couturier

‘Een goedemorgen met couturier Mart Visser – Radio 4’

Ook couturiers laten zich graag door kunst en muziek inspireren. Couturier Mart Vissr die binnenkort weer een show lanceert vertelt daarover in een speciale radio-uitzending op zaterdag 1 maart 10.00 uur . De uitzending wordt gepresenteerd door Aukelien Van Hoytema en Sylvia Born.
"Muziek en couture zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; muziek versterkt het beeld dat ik wil neerzetten tijdens mijn presentaties. Wanneer het beeld voor de nieuwe collectie tot stand is gekomen, komt de muziek die ik wil gebruiken vrijwel vanzelf in mijn gedachten". 

Lees meer

Aziz Bekkaoui vraagt: Ben je bereid te delen?

AMSTERDAM - Aan de basis van de nieuwe collectie van Aziz Bekkaoui ligt de vraag: ben je bereid te delen? Ben je bereid liefde en vrede te delen? En zon en water? Land en voedsel? Traditie en geschiedenis? Symbolen en tekens? Logo's en kleuren?

Lees meer

Couturier Max Heymans tijdloze kunst- en modemaker

Couturier Max Heymans was met zijn couture vér zijn tijd vooruit. Ieder leven kent ups en mindere periodes maar Max Heymans heeft altijd veel steun van goede vrienden gehad. Dat waren vaak bijzondere mensen die hem begrepen en waardeerden. Max Heymans was vooral een talentvolle modemaker maar zoals zoveel kunstenaars niet direct een begenadigd talent op financieel gebied. Zijn gevoel voor humor was ook uitzonderlijk zoals ook aan het schattige door hem geklede beertje op de foto van onze fotograaf te zien is.
Max Heymans werd geboren op 7 september 1918 als zoon van Maurits Heijmans en Jans Catharina Dormits. Hij groeide op in een joods milieu. Zijn vader was handelaar in de zijde en andere stoffen. In het weekend liep Max als kleine jongen graag verkleed door het huis, onder andere in zijn moeders kleding. In die tijd maakte hij ook zijn eerste creaties met het verknippen van de kleding van zijn moeder. De Arnhemse modewinkels ontging zijn talent niet en toen hij pas 13 jaar was, 'werkte' hij al als etaleur bij drie modezaken. Na het overlijden van zijn vader verhuisde Max met zijn moeder naar Amsterdam. 

Lees meer

Melissa Oehlers van GHIMELLS bijzondere ontwerpster

ROTTERDAM - Ons land heeft volop modetalent maar lang niet iedereen weet daar zo mooi vorm aan te geven als de bescheiden jonge Melissa Oehlers van modehuis GHIMELLS. Voordat je ergens bent in de fashionworld zijn er wel heel wat moeilijkheden die je moet overwinnen. Melissa Oehlers is een Nederlandse mode ontwerpster van Surinaamse afkomst die er in is geslaagd zich eigenaar van het modehuis GHIMELLS te kunnen noemen. De knappe slanke Rotterdamse wist al jong dat ze een eigen bedrijf wilde beginnen. Ze begon haar carrière in de beauty-industrie. Samen met haar moeder opende ze in 2002 een beautysalon. 

Lees meer

Moniek Miedema opent nieuwe ByOni-winkel

  HAARLEM - Over twee weekjes opent Moniek Miedema opnieuw een ByOni-winkel in Haarlem. Veel vrouwelijke klanten hebben de Friese modeontwerpster al jaren geleden weten te vinden. Vrouwen weten Moniek Miedema overal in allerlei ByOni-winkels te vinden. De creatieve Friezin ontdekte haar ontwerptalent toen ze heel jong met een dansgezelschap optrad en fantastisch mooie costuums maakte voor de deelnemers. De vele complimenten daarvoor leidden haar na veel avonturen naar nieuwe wegen.

Maar al heb je nog zoveel talent: je wordt niet zomaar Frieslands beroemdste couturier als je niet een enorme doorzetster bent en heel wat meer pijlen op je boog hebt!  Moniek Miedema begon met een winkeltje in de Voorstreek in Leeuwarden waarin ze steeds voor in de winkel verkocht wat ze achterin tussendoor of 's avonds maakte.

