• Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Koninklijke Onderscheiding voor Oprichters DROOG

b_250_200_16777215_00_images_droogoranje18.jpg  De oprichters van Droog, Renny Ramakers en Gijs Bakker, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Zij kregen de onderscheiding uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Ramakers en Bakker zijn oprichters van en sinds 1993 zetten zij Dutch Design op de kaart. De presentatie kreeg de titel Droog omdat het werk betrof waarin het concept belangrijker was dan de vormgeving. Centraal stonden de originaliteit van het idee en de conceptuele, humoristische benadering. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.

Droog is een begrip en heeft zich voortdurend als vernieuwer op de kaart gezet. Het designplatform maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en creëerde een winkel en hotel. Droog reageert al jaren op de nieuwste ontwikkelingen in design met originele en relevante ideeën. Door het opzetten van Droog hebben Ramakers en Bakker Dutch Design onder de aandacht gebracht van een groot publiek.

Door hun werk werd design toegankelijker voor een breder publiek met de missie om vormgeving op een originele manier te verbinden met grotere maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen. Door de inzet van Renny Ramakers en Gijs Bakker is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design.

Deze maand viert Droog zijn 25-jarig jubileum op diverse manieren. In Museum Kranenburgh in Bergen is een overzichtstentoonstelling, Do It Like Droog, met de bekendste producten. Van de minder bekende ontwerpen voor maatschappelijke projecten, waarvan de meeste niet zijn gerealiseerd, is bij Droog in Amsterdam een tentoonstelling See the Past and Enter the Future, nog te zien tot en met 27 mei 2018.

Renny Ramakers werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Het gaat onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de verdiensten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden. De samenleving moet er baat bij hebben.

Gijs Bakker werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Voor de Orde van de Nederlandse Leeuw komen mensen in aanmerking met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Personen die in dit kader een benoeming in de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen, hebben zich onderscheiden door een uitzonderlijke artistieke prestatie; exceptionele wetenschappelijke (onderzoeks-) prestaties; exceptionele technische innovatie of exceptioneel innovatief ondernemerschap.

AFBEELDING: RENNY RAMAKERS EN GIJS BAKKER  ZETTEN DUTCH DESIGN OOK IN HET BUITENLAND OP DE KAART EN KREGEN DAARVOOR EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING... 

ALLE RESPECT EN HARTELIJKE FELICITATIES VOOR DROOG 

Staalstraat 7B - 1011 JJ Amsterdam- Nederland