Zangeres Jette kroont Miss Amsterdam Fashion 2014

Foto: Ronald Van den Andel

AMSTERDAM – Actrice Jette van der Meij heeft zaterdag, op de eerste dag van de zomer, in het American Hotel de Amsterdam Award 2014 voor haar hele carrière in ontvangst genomen. Tijdens de finale van de Miss Amsterdam Fashion-verkiezing nam Van der Meij uit handen van actrice/regisseur Charlotte Besijn de onderscheiding in ontvangst.

Van der Meij zit ruim 35 jaar in het vak en krijgt de onderscheiding omdat zij een verrijking is voor het culturele landschap in de hoofdstad.
Van der Meij: “Het is voor mij een bijzondere erkenning, dat de onderscheiding aan mij wordt toegekend vanwege het feit, dat ik naast mijn werk in Goede Tijden, Slechte Tijden (dat ik 25 jaar met hart en ziel doe) altijd trouw ben gebleven aan mijn passie om muziektheater te maken.”
Het is de jury, onder leiding van de koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch, opgevallen dat Van der Meij met veel passie haar eigen muzikale voorstellingen weet uit te voeren en ziet haar als een verrijking voor het culturele landschap in de hoofdstad.
Tijdens de prijsuitreiking had Jette van der Meij de eer om de eerste Miss Amsterdam Fashion, Gemma van Deutekom (17), officieel te kronen en werd met landering van de Little Royal Dress, een creatie van ontwerpster Lish Jecinta, op speciale wijze de start van de zomer gevierd.
Het grote publiek kent Van der Meij als het personage Laura Selmhorst (gewezen Alberts) in de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) waar zij al 25 jaar een vast personage heeft. Kunstenaar Rudi Huisman heeft dit jaar de Amsterdam Award ontworpen.

De Amsterdam Award werd vorig jaar tijdens de Floating Fashion Week (FFW), de eerste modeweek op het water, in ontvangst genomen door couturier Sheila de Vries, architect prof. Cees Dam en tassenontwerper Omar Munie.