Couture shows

Paul Schulten: Flitsende Ready to Wear collectie

  -  H I G H  E N D  F A S H I O N - "Wat gaan we dragen deze winter?" Dat vroeg Harry Mens in het tv-programma Businessclass aan couturier Paul Schulten die daar te gast was met zijn nieuwe Ready to Wear-collectie voor het najaarsseizoen 2022. En natuurlijk ook voor aanvang 2023. Paul Schulten geeft altijd druk bezochte grote shows maar stapte de laatste tijd over op videopresentaties.

Dat heeft veel te maken met grote veranderingen van buitenaf in onze tijd die om de nodige aanpassing vragen. Deze couturier laat zich overigens niet alleen in de communicatie maar ook bij de opbouw van zijn modecollectie graag inspireren door de huidige tijdgeest.

Lees meer

Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

  - C O U T U R E - Op dinsdag 30 augustus presenteerde ontwerper Zyanya Keizer in Amsterdam de couturecollectie BINHE. BINHE onderzoekt de complexiteit van 'cultural appropriation' in de mode en is gecreĆ«erd in samenwerking met Nederlandse designers en diverse kunstenaars, ambachtslieden en lokale merken uit Mexico.

Het resultaat is een collectie van dertien sculpturale looks, gecreƫerd door middel van een breed scala aan Mexicaanse traditionele ambachtelijke technieken en materialen. Onderdeel van het ontwerpproces was de zoektocht van Keizer en haar team naar de manier waarop traditionele methodes en materialen kunnen dienen als bron van inspiratie voor hedendaags design, op gepaste wijze. Een zoektocht waarvoor zij meerdere keren afreisden naar Mexico en de op uiteenlopende plekken bezochten; van de steden tot in de jungle.

Lees meer