Lees meer

Sheila De Vries ontwerpt voor Witteveen Mode

altModeontwerpster Sheila De Vries ontwerpt een speciale collectie voor het Nederlandse modebedrijf Witteveen Mode. Deze ‘Sheila De Vries voor Witteveen’ collectie is najaar 2013 in de meer dan honderd Witteveen-winkels verkrijgbaar. Zowel Sheila De Vries als de algemeen directeur van Witteveen, Barbara van Kolfschoten, zijn zeer enthousiast over de samenwerking.

Lees meer

Sheila de Vries: ‘Mon Hommage à la Couture’

  Ter gelegenheid van haar gouden jubileum als Nederlands modeontwerpster, zet Sheila de Vries zich het komende jaar in als ambassadeur voor de Nederlandse couture. Met kleinschalige pop- p coutureshows en een reeks masterclasses, wil Sheila de Vries inspireren, verbinden en vernieuwen door een brug te slaan tussen de modetrends van het heden en verleden.

Met als thema ‘Mon Hommage à la Couture’ trapt Sheila de Vries eind april af met een reeks masterclasses om belangstellenden te inspireren -en vooral aan te moedigen- een persoonlijke kledingstijl te ontwikkelen. Hoe chique of slonzig je jezelf kleed; je draagt een boodschap uit!

Lees meer

"Bosch by Addy " collectie viert triomfen in Lugano

  Een Nederlandse couturier die door een beroemde buitenlandse modeorganisatie een award krijgt aangeboden... Dat gebeurde Addy Van den Krommenacker, die daarvoor werd uitgenodigd door de Camera Nazionale della Moda Swizzera, waarvan hij tevens erelid is.

Na zijn succesvolle show "Bosch by Addy "afgelopen week in zijn 's-Hertogenbosch heeft Addy afgelopen zaterdagavond een deel van zijn "Bosch by Addy "Collectie voor een enthousiast publiek getoond in Casino Campione D'Italia in Lugano.

Lees meer

Addy op Indonesia Fashionweek

altJAKARTA- Zojuist showde Addy van den Krommenacker zijn nieuwe haute couture collectie op de Indonesia Fashionweek in Jakarta. Addy was daar op uitnodiging van de World Fashionweek Organisation, die hij representeert namens Nederland. De show, die gehouden werd in het grote Conventioncentre van Jakarta, was een groot succes en trok meer dan 2500 toeschouwers.

Lees meer

Addy Van den Krommenacker bij Tijd voor Max

  Woensdag was Addy van den Krommenacker gast bij bij het programma Tijd voor Max. Daarin vertelde hij emotioneel betrokken en met humor over zijn indrukwekkende reis met het Lilianefonds naar Oeganda. De ontwerper ontmoette daar onder meer kinderen die vanwege hun handicap buiten de samenleving staan en dringend hulp nodig hebben.

In de hoofdstad Kampala ontmoet Addy Scovia (18 jaar), een bijzondere jongedame die, dankzij de hulp van het Liliane Fonds, weer midden in het leven staat. Ondanks haar handicap heeft ze haar eigen naaiatelier. Ze vertelt Addy haar bijzondere verhaal en samen maken ze een prachtige Afrikaanse jurk. Op basis van het ontwerp van Addy en Scovia, werd onder een van de nieuwe donateurs die zich vandaag heeft aangemeld deze unieke jurk weggeven. Addy maakt een vergelijkbare jurk daarvoor met soortgelijke Afrikaanse stoffen helemaal op maat.

Lees meer

Addy van den Krommenacker lanceert ‘Home Couture Collection by Addy’

's-HERTOGENBOSCH - Designer Addy van den Krommenacker heeft gisteren zijn eerste interieurcollectie gelanceerd onder de naam ‘Home Couture Collection by Addy’ in het Miele Inspirience Centre. Als couturier staat Addy onder andere bekend om de exclusieve stoffen die hij gebruikt voor zowel zijn ready-to-wear als couture collecties, de keuze voor luxueuze stoffen zien we ook terug komen in zijn interieurontwerpen. Deze modecreaties van de ontwerper zijn duidelijk de basis voor zijn interieurcollectie. Addy ziet de bank als catwalk en de kussens als creaties.

