Oudshoorns liefde voor bloemen

  GOES - Edwin Oudshoorns liefde voor bloemen komt goed tot uitdrukking in zijn ontwerpen In de Maria Magdalenakerk in Goes. Zoals bij de feloranje jurk met gouden bloemmotieven en de fragiele tule jurk met handgemaakte zijde bloemen. Het uitvergrote kant op de zwarte tule jurk heeft Oudshoorn in Italië laten borduren.

De glorieuze bloemenprint die voor een tweetal looks is gebruikt, is door Oudshoorn zelf ontwikkeld. De print oogt totaal verschillend bij de twee jurken: één in kleur, de ander in verschillende grijstinten en beide gecombineerd met goud lamé, kralen en pailletten die met de hand zijn geborduurd.

Met technische innovatie, ambachtelijke precisie en liefde voor het vak eert Edwin Oudshoorn Zeeland. De collectie straalt een gevoel van traditie en luchtigheid uit - precies het gevoel dat Oudshoorn en zijn team tijdens het maakproces voor ogen hadden.

Als het aan Edwin Oudshoorn ligt, wordt Spring Summer 2022 een dramatisch, architectonisch seizoen.

Een aantal stuks van de collectie is tot en met 30 oktober nog te zien bij de expositie 'Fashion & Art around Europe' in het historisch stadhuis van Goes op de Grote Markt.

Er is ook een aantal beelden van de nieuwe collectie gemaakt samen met verschillende fotografen en stylisten, waaronder Nine Ijff, Roger Neve, Casper Faasen, Roel Schagen, Silver Portrait Store, Nicolette Kluijver en Miljuska Witzenhauzen.

FOTO: MELODY LIEFTINK