Claes Iversen met vrolijke zomercollectie

altDe door modeontwerper Claes Iversen gepresenteerde openingsshow van AFW toont een vrolijke en complete zomercollectie. De van oorsprong Deense Claes Iversen studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en liep stage bij Viktor & Rolf. Na het afronden van zijn Master’s Degree aan het Fashion Institute Arnhem, presenteerde Iversen al direct tijdens Paris Fashion Week zijn eerste collectie. Zijn show omvat een brede doelgroep en de belangstelling voor zijn werk is groot.

Zijn show opent direct al met enkele smaakvolle pakken in glanzende grey en camel materialen waarna het daarop volgende ensemble in diezelfde stijl verschijnt voorzien van een beperkt bloemdessin. In de daarop volgende creaties wordt het aandeel van het bloemdessin steeds groter. Zo is er zelfs een jurk waarvan één voorpand in de lengte zo nachtzwart is als de aarde en het andere gedeelte gebloemd. En langzamerhend wordt het gedeelte met bloemdessins nog veel groter.

Daarbij werkt Claes Iversen met print maar ook met heel mooie borduursels. En tenslotte vormt het spel met de bloemen een heel vrolijk beeld met behoud van een onmiskenbare chic. Claes Iversen zet een sterk en compleet beeld neer van shorts, lange broeken, korte tops, jasjes en jurken.

Het moet wel een groot genoegen zijn om zo'n leuk en vrolijk jasje te kunnen dragen als onze fotograaf hier in de show van Claes Iversen heeft gefotografeerd. Als je zoiets op een kille regendag alleen al in je kast ziet hangen word je al vrolijk.

Claes Iversen staat bekend om vrouwelijke belijning en luxe materialen. Naast dagkleding maakt hij ook veel avondjurken en bruidsmode waarin hij veel naam heeft verworven. Op deze zeer mooi uitgewerkte en opgebouwde show toont hij ook stijlvolle avondjurken waarvan enkele voorzien zijn van florale dessins.