Lees meer

Addy Van Den Krommenacker verovert Cannes

 

altCANNES - Onder de ogen van rijen fotografen en filmers toonde Addy Van Den Krommenacker zijn collectie tijdens een groot evenement dat onderdeel is het Cannes filmfestival. Er waren een aantal sterren die op de rode loper in een creaties van Addy de aandacht van de wereldpers op zich wisten te vestigen. Jammer genoeg was het niet aldoor mooi weer wat je toch wel in Cannes zou verwachten.

Lees meer

Award voor Addy van den Krommenacker

ROEMENIË / IASE - Afgelopen week reisde Addy van den Krommenacker naar IASI Roemenie om zijn collectie te tonen op de Kasta Morrely Fashionweek in het National theater in IASE Roemenie. Dit theater is onlangs uitgeroepen tot tweede mooiste theater van Europa .IASI is de op twee na grootste stad van Roemenië, en ligt in het noordoosten van dat land, in de regio Moldavië.

De stad Iase is de hoofdstad van het district Iași voormalige hoofdstad van het vorstendom Moldavie. Deze stad is het economische, academische en culturele centrum van Roemenie.

Lees meer

Aziz Bekkaoui in Gallery Suzanne Biederberg

 

altHoge muren en gouden sloten in Fort Europe... Waar blijft de mens? Waar kan de mens nog veilig leven? In FORT EUROPE verbeeldt Aziz Bekkaoui zijn zorgen over het huidige vreemdelingenbeleid. Geïnspireerd door de klassieke mythe waarin Zeus, vermomd als stier prinses Europa op zijn rug ontvoert, toont FORT EUROPE een serie nieuwe objecten waarbij de stier zowel als icoon maar ook als basismateriaal gebruikt wordt om zijn visie op het vraagstuk Europa te onderzoeken.

Lees meer

Beroemde schilders inspirerend voor Schultens coutureshow

altAMSTERDAM - De ECHTE haute couture zoals die in vroegere tijden wereldberoemd werd is weer terug gekeerd in de show gepresenteerd door Paul Schulten maar dan wel ge-reset naar de tijdgeest van nu. Zijn collectie raakt aan een mix van stijlen en invloeden maar is toch ook weer heel authentiek. Het interculturele beeld van onze tijd wordt in de steeds weer even unieke jurken en pakken volledig weerspiegeld.

Schulten heeft een brede visie waarin classic tailoring wordt gemixt met Japanse, Chinese en jaren zestig invloeden.

Lees meer

BLOEMENELFEN beschermen bloemenland

 

altDELFT- Wie zou de BLOEMENELFEN van AZIZ niet graag willen ontmoeten? Dat kan nu eindelijk morgen bij ons in Delft. Ze zijn wel 3 meter hoog en verschijnen als ZUILEN in de ruimte als beschermsters van bloemenland. Deze sprookjesachtige maar ook echte wezens zijn aanwezig in Delft op de verfijnd gecomponeerde International Food Floral Fashion show.

Lees meer

Bruisend modeweekend in centrum Eindhoven

 

altEINDHOVEN - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt It’s Fashion Weekend! plaats. Het publieksevenement voor mode en design in hartje Eindhoven, omlijst met live muziek, hangouts, workshops, streetart en expo’s.Met bijzondere items zoals de helderblauwe Fashion Design Route. Door de hele binnenstad worden uiteenlopende mode-gerelateerde activiteiten georganiseerd, met elkaar verbonden door een opvallende helderblauwe route.

Lees meer

Catwalkqueen bij Paul Schulten

altAMSTERDAM - Voor dit voorjaar en de zomer van 2012 brengt Paul Schulten een collectie Haute Couture van topniveau. Zijn presentatie dwarrelt als een vrolijk muziekstuk over de catwalk in het Amsterdamse Okurahotel. Er worden dezer dagen veel teveel mensen opgeleid om te starten in het het ontwerpersvak die veronderstellen dat ze best kunnen starten als couturier.

Als hun collectie ook maar een sprankje zou kunnen weerspiegelen van het talent van die die weinige eenzame uitverkorenen die zich terecht couturier noemen zouden ze zich geschrokken snel terug trekken.

