Couture shows

Sheila's lange mooie verjaardag

  Sheila de Vries had een langdurige verjaardag. De langstdurende van haar leven... En dat maakte haar heel erg blij. Ze zegt: "Wat een geweldige verjaardag had ik dit jaar! Na een sombere winter was er eindelijk zonneschijn! Ik besloot om mijn verjaardag te vieren met mijn klanten op afspraak natuurlijk ... En het was een succes, iedereen had er zin in en ik werd overstelpt met boeketten en cadeautjes, ook wel eens leuk en ik heb er van genoten..."

Sheila de Vries hoort bij die kleine groep ervaren grote ontwerpers: de fashion-élite van ons land die zo achteruit zijn gezet door een sobere modetijd vol gesprekken over mogelijke ziektes en gebrek aan uitgaansmogelijkheden. Wat een verdriet voor de groten uit dit vak. Als een echte vakvrouw betekent haar werk ook heel veel voor haar. Ze zegt: "Wat fijn om weer te ontwerpen, het was een trieste winter vandaar is het een kleurige vrolijke collectie geworden..."

Lees meer

Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

  AMSTERDAM- Het Okurahotel stroomt langzaam vol met voornamelijk onberispelijk geklede gasten voor de show van Paul Schulten die zeer benieuwd zijn naar zijn visie op het najaars- en winter modeseizoen voor 2019 - 2020. Een select gezelschap wil graag weten hoe zijn ready-to-wear aanbod zal zijn en uiteraard ook zijn couture want op dat gebied zijn er slechts enkele echt belangrijke modenamen in ons land.

Het is een grappige en misschien ook een enigszins trieste constatering dat sinds enige jaren diverse figuren met een niet te ontkennen zekere feeling voor fashion zich als deskundige opwerpen en door hun persoonlijk aantrekkingskracht heel wat volgers gedurende een zekere tijd verwerven. Maar in feite proberen zij alleen de ideeën van voorgaande collecties al dan niet aan te passen aan hun assortment. Soms komen daar echter ook vernieuwende concepten uit voort. Zoals sportmode of de bekende hoodie. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat diverse media en de halve bevolking over elkaar heenvallen bij het aanprijzen en zien van costuuumdrama en film Down Town Abbey.

Lees meer

Paul Schulten zomercouture met moderne top

De voorjaars- en zomertcollectie voor 2019 van Paul Schulten werd als altijd weer in het gastvrije Okura in Amsterdam getoond maar daar werden de gasten op enkele grote verrassingen getrakteerd. Zijn show was totaal anders-dan-anders maar dat is 'des couturiers'. Die brengt verrassingen.

Daar kan dat zomaar gebeuren. Paul Schulten die men kent van zijn afgewogen en perfect gemaakte coutureshows had deze keer het programma totaal omgegooid.

Lees meer

Stephan Badals dansende Belgische bruid

  ANTWERPEN - België is een klein land maar bevat veel creatief talent en dat blijkt vooral uit de hoge ogen die het land gooit als het gaat om interieurkunst en mooie steden met brede straten vol prachtige winkels. Ook de modewereld mag gezien worden door de vele grote modekunstenaars die het land met hun richting gevende ideeën in het verleden internationaal bekend hebben gemaakt. Helaas is het aantal grote namen in de couturewereld sterk teruggelopen.

Tot de hele grote namen in het cosmopolitische Antwerpen vol kleinere designerstudio's behoren beroemde namen die helaas naar de achtergrond zijn verdwenen behalve de couturier Stephan Badal.

Lees meer

The Art of Fashion

  De designer Oso zoekt met zijn collectie de verbinding van zijn geboorteland Syrië met de Westerse wereld. Hij laat voor zijn collectie zelf stoffen ontwerpen die in Italië worden geproduceerd. Zoals luxe jacquard en natuurzijde. Groen is een belangrijke kleur in deze collectie.

Voor zijn ontwerpen combineert hij oude en moderne technieken, handgeborduurde patronen met kralen en zijde op tule en handgemaakte applicaties met glaskralen in de vorm van beestjes. Maar ook het plotten van pigmenten op zijde, waardoor een 3d-effect ontstaat, past hij op een eigenzinnige manier toe.

Lees meer

Sheila De Vries presenteert zonnige zomercouture

  AMSTERDAM - Dit weekend had Sheila De Vries haar coutureshow in eigen salon gepland. Vol optimisme en helemaal in de sfeer van haar nieuwe creaties waren haar uitnodigingen bestrooid met klaprozen, blauwe luchten en margrietjes. Maar dat kon niet zo doorgaan.

Het was ijs- en ijskoud die dag. Met een gierende wind. Het leek wel de koudste dag sinds mensenheugenis. Dat zal wel niet helemáál waar zijn maar een aantal buitenlandse klanten van de couturier hadden hun bezoek daardoor toch afgezegd. Al had daarentegen verreweg het merendeel van haar vaste klanten toch besloten zich niet door de felle ijzige wind te laten afschrikken. Zij werden direct bij binnenkomst rillend en al verwelkomd met een hartversterking die er heel goed inging.

Lees meer