• Paul Schulten Collectie vol kleur en charme

  • Una Vera Favola Carnevalesca bij Ronald Kolk

  • Sheila & Gideon Collections brengt Jazzy Collectie

  • Flor Amazona brengt statement sieraden

  • Kunstenares Ans Markus exposeert in Museum Jan van der Togt

  • Museum Singer Laren opent magisch boutique hotel

  • Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

  • Introdans: sfeervol en vol wervelende energie

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Het verhaal van de heerlijke Tilda rijst

b_250_200_16777215_00_images_tildarijst17.jpgTilda was de eerste die meer dan 45 jaar geleden Basmati rijst naar het Westen bracht. Tilda rijst biedt onvoorwaardelijke kwaliteit en zet zich in om het legendarische aanzien van Basmati rijst en het Tilda-merk wereldwijd in stand te houden. Inmiddels is Tilda in meer dan 50 landen verkrijgbaar.

De rijst wordt zorgvuldig geselecteerd aan de voet van de Himalaya, de enige plek op aarde waar Basmati rijst kan worden geteeld. Het uitzonderlijke karakter ligt in het unieke aroma. De heerlijke lange, slanke korrels hebben een delicate textuur.

Daarom organiseerde Tilda een foodtour met Jonneke de Zeeuw van Mooncake, winnaar van Foodblogger van het Jaar-award 2016-2017 en organisator van culinaire tours langs verborgen culinaire adressen. En belangstellend werd er in Amsterdam Oost onlangs ontdekt hoe ze in Pakistan, Suriname en Irak Basmati rijst in de keuken gebruiken. Er mocht worden gekeken en geproefd.

Aan het begin van de Javastraat werd gestopt bij Saeed’s Curryhouse voor Pakistaanse pulao met Tilda Pure Basmati rijst, komijn, kaneel, zwarte kardemom, aardappel en doperwten.

Bij de Surinaamse Ricardo’s stond masoes moksi alesi op het menu.

Bij de Irakees Nour biryani en Perzische chelo kebab (rijst met kebab). Ook de kebab werd geserveerd met Tilda Pure Basmati rijst, tomaten en groene pepers.
 

FOTO: PAKISTAANSE PULAO MET TILDA PURE BASMATI RIJST...