Lees meer

Classic Punk bij Peter Rommers Couture

AMSTERDAM - De nieuwe herft- en wintercollectie 2015/2016 van modeontwerper Peter Rommers is bestemd voor de vrouw die een speelse look door een spannende mix van materialen waardeert. Dat kan door een combi van Rommers van wol en zijde of tule en neopreen. Aangevuld met intrigerende openingen in tops of Schotse ruiten met hier en daar een asymmetrisch accent. Dan krijg je een klassieke collectie met punk-invloeden. Deze punky elementen geven Rommers’ ontwerpen een eigenwijze uitstraling.
Zijn nieuwe wintercollectie is heel draagbaar en representatief. Hij straalt daarmee vernieuwing uit gebaseerd op zijn langdurige ervaring en zorgvuldig geselekteerde stofkeuze. Rommers’ kracht is dat hij in staat is hele garderobes te ontwerpen bestaande uit op zichzelf staande stuks met een duidelijk eigen signatuur die onderling toch (of juist) zeer goed te combineren zijn.

Lees meer

Comfortabele couture bij Peter Rommers

 

altAMSTERDAM - Eén van de meest consistente ontwerpers in Nederland, is Peter Rommers. Al jaren lukt het hem om zijn eigen label, Peter Rommers Couture, vaste voet te houden en twee keer per jaar een draagbare couturecollectie neer te zetten. Dat is zoals insiders uit de modewereld weten ronduit knap. Ook de nieuwe herfstcollectie die hij begin september in zijn eigen zaak al showde aan zijn vaste clientèle, ziet er weer voortreffelijk uit.

Lees meer

Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

  - C O U T U R E - AMERSFOORT - Al is het 150 jaar geleden dat de schilder Piet Mondriaan zijn beroemde kunstwerken presenteerde, ook nu passen zijn opmerkelijke schilderijen volledig in onze moderne tijd. Zijn uitgebalanceerde benadering van de welbekende hokjesstructuur en het opmerkelijk heldere kleurenbeeld brengt ook nu nog veel kunstminnaars in een dreamy mood. Piet Mondriaan is cool.

De schilder heeft ook vandaag nog in alle generaties zijn fans. Onder meer in De Mariënhof, een historisch klooster dat dicht in de nabijheid van het Mondriaanhuis is te vinden waar Piet Mondriaan is opgegroeid. En om de talentvolle kunstenaar en beroemde vroegere inwoner te herdenken die zoveel pittige kunst aan de wereld heeft geschonken, besloot de Mariënhof in Amersfoort zijn geboortedag van 150 jaar terug met een diner met kunstlievende gasten geheel in de stijl van de kunstenaar te herdenken.

Lees meer

Couture Renato Balestra rond de kleurrijke paradijsvogel

 

altROME - Hij is het Italiaanse wonderkind in de modewereld en iedereen op de ALTA ROMA probeert uitgenodigd te worden voor de coutureshow van Renato Balestra. Geboren in Triëst en afkomstig uit een familie met verschillende generaties van architecten en ingenieurs is hij zelf de onverwachte kleurrijke paradijsvogel die ook het thema vormt voor zijn laatste couturecollectie.

Lees meer

Couturecollectie Mart Visser zomer 2014 pretty cool

AMSTERDAM - In eigen salon geeft Mart Visser de eerste van zijn zes coutureshows in de creatieve omgeving van zijn eigen salon. Zijn gasten zijn behoorlijk nieuwsgierig wat de couturier die zich dit jaar voor het eerst in enkele druk bekeken tv-programma's afficheerde als een hartstochtelijk kunstschilder deze keer voor collectie zal neerzetten. Wie zijn oeuvre door de jaren heen heeft gevolgd keek overigens niet zo vreemd op van deze onthulling van een bredere professionele identiteit want de couturier durft ook in zijn couture grenzen te passeren. Tenminste voor zover dat mogelijk is voor een kritische en typische Amsterdam Zuid cliëntéle. Elke keer weer baseert hij zijn collectie opnieuw op een kunstzinnig gegeven.

