Izi-Fes tapijtschoenen en laarzen handmade

altHet nieuwe label Izi-Fes introduceert een kleurrijke collectie laarzen en schoenen gemaakt van originele kelim tapijten. Met een generaties oude, én duurzame techniek worden met de hand vintage Kelim tapijten en leer op een unieke manier in nieuwe ontwerpen veranderd.

In de jaren ’60 al werd de Marokkaanse Kelim-stof niet alleen gebruikt voor het vervaardigen van tapijten. De hippies gaven er een geheel eigen draai aan, en creëerden schoenen uit deze grove kleden. Dat ze hun tijd ver vooruit zouden zijn was toen nog ondenkbaar, maar deze sustainable ‘trend’ zet zich voort.

De vintage Kelim’s komen uit verschillende streken in Marokko en dragen ieder een eigen verhaal met zich mee. Nu worden ze hergebruikt en definiëren ze het nieuwe hippe merk Izi-Fes. De originele Izi-Fes laarzen sluiten perfect aan bij de huidige trend van accessoires met een origineel en oorspronkelijk karakter.

Ze lenen zich bij uitstek voor een fashionable avond uit of een dagje shoppen, maar passen ook binnen het kleurenpalet van aardse tinten voor komend modeseizoen. Zo zie je de op kelim geïnspireerde designs op de catwalk van Marni, Hermès en Etro terugkomen.

Naast de trendy boots, kent de collectie van Izi-Fes ook de Balata. Deze kleurrijke schoen is geïnspireerd op een veel voorkomende Marokkaanse term, namelijk ‘ballat’ wat ‘toevoegen’ betekent. Izi-Fes geeft ieder schoentje een personal touch door de toevoeging van verschillende kelim en leer.

Net zoals de laarzen zijn deze patta’s omgetoverd tot een fashionable eye-catcher die je kunt combineren met een vrolijk jurkje of een stoere denim voor de ideale outfit.

Over Izi-Fes: Zak & Mos Izi-Fes is opgericht door twee broers, Zakaria el Khanza (Zack, 21 jaar student Rechten en woonachtig in Rotterdam) en Mohsine el Khanza (Mos, 33 jaar, ondernemer en woonachtig in Marokko).