• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dit zijn de toekomstbouwers (deel 2)

  Pim van Baarsen is samen met Luc van Hoeckel oprichter van Super Local, een ontwerpstudio die oplossingen bedenkt voor sociale en culturele problemen, vooral in ontwikkelingslanden. Super Local werkt op dit moment aan de inrichting van een agrarische faculteit, een uur buiten de Rwandese hoofdstad Kigali. Pim van Baarsen laat tijdens DDW de tafels, stoelen en verlichting zien die Super Local samen met Rwandese ondernemers en werknemers heeft ontworpen en gemaakt voor de universiteit.

Eerdere projecten van Super Local waren onder andere ziekenhuismeubilair in Malawi, gemaakt door lokale ambachtslieden en een systeem voor afvalscheiding in Nepal. Pim van Baarsen studeerde in 2014 af in de richting Men en Activity aan de Design Academy in Eindhoven.

Lex Hoefsloot is mede-oprichter van Lightyear, een zonneauto die in 2020 op de markt moet komen. De Lightyear heeft een bereik van 400 kilometer en kan binnen 8 uur worden opgeladen met een stekker maar kan zichzelf ook opladen met zonlicht. Daarmee moet de Lightyear volgens Hoefsloot een oplossing bieden voor het mogelijke gebrek aan laadpalen dat ontstaat bij een groeiende markt van elektrisch rijden.

Lex Hoefsloot: “De grootste laadpaal hangt boven ons in de lucht.” Hoefsloot was tussen 2012 en 2014 teammanager van het team dat namens de Technische Universiteit Eindhoven meedeed aan de Solar Challenge in Australië. Lex Hoefsloot behaalde in 2017 zijn Master in Engineering aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

Wouter Corvers komt naar de Dutch Design Week met A House in One Month, een huis dat hij in april 2017 zelf bouwde en waarin de complete vormgeving en inrichting is aangepast aan Wouters lengte van 2,05 meter en die van zijn vriendin van 1,71 meter. Van het dak tot de kapstok en van de ramen tot de hoogte van het aanrecht. Het huis mocht niet meer kosten dan 5000 euro. Corvers is gegrepen door het feit dat de hele publieke ruimte in Nederland is afgestemd op de gemiddelde Nederlander, een persoon van 1,77 meter lang. Niet alleen hij als lange man, maar ook kinderen, korte mensen en dikke mensen vallen volgens hem buiten de boot.

Zijn doorbraak was zijn ontwerp 1:1,16: een bankje met twee ongelijk poten dat op schuine oppervlaktes geplaatst kan worden en waar mensen met korte en lange benen comfortabel op kunnen zitten. Hij plaatste het bankje in de openbare ruimte en filmde de ervaringen van mensen die erop gingen zitten. Wouter Corvers studeerde in 2016 af aan de Design Academy in Eindhoven is de richting Men & Public Space.

23 t/m 27 oktober 2018 om 22.55 uur op NPO 2