Couture shows

Amazon by Addy in Villa Maasdonk

  NULAND - Het was een onverwacht groot genoegen om te gast te zijn bij de lang verwachte show van de collectie Amazon by Addy in Villa Maasdonk te Nuland. In Villa Maasdonk, de nieuwe thuisbasis van Addy van den Krommenacker. Daar zijn tegenwoordig zijn atelier en de salon gevestigd. Bij binnenkomst werden alle gasten verwelkomd door een erehaag van Friese paarden van de Dunsjede Hynders.

Onder de gasten bevonden zich o.a. presentatrice Pernille La Lau, mevrouw Toos van der Valk met haar schoondochter Sandra van der Valk. En Jan Groen met zijn echtgenote Desiree Boon van de Grolsch familie genoten evenals de vrouw van burgemeester Astrid Baggermans van de show vanaf auwkeurig op 1,5 meter afgemeten zitplaatsen. Een twaalftal modellen brachten een heel bijzondere show.

Lees meer

Afghaanse modeontwerper Nawed over Kracht

  PARIJS - De Afghaanse modeontwerper Nawed Elias gaf zojuist een show in Parijs tijdens de Haute Couture Week. De jonge modeontwerpers in ons land die ver van hun geboortegrond een bestaan opbouwen moeten wel heel goed beslagen ten ijs komen om dat naast hun gewone bestaan toch nog voor elkaar te krijgen. Zij hebben allen op hun eigen creatieve manier een inspirerende visie op wat van waarde is in hun en after all ook in ons leven.

Nawed Elias is geboren als afstammeling van trotse voorouders uit de afgelegen provincie Paktia. Tussen eindeloze bergen, droge woestijnvlakten en groene bossen overleven de Pashtun stammen. De bewoners dragen er zelfbewust hun kleurrijke en zonbleekte kleding. Ook in het dorp Zazai, waar Nawed nu in ons land dagelijks over droomt.

Lees meer

Waar ligt dat dromenboek toch?

  Iedereen heeft haar of zijn eigen dromenrepertoir. En van iemand waar je op gesteld bent wil je vast graag weten wat terugkerende bijzondere dromen zouden kunnen betekenen. Zelf heb ik jarenlang boeken bestudeerd die uitleggen wat bepaalde drooomsymbolen in het algemeen betekenen. Het is niet altijd zo interessant om naar een ellenlang verhaal van iemands dromen te luisteren.

Maar ik was vele jaren zo gelukkig partner te mogen zijn van een tekenaar die daar helemaal geen boeken voor hoefde te bestuderen maar visueel en intuïtief direct wist wat iemands droom diegene wilde zeggen. Hij trad desgevraagd ook enkele malen als droomuitlegger op maar vond dat een nagenoeg vanzelfsprekende vaadigheid die hij ongeveer schouderophalend verrichte. Misschien zijn er in andere tijden en landen ook veel meer mensen daartoe in staat geweest.

Lees meer

Couturier Paul Schulten was Parijs net voor

  Onze Nederlandse couturiers verliezen zich niet graag in te-gekke sprookjes en parodieën rond de modestijl van de young professional woman die in ons land aan de touwtjes trekt. Een grapje kan en mag best maar je gaat toch niet er van uit dat de dames uit ons land op zulke idioot hoge hakken gaan lopen dat ze bijna struikelen? Het leven zou op een hindernisbaan gaan lijken met zoiets om op te lopen.

Je ziet onze modebewuste vrouwen toch ook niet hun directiekantoor binnenzeilen in een soort doorzichtige nachtponjurkjes (heel schattig hoor voor kleine meisjes!) en dan hun directietas als een holster om de heup dragen waarbij de documenten in twee afdelingen schietvaardig zijn gesplitst? Parijs, Rome, New York, Hong Kong, London en Los Angeles zijn de meest inspirerende modesteden van de wereld maar daarbij moet je doorgaans meer denken aan de nieuwste mode-ideeën. En niet aan leuke krachtige vrouwen die zich echt niet het liefste bij belangrijke events op een skateboard in een kanten jurkje aan de wereld presenteren.

Lees meer

Kunst weerspiegelt wie wij zijn

  Wat verbindt Osocouture met de AkzoNobel Art Foundation? Kunst weerspiegelt wie wij zijn — als samenleving, als individu en als onderneming. De keuze voor bepaalde kunst en kunstenaars verlevendigt en versterkt ook het imago van een zakelijke onderneming die daarbij uiteraard zeker ook niet uitsluit dat bepaalde kunstwerken op den duur in waarde zullen vermeerderen.

Daarnaast wil de AkzoNobel Art Foundation met de kunstcollectie ook een stimulerende werkomgeving creëren waarbinnen kunst en bedrijf met elkaar in dialoog staan, als communicerende vaten.

Lees meer

Optimistische kleuren en 'n tikje retro...

  AMSTERDAM - Voor de Haute Couture Collectie zomer 2018 heeft Paul Schulten zich enerzijds laten inspireren door het minimalisme met ontwerpers als André Courrèges en Yves Saint-Laurent. Ook verdiepte hij zich nog eens in de beat en de presentatie van de excentrieke popgroep “The Sparks” , zangeres Noell en producers Giorgio Moroder en Jean-Michel Jarre.

Dat gaf Schulten the lead naar een uitgesproken kleurrijke serie dag- en avondkleding in de “seventies ”optiek. Toch waren er heel veel tegenstellingen. Te zien bij de opening van de show met een serie zeer streng ogenschijnlijk simpele mantel – en broekpakken.

Lees meer