Lees meer

Couturier Sepehr Maghsoudi exposeert in Westfries Museum

altHOORN - Van 14 december tot begin maart 2014 zijn in het Westfries Museum 20 sleutelstukken van de Hoornse couturier Sepehr Maghsoudi te zien. Verspreid over de vaste collectie van het museum vormen de ontwerpen onder de noemer ‘Gold thread’ een aanvulling of soms juist een contrast met de kleding, schilderijen en voorwerpen uit de Gouden Eeuw.

Lees meer

Couturier Stephan Badal viert feestelijk jubileum

  ANTWERPEN - De nu Belgische (maar voor ons die hem al jaren kennen ook toch altijd een beetje nog Nederlandse) couturier Stephan Badal werd één van dé leading couturiers in de Belgische modemetropool Antwerpen. Een intens dynamische stad vibrerend van levenslust en akitiviteit. Daar ontwerpt de couturier nu al 20 jaar de sterren van de hemel voor zijn uitgebreide cliëntèle.

Tal van BV's ofwel Bekende Vlamingen hebben namelijk in de afgelopen 20 jaar samen met een internationale klantenkring het exclusieve couturehuis aan de Mechelsesteenweg no. 170 betreden.

Lees meer

Couturiers maakten samen beeldschoon couturejasje

altHILVERSUM – De finale van de campagne SAMEN MET HULPHOND in Studio 21 op het Mediapark was een groot succes. Voor honderden gasten werd een avondvullend programma gepresenteerd door Anita Witzier. Zij is Ambassadeur van de Stichting, die tal van sponsors en donateurs kent.

Lees meer

David Paulus onderscheiden door gevolmachtigde Minister van Curacao

  Een eervol moment brak onlangs aan voor de ondernemende modeontwerper David Paulus toen hem door de gevolmachtigde minister van Curacao mevrouw Marvelyne F. Wiels een onderscheiding werd verleend. De Nederlandse fashiondesigner David Paulus werd geboren op Curaçao en verhuisde in zijn jeugd naar Nederland.

Mevrouw Wiels (sinds medio 2013 gevolmachtigd minister van Curaçao) motiveerde haar onderscheiding met de uitspraak: "U krijgt deze onderscheiding naar aanleiding van uw bijdrage aan het versterken van een positief imago van Curaçao..."

Lees meer

De Boekenmeisjes van couturier Vittorio Canaiani

alt

ROME - Couturier Vittorio Canaiani heeft op de ALTA ROMA ongelooflijk uitgepakt met zijn coutureshow die een hulde is aan de intellectuele vrouw aller tijden en aan de dichters en romanschrijvers uit deze wereld. Zijn wens luidt zoals de dichtregels van de onvergetelijke Nederlandse dichter Marsman:" ...Groots en meeslepend wil ik leven..."maar dan uitgedrukt in de modekunst.

Lees meer

De passie voor hoeden van Ingeborg Steenhorst

 

alt's HERTOGENBOSCH - 2013 is een druk jaar voor ontwerpster Ingeborg Steenhorst. Naast de veel bewonderde hoeden voor Prinsjesdag voorzag zo ook dit jaar weer TV icoon en presentatrice Marijke Helwegen van glamoureuze cocktailhoedjes voor de haringparty's.

Lees meer

Den Haag bruist met Jaap Rijnbende

 

altDEN HAAG - Dit weekend vond in de Breitnerlaan in de Hofstad een kleurrijk event plaats. "Je zou best kunnen zeggen dat de Haagse omgeving van mijn modezaak sterke overeenkomsten met de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat vertoont. Er wordt sowieso heel wat afgeshopt in deze laan en de omringende straten bij de diverse zaken..."

Lees meer

Aziz Bekkaoui finalist Dutch Design Awards

Voor de couturier/kunstenaar Aziz Bekkaoui is zijn modewerk altijd onderdeel van een groter tijdsbeeld. Zijn brede kijk op de levensstijl van mensen en maatschappij geeft ruimte en kansen aan jongeren van zeer uiteenlopende culturen. Door bepaalde details in zijn kledingstijl is er een tegemoetkoming mogelijk voor jongeren om elkaar steeds weer te kunnen herkennen.

