• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

CES: Een fiets die data verzamelt

  LAS VEGAS - Het nieuws van de Consumer Electronics Show ofwel de CES in Las Vegas wordt beheerst door nog slimmere apparaten dan we al kennen.
Zo is er Kien. Een nieuw geluidssysteem waardoor alle andere geluidssystemen kunnen worden vervangen. Er zijn ook geen kabels in je huis meer nodig. Het bestaat uit een subwoofer en een draagbare zogenaamde satelliet.

De satelliet heeft een ingebouwde batterij die 12 uur mee kan. De batterij kan draadloos worden opgeladen via een inductie-oplader of door de satelliet naast de subwoofer te plaatsen. Kien is bedacht door 3 jongemannen die op de CES één van de Nederlandse StartUps vertegenwoordigen.

Met Kien kun je overal in je huis en onderweg je muziek heel makkelijk met je meenemen. Hiervoor hoeft de gebruiker geen app te openen of van kamer te verwisselen.

Een andere Nederlandse vondst is een drone die heel veel lijkt op een roofvogel. Er zijn proeven mee gedaan en vogels denken dat het een echte roofvogel is. Met deze 'robird' probeert de Nederlandse start-up Clear Flight Solutions de Amerikaanse markt binnen te kunnen dringen. "

De robotvogel beweegt zich met vleugelslag door de lucht. Op luchthavens kan de 'robird' ervoor zorgen dat vogels niet in de motoren van de vliegtuigen komen. Dat maakt het vliegen veiliger en scheelt veel geld voor reparatie. Ook blijven de vogels nu leven.

Op de CES worden veel nieuwe virtuele assistenten getoond die je door je stem kunt bedienen. Speakers voor het afspelen van muziek, je agenda in te stellen, eten en een taxi te bestellen.

Ook dienen zich 'betaalbare' thuisrobots aan die kunnen rondrijden in je huis. De rijdende robot Kuri (700 dollar) verkent met een camera en lasers zijn omgeving en kan door stemcommando's muziek of podcasts afspelen terwijl hij achter je aan rijdt tijdens huishoudelijke taken. Kuri kan de kinderen voor het slapen een verhaaltje voorlezen. En je huis 'bewaken' als je zelf niet thuis bent.

Nieuw van het Chinese LeEco is de fiets Android waarop je fietsend en wel gegevens kunt verkrijgen. Terwijl je muziek beluistert met een draadloze headset kun je met een hartslagmeter je gezondheid checken en contact onderhouden met andere fietsers.

Al die knap bedachte innovaties moeten ook in produktie genomen kunnen worden om als massaprodukt op de markt te kunnen worden gebracht. Daarvoor proberen de exposanten op de CES geïnteresseerden te vinden. Er zijn technologiegiganten uit de hele wereld op deze beurs die gretig uitkijken naar nieuwe manieren van zaken doen.

De Nederlandse deelnemers worden vanuit onze overheid ondersteund door de aanwezigheid van de minister van Economische Zaken Henk Kamp. Prins Constantijn van Oranje, die als StartUp Envoy, zakelijk missieleider is, vervult daarbij eveneens als bijzondere promotor een onmisbare rol. Samen vormen zij een team om de aanwezigheid van The Dutch op deze internationale beurs bij de juiste mensen te promoten.

Beurzen kunnen nog zo inspirerend zijn, uiteindelijk gaat het er wel om de tijd te benutten voor afspraken die tot resultaten leiden.

...PRINS CONSTANTIJN VAN ORANJE ZAKELIJK MISSIELEIDER OP DE CES ...

Foto:RVD