• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Pijn is persoonlijk ...

Op 26 september 2017 (morgen dus) verschijnt bij Kosmos Uitgevers Pijn is persoonlijk. Over leven met chronische pijn van Marleen Schefferlie. Eén op de vijf volwassenen lijdt aan chronische pijn. Dit boek doorbreekt het taboe hierop. Meer dan 2.000.000 Nederlanders en meer dan 750.000 Vlamingen hebben chronische pijn. Dat heeft grote gevolgen voor hun leven.

  Maar omdat pijn nog steeds een taboe is, verbergen patiënten die vaak. Het is tijd om dat taboe te doorbreken. Marleen Schefferlie neemt in 'Pijn is persoonlijk' het voortouw. Schefferlie heeft fibromyalgie, de wetenschappelijke naam voor chronische pijn in spier- en bindweefsel. In Pijn is persoonlijk beschrijft zij haar eigen ‘pijn-cv’ en interviewt ze elf lotgenoten. Centraal staat hun ervaring: de pijngeschiedenis, de therapieën en de levensfilosofie die hen op de been houdt. Hun persoonlijke verhalen vormen samen een rijke waaier aan levenswijsheid en kracht.

Er wordt ook geschreven over SOLK. Dat zijn onbewijsbare klachten. Mensen hebben pijn die niet door medici kunnen worden verklaard. Desalniettemin bestaat deze pijn wel. En je zal er maar last van hebben... Dit onderwerp heeft dus wel de aandacht van de auteur.

Aan de andere kant weten wij ook dat je door je minder te focussen op pijn de kracht ervan laat afnemen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom sommige kinderen lang met pijn rondlopen door een val of een duw maar andere kinderen bij het kleinste voorval moord en brand uitkrijsen. Ze gaan ieder op hun eigen manier met pijn of pijntjes om. Er zijn nu eenmaal verschillende manieren ook voor volwassenen om met pijn om te gaan.

Maar wie vreselijke pijn lijdt en dat bovendien nog eens moet verbergen wordt onnodig dubbel belast. Soms worden mensen genoodzaakt hun pijn te verbergen omdat hun omgeving ze anders afwijst. En dat is niet in orde. Daarom heeft de schrijfster dit boek geschreven.

Pijn is inderdaad iets persoonlijks en daaraan heeft de auteur een stem gegeven. Het is eenvoudig om je ervan af te wenden maar een hartelijk tegemoet komen aan degene met pijn kan een wereld van verschil maken. Niet iedereen beschikt altijd over die kracht maar mede-leven maakt je eigen leven ook waardevoller.
Wij spreken vanuit ervaring als wij concluderen: De auteur zelf heeft in dit opzicht een belangrijke vooruitgang qua carriére gemaakt.

Door het niet oppervlakkig maar diepgaand inzicht te kunnen doorgeven aan anderen dat men soms even stil moet staan bij wat anderen voor moeilijkheden doormaken. Zonder daarbij anderen beschuldigend af te wijzen maar juist proberen de ander in de eigen situatie te erkennen. Niet alleen mensen qua uiterlijke presentatie mooier maken maar ook juist een stapje verder durven te gaan.

Rinie Geenen, hoogleraar psychologie Universiteit Utrecht zegt erover: "Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken.’

Marleen Schefferlie maakte aanvankelijk carrière als modestyliste. Nadat fibromyalgie bij haar was vastgesteld werd zij fulltime schrijver. Ze schreef de romans Rozerood en Kwaad daglicht.

Boek: Pijn is persoonlijk. Overleven met chronische pijn
Uitgeverij Kosmos
Auteur Marleen Schefferlie ook als e-book verkrijgbaar