Bon voyage met couture Zyanya Keizer

  - C O U T U R E - De nieuwe couturecollectie van Zyanya Keizer respecteert de reis via verschillende trajecten all over de wereld waar grote vragen en kleine mogelijkheden wachten om mens en natuur met elkaar verbinden.

Het werk van Zyanya Keizer (Mexico City, 1984) brengt kunst en mode samen. Voor deze collectie heeft Zyanya haar Nederlandse en Mexicaanse roots samengebracht in BINHE.

Sinds haar periode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, toont ze met een hartstochtelijke ernst hoe het versmelten van uitgangspunten tot meer heelheid in ons overzicht van wat wij horen en denken kan leiden.

Vanaf haar leerperiode experimenteert ze vrij met materialen en silhouetten om de organische vormen van het menselijk lichaam te onderzoeken. Dat vergt moed in plaats van variaties op comfortabele en reeds geaccepteerde wegen te volgen.

Haar werk was onder andere te zien tijdens Amsterdam Fashion Week, Madrid Fashion Week, in Mexico en bij diverse museale tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

ÉÉN VAN DE STERKE ONTWERPEN VAN ZYANYA KEIZER ...

FOTO: SYDNEY KORSSE