Stout en toch chic

... Stout en toch chic ...Dit ensemble komt uit de nieuwe AW12/13 collectie, die gisteravond in een volle Gashouder op het Westergasfabriek werd getoond door Hans Ubbink. Zoals we van hem gewend zijn kiest hij nooit voor de gebaande paden maar neemt hij eigenwijze standpunten in.

Voortbordurend op klassieke snits voegt hij steeds weer een heel persoonlijke twist toe aan zijn look voor het nieuwe seizoen. Dit is bijvoorbeeld een heel pittig ensemble. Lekker stout maar tegelijk chic.

Zoiets is heerlijk om te dragen en ziet er ook prima uit. Volgens Hans komt al het goede dit seizoen in tweeën: naast de bekende twin-set zijn er combinaties als jasje&rokje en jasje&broek. En ook dit komend seizoen het jasje&jurkje als deux-piece.

De silhouetten variëren van slank tot aansluitend gecombineerd met wijde, oversized styles. Wijde, lange jasjes met double-breasted sluiting refereren naar vroeger, maar hebben door de nieuwe verhoudingen weinig klassieks. Rokken en jurken zijn net onder of net boven de knie.

Naast lange, slanke broeken tot op de enkels is de nieuwe lengte voor broeken tot net op -of halverwege- de kuit. En misschien gaan we dit ooit mooi vinden. De knitwear stukken met verschillende, wijde halsvormen geven een winterse sfeer voor een elegante of juist grungy look.

Maar dit is afhankelijk van hoe deze gebreide kleding gedragen wordt.