Lees meer

Couturecollectie Ronald Kolk accentueert charme en draagcomfort

 

altNOORDWIJK aan ZEE - Een grote hoeveelheid internationale vlaggen wapperen de genodigden tegemoet bij de entree van Grand Hotel Huis ter Duin. Daar werd maandag negen september de Haute Coutureshow ‘Pavlopetri’ van Ronald Kolk gehouden. De commercieel directeur van Huis ter Duin heet iedereen welkom in de prachtige Pické zaal.

Lees meer

Haagse Michael heeft Jans Tromp in het nieuw gestoken

altDEN HAAG - Michael Barnaart van Bergen vertelt dat Jans Tromp (Jan, Jans en de kinderen) een vaste klant is. "Afgelopen week heb ik Jans weer in mijn Haagse winkel mogen ontvangen en niet zonder resultaat. Ze heeft de hele collectie gepast en haar garderobe is nu klaar voor de winter. Benieuwd naar de keuze van Jans?"

Lees meer

Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst

DEN HAAG - "Dripping Bag en Dripping Mug nu verkrijgbaar!" Dat meldt ons vandaag een enthousiaste Michael Barnaart van Bergen. Iedere ontwerper ontwikkelt in de loop van de tijd een eigen profiel waardoor zij of hij meteen herkend wordt in de buitenwereld. Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst. Zijn ontwerpen zijn meer en meer gebaseerd op een verbinding met elementen uit de kunst. Zo werd onlangs zijn Mondriaanjurk aangekocht door Centraal Museum in Utrecht. Deze jurk wordt samen met de stoel en lamp van Gerrit Rietveld (1888-1964) ten toon gesteld in Hoog Catharijne. In de vitrine wordt hij aandachtig bekeken door de talloze bezoekers van het museum.

Lees meer

Sfeervolle najaarsshow Mart Visser in eigen huis

altAMSTERDAM – De najaarsshow voor winter 2014 van Mart Visser was deze keer niet in het Hilton Hotel, maar in zijn eigen salon. Dat betekende dat beduidend minder mensen de show tegelijk bezochten wat zorgde voor een aangename persoonlijke sfeer. Zaterdag werden er drie shows gehouden maar ook zondags werd er tot laat inde avond geshowd. Mart Visser: “Ik herinner me die specifieke sfeer, die er altijd in de Max Heijmans salon heerste. Ik dacht: Zo’n sfeertje wil ik ook.”

Lees meer

Sheila de Vries presenteert vrolijke zomershow als tegenwicht...

  AMSTERDAM - Op twee april hield modeontwerpster Sheila de Vries een modeshow in haar eigen tot in de nok gevulde winkel in de Cornelis Schuytstraat 37. In haar openingsspeech zei zij dat zij niet zonder reden haar show 'Het Hof van Eden' heeft genoemd.

"Nu het toch zo'n rotzooitje is in de wereld heb ik als tegenwicht een mooie show willen maken met mooie dierenprints, mooi leer en bijzondere juwelen. Dit is mijn laatste show in de Cornelis Schuytraat...

Lees meer

Strijd om beroemde jurk bij Raffaella Frasca

altROME - Op de ALTA ROMA werd tijdens de Lente en Zomershow voor 2014 Raffaella Frasca door enkele bezoeksters heftig gestreden om deze beroemde jurk. Deze zilverkleurige elegante jurk lijkt onweerstaanbaar te zijn voor bepaalde vrouwen met een zeer luxueuze smaak.

Lees meer

10 jaar Addy van den Krommenacker

alt10 jaar geleden ontwierp Addy van den Krommenacker zijn eerste collectie. Op 11 november vierde hij dit jubileum in The Harbour Club te Amsterdam. Met een spectaculaire show blikte hij terug op zijn glansrijke carrière. Vele BNers waren aanwezig op deze speciale avond, zoals Addy’s muzes van het eerste uur Sandra Reemer, Jette van der Meij en Pernille La Lau.

Lees meer

Addy van den Krommenacker

altAddy Van Den Krommenacker brengt glamourvolle couture
De Brabantse Addy Van Den Krommenacker brengt het warme Zuiden tot groot enthousiasme met zijn glamourvolle couture.

