Couture shows

Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

- H A U T E  C O U T U R E J U W E L E N - Het internationale en prestigieuze Filmfestival van Cannes viert in 2023 haar 76-jarig bestaan. Caroline Scheufele,  artistiek directeur van het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard, heeft voor de gelegenheid  een nieuwe Red Carpet collectie ontworpen  met 76 exclusieve Haute Joaillerie creaties. 

Caroline Scheufele heeft zich laten inspireren door haar vele reizen, waarbij ze notities en schetsen maakte. Een brede belangstelling voor de omringende wereld voedt haar creativiteit. Architectuur, schilderkunst, literatuur, ballet, muziek en films; een enkel detail is meestal genoeg om voor schitterende sieraden allerlei ideeën te ontwikkelen.

Lees meer

Michael van der Meide: Bittersweet manic nature... Couture 2023

  - c o u t u r e - ROTTERDAM - 29 maart 2023 - We ontmoeten Michael voor de tweede keer in zijn atelier in Rotterdam-Zuid. Het is ijzige koud deze vrijdagochtend. Michael wacht ons op bij de ingang van de oude school die is omgetoverd tot een creatief bolwerk. “Koud hè, kom snel binnen.” Uitnodigend houdt hij de deur voor ons open. ”Koffie?”  Sinds de laatste keer dat we Michael spraken, legde hij de laatste hand aan zijn collectie en is er een levendige fotoshoot geweest met de 12 zeer expressieve ontwerpen en 2 modellen. Vervolgens vertrok hij voor een maand naar Marokko.

Hoe gaat het met nu met hem? “Als je het hebt over mijn bipolaire stoornis dan gaat het wel goed. Na mijn vakantie was het even shaky allemaal. Ik moest echt even acclimatiseren in Nederland. Wat me hielp? Rust, reinheid en regelmaat, dus op tijd naar bed en op tijd eten bijvoorbeeld. Klinkt heel suf misschien en cliché, maar dat is heel belangrijk. Op vakantie week ik daar een beetje vanaf. Veel minder rust en veel prikkels want we hebben heel veel gedaan en gezien. Zeker met dat zonnetje daar, dat geeft gewoon pep”, hij moet lachen. Om vervolgens weer rustig te vervolgen: “Ik moest weer tot mezelf komen, even weer op aarde landen.”

Lees meer

Paul Schulten presenteert topcollectie voorjaar 2023

  - G R O T E  C O U T U R E S H O W - Het was weer helemaal als vanouds tijdens de presentatie van de nieuwe voorjaarsc ollectie van Paul Schulten die dit weekend plaats vond in het hoofdstedelijk Okurahotel. Daar vierde de bekende couturier namelijk in de mysterieus verlichte Ball Room temidden van een uitgebreid maar enthousiast publiek zijn 40-jarig jubileum.

"Na de moeilijke coronajaren," verzekerde één van zijn vaste en voortreffelijk geklede bezoeksters mij, " is Paul gelukkig weer helemaal terug." Ze straalde van trots want ze was daar net als iedereen echt blij om. Het is ook wel bekend dat door het ontbreken van events in de afgelopen coronajaren de belangstelling voor dure uitgaanskleding heel sterk terugliep en dat er in deze business behoorlijke klappen zijn gevallen. De bewondering voor deze couturier die ondanks alles toch weer een meesterlijke show wist neer te zetten was dan ook groot.

Lees meer