Couture shows

Tijdloze couture Max Heymans helemaal 'Knal"

   - C O U T U R E - De couturier Max Heymans was een mode-icoon uit de vorige eeuw die in 1983 een speciale ring ontving van de Nederlandse vereniging van modejournalisten vanwege zijn grote verdiensten voor de modewereld.

Op bijgaande foto (gemaakt door ondergetekende) kun je zien dat zijn stijl toen al heel hip was. Wel werd er nog echt bont gedragen wat niet meer van deze tijd is zoals je kunt zien aan de grote hoed van de mannequin en een randje bont aan de cape. Max Heymans is in 1918 geboren in Arnhem en begon als etaleur te werken voor prachtige grote modewinkels als Hirsch & Co en de Haagse Bijenkorf.

Lees meer

Feestelijk getinte voorjaars- en zomershow Sheila De Vries


  AMSTERDAM - De opening van de voorjaars/zomershow 2022 van Sheila De Vries begon met een statement van Emily Bouwman die de indrukwekkend lange 'staat van dienst' van Sheila De Vries als mode-icoon onder de aandacht van haar publiek bracht. Dit werd de 100ste modeshow van Sheila De Vries.

Deze nieuwe enigszins feestelijk getinte voorjaars- en zomershow op 6 april in de tot in de puntjes gevulde Spiegelzaal van het College Hotel Amsterdam was dan ook heel bijzonder. Niet alleen om terug te kijken naar een rijk fashionable verleden maar ook om op een creatieve manier nieuwe stappen naar de toekomst te zetten en dat te introduceren bij haar cliƫnten die zichtbaar meeleefden met het inspirerend betoog van Emily Bouwman.

Lees meer