kunstenaars van de portretten-tentoonstelling in Face Time uit verschillende tijden zijn: Charley Toorop en Laura Cnossen - Pieter Pander en Jitske Schols, Egon Schiele en Bertus Gerssen - David Finsonius en Dirk Kome, Paul Citroen en Maarten Tromp - Jean Dubuffet en Sanne de Wilde. 

Deelnemende musea: Dutch National Portrait Gallery, Amsterdam - Stedelijk Museum Amsterdam - Museum de Fundatie, Zwolle - Museum Arnhem - Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch, Drents Museum , Assen - Gemeentemuseum, Den Haag. 

Daarnaast talloze deelnemende kunstenaars, organisaties en culturele activiteiten waaronder uiteraard: NS Reizigers, NS Stations en NS Communicatie. Niet ongenoemd mogen eveneens blijven: Amsterdam Street Art, Go Gallery, Barbara van Ittersum en de bekende documaakster Dorothée Meddens.

Het veelomvattende project Face Time is voor Dutch National Portrait Gallery samengesteld door curator Hedy van Erp.