 

Lees meer

Addy Van Den Krommenacker in Space

 

altCANNES - Modeontwerper Addy Van Den Krommenacker presenteert zijn couturecollectie aan de internationale jet set op exclusieve VIP Astronaut Party tijdens de Cannes Fashion Week en Filmfestival 2012. Diverse Hollywood sterren hebben al een ruimtereis geboekt bij ruimtereisaanbieder Virgin Galactic, ’s werelds eerste commerciële ruimtevaartmaatschappij. Aan de mondaine Côte d’Azur komen ze samen.

Lees meer

Addy van den Krommenacker showt in Australië

altDEN BOSCH - Addy van den Krommenacker gaat zijn collectie tonen tijdens Perth Fashionweek in Australië, die plaatsvindt van 19 tot 23 april 2012. Addy is hier op uitnodiging van de World Fashionweek Organisation (WFO) en showt zijn couturecollectie op zaterdag 21 april. Eind 2011 is Addy uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op de eerste International World Fashionweek die gehouden wordt in 2013 in New York.

Lees meer

Antoine Peters geeft de vloer de hoofdrol

 

altAMSTERDAM - Ontkend in de ene ruimte en omarmd in de andere... Antoine Peters geeft 'de vloer' een hoofdrol in zijn nieuwste project. Met het parket als referentiepunt creëerde de ontwerper namelijk een zeer intrigerende Wooden floor dress. Spelend met de notie van 'het normale' en hoe de wereld van de kunst nieuw perspectief kan bieden, neemt Antoine de vloer letterlijk van de grond en verheft het tot de status van een jurk.

Lees meer

Aziz Bekkaoui beantwoordt fashiongevoel wereldsteden

altAMSTERDAM- Als in de komende Mercedes-Benz FashionWeek Aziz Bekkaoui zijn collectie Fall/Winter 2014/15 op donderdag 23 januari presenteert zal er in ieder geval tijdens die week een show van kunst en mode van klasse te zien zijn. Deze internationaal werkende modemaker inspireert graag het publiek met een en rijkdom van ideeën, beelden en emoties.

Lees meer

AZIZ is de couturier van Het Idee

altZijn wereld is heel ruim en groot en steeds weer wordt door AZIZ vol vertrouwen een deel daarvan op een heel persoonlijke wijze uitgelicht. Hij creëert performances en installaties in musea en theaters in nauwe samenwerking met performance-artiesten.

Lees meer

BIGLI presenteert nieuwe ‘Mini Sweety’ armband

  - c o u t u r e - Het Belgische juwelenmerk BIGLI lanceerde in 2009 haar flagship ‘Mini Sweety’ collectie. Een iconische sieradenlijn van ringen, hangers en oorhangers vervaardigd van 18-karaat goud gecombineerd met kleurrijke, zorgvuldig geselecteerde edelstenen.

De speelse en tijdloze collectie is nu uitgebreid met een nieuwe ‘Mini Sweety’ armband. Een verfijnde, brede schakelarmband met karakteristieke, cabochon geslepen edelstenen, subtiel opgelicht door diamanten. Turquoise, felblauwe topaas en parelmoer zijn stijlvol verenigd met majestueuze groene aventurijn en geel citroenkwarts.

Lees meer

Bosch by Addy’ in het Noordbrabants Museum

Speciaal voor koning Willem-Alexander liet Addy van den Krommenacker een voorproefje zien van zijn nieuwste uiteraard nog geheime collectie: ‘Bosch by Addy’.

In het Noordbrabants Museum, waar de koning was om de opening te verrichten van de tentoonstelling van het werk van Jheronimus Bosch, waren vier van zijn modellen te zien in creaties die door de kunstwerken zijn geïnspireerd.

Lees meer

Burberry mooiste etalage van het jaar

 

altAMSTERDAM - De opening van het Nederlands Mode Festival werd verricht door styliste Jamie Faber. Faber, vriendin van zanger Dean Saunders, presenteerde als eerbetoon aan de nieuwe koningin speciaal ontworpen schoenen.

Lees meer

Celebration show Addy Van Den Krommenacker

 

altDEN BOSCH - In november 2002 presenteerde Addy van den Krommenacker zijn eerste couture ontwerpen tijdens de Beau Monde Awards in Amsterdam. Nu, 10 jaar later, kijