Kleurrijke Collectie Alexis Mabille Haute Couture

  - i n d r u k w e k k e n d e m o d e s h o w - PARIJS - Als we er van uitgaan dat haute couture een vorm van kunst is in de modesector, valt het te verwachten dat haute couture vanuit een creatieve visie laat zien hoe de tijdgeest en gewoontevorming steeds weer een vernieuwde kledingstijl introduceert.

Dat kan per jaar en per collectie enorm veel verschillen want de gedachten en smaak van mensen in een bepaalde tijd kunnen binnen een bepaalde periode totaal veranderen. Alexis Mabille Haute Couture richt de nieuwe herfst- en wintercollectie 2023/24 minder op trends dan op persoonlijke stijl.

Tijdens de show van de nieuwe collectie van deze designer worden 15 verschillende looks gepresenteerd. Uitgevoerd in alle zuivere kleuren die zijn terug te vinden in de kleuren van de regenboog met als overkoepeld thema de waterdruppel. Een diffuus thema maar iedere look omvat een heel specifiek ontworpen lange feestelijke rôbe doorgaans uitgevoerd van soepel vallende taftzijde en lijkt een kunstwerk op zichzelf.

COLLECTIE: ALEXIS MABILLE HAUTE COUTURE

FOTO: JULIE TRANNOY