Boek: 'Morgan een liefde...'

b_250_200_16777215_00_images_boekmorgan18.jpg  Het boek 'Morgan een liefde...' is een roman met een paranormale inhoud die vanuit een oprechte houding van de auteur tot verrassende ervaringen heeft geleid. In het MAX- radioprogramma op zaterdagochtend interviewen Peter de Bie en Mieke van der Weij de schrijver van Morgan: Bas Steman. De auteur heeft na een parachutesprong een paniekaanval. Het roept zoveel stormachtige emoties bij hem op dat hij niet wéét wat hem overkomt. Als een totaal-niet chaotische persoonlijkheid maar rustige schrijver komt hij plotseling in een ongelooflijke stroom van onverwachte persoonlijke avonturen terecht.

De auteur van het boek Morgan is een eerlijke jongeman die als vanzelfsprekend zijn fantasie als schrijver baseert op de realiteit. Maar hij kan toch die parachutesprong niet vergeten. Waar kwamen die ontzettende angsten toen toch vandaan? Hij wil alles verwerken en vergeten. De ervaring van die momenten onderdrukken maar waarom krijgt hij dan soms beelden door?

Het laat hem niet met rust. Een goede vriendin spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken want intuïtief weet zij dat hier meer aan de hand is.
Waarom krijgt hij beelden door van 'herinneringen' die niet van hem kunnen zijn? Zij spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken en hij gaat in regressie-therapie.

Dan vertelt hij tijdens het interview met merkbare aarzeling aan de over-bekende interviewers uit het radioprogramma hoe geschokt hij was door wat hij leerde tijdens deze therapie. Er komt tekening in een situatie die een soldaat in Wales begin jaren 1940 verbindt met een schrijver in Nederland ver na de oorlog in 2018.

Nieuwe feiten dringen zich op en brengen hem tot een zoektocht die hem voert naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist. Morgan, een liefde is een autobiografische roman over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden.

De romanvorm met de daarin verweven liefde is door hem als auteur gecomponeerd maar de omringende paranormale gegevens zijn echt beleefd. Voor mij die dit artikel hierover mag schrijven is de verwarring van de auteur heel begrijpelijk. Ik heb in de 80-er jaren naar aanleidingen van persoonlijke ervaringen samen met Hans de Pagter een boek met reïncarnatie-verhalen geschreven wat in het algemeen heel goed door de pers werd ontvangen. Maar niet altijd.

Je moet sterk in je schoenen staan om ook de minder prettige reacties op te kunnen vangen. In deze tijd vinden mensen paranormale ervaringen niet meer zo ongewoon als toen. Dat is wel een vooruitgang.

Het kan namelijk aan de andere kant heel geruststellend zijn voor mensen als zij een volledig verborgen gedeelte van hun levensboek toch even mogen inkijken en zo kunnen ervaren dat er nog andere overkoepelende onbekende dimensies zijn dan die wij kennen. Dat mogen anderen best horen of weten. Of mogelijk zelf ervaren.

Het gaat om contact met andere dimensies. Grote natuurkundigen beweren dat er minstens 10 dimensies bestaan. Wij kennen er maar 4. Maar er zijn veel meer.
Dimensies die wij niet met feiten of via patronen kunnen afmeten. Er is kennelijk een grens aan de menselijke creativiteit maar soms brengt de universele flow ons onverwacht naar een ander gebied waaruit je kunt leren dat wij allemaal zowel mensen zijn van nu als van het verleden en - hoe hoopvol - ook van de toekomst.

Paperback Morgan een liefde...
Auteur: Bas Steman
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Ook direct als e-Book te downloaden