Shopaholics stapelgek op de nacht van het winkelen

altBELGRADO- Het was net een dróóm... In Belgrado is op 8 oktober de Nacht van het winkelen gehouden. Vanaf 8.00 uur s’avonds was het centrum van Belgrado omgetoverd tot een paradijs voor de shopaholics die niet zonder winkelen kunnen. Ze kunnen er niet tegen vechten.

Je zou kunnen zeggen dat ze op een héél aanvaardbare manier verslaafd aan shoppen zijn. Neem het ze eens kwalijk... Het is echt niet vreemd want de Servische vrouw is mode bewust en heeft oog voor detail. Zij koopt ook mode van allure en kwaliteit zodat ze er echt trots op kan zijn en blijven.

En als zij gaat winkelen dan is het zelden zonder succes. Logisch dus dat de Nacht van het winkelen door moest gaan.

Meer dan 200 boetieks van meest bekende mode brands deden mee. Voor de speciale gelegenheid hebben de winkeliers ook de prijzen aangepast met forse kortingen.Het was een enorm spannende nacht.

Behalve kleding en schoenen zaken, deden aan de prijsverlaging ook parfumeries, boekwinkels, juweliers, restaurants en cafés mee. Om hele ‘evenement’ extra aandacht te geven, begon de officiële opening met een concert in het centrum van de stad op Trg Republike om 19.00 (De plein van het Republiek).

Om het publiek te vermaken op de Knez Mihailova, de belangrijkste winkelstraat van Belgrado waren er clowns, jongleurs en artiesten. Winkelen voor goede doelen was ook mogelijk. Als je bereid bent om veel geld uit te gegeven dan mag je niet egoïstisch zijn.

Een beetje delen met diegene die het minder hebben maakt ons nog mooier. Dat weet iedereen. Het was een fantastische nacht voor alle fashionfreaks. Heerlijk... Ik zag ook alle sterren. Ik weet niet zeker of dat was omdat de hemel zo helder was, of omdat mijn portemonnee zo leeg was.

Eén ding weet ik zeker: het paradijs op aarde voor een vrouw bestaat echt.