Paris Fashion Week: Juun J

 

altPARIJS - Hij is een Koreaanse designer: Juun J en hij zet met zijn krachtige en tegelijk emotionele mannenmode de hele Parijse Fashionweek op stelten. Zijn heldere directe look voor de fashionable man in 2013 wordt qua thematisch beeld strak geregisseerd. Er zijn zelfs modejournalisten die zijn ontwerpen te veel op één thema - de fities- toegesneden vinden. Zijn concept heeft niets mysterieus maar knalt er wel uit.

 

Al zijn mannelijke modellen die zijn nieuwe creaties dragen op zijn show lijken ook enigszins op elkaar. Hun outfit benadrukt hun spichtig-lange gestalte en hun gezichtsuitdrukking doet denken aan de ernst der tijden die zich later zou manifesteren in een vreselijk oorlogsgeweld.

Toen de Tweede Wereldoorlog explodeerde in die tijd waren jonge mannen geïndoctrineerd door de gedachte dat zij op het slagveld hun land moesten verdedigen en zo de wereld zouden redden. De ontwerper Juun J kreeg zijn inspiratie door een Japanse film getiteld Drunken Angel die zich afspeelt vlak na de Tweede Wereldoorlog. 

Daarin speelt een gangster met tuberculose de hoofdrol. Tuberculose was een ziekte die in die jaren veel voorkwam en lang niet altijd genezen kon worden. Ook in deze film spelen zich grote drama's af rond de held van het verhaal. Maar de oorlogssfeer uit die jaren is toch ook een belangrijk thema in de collectie voor 2013 van Juun J. Hij toont groepsthemaatjes rond de heldhaftige oorlogspiloot, de gangster, de beursmakelaar en de boulevardbezoeker.

Hij maakt variaties op het langgerekte silhouet maar houdt vast aan bepaalde details zoals verbrede schouderlijn, duidelijk aangegeven taille, opzettelijk te-lange mouwen en af en toe diverse laagjes over elkaar heen.

Dat kunnen verschillende colbertjes over elkaar heen zijn maar ook overhemden en shirts die een stuk onder een colbert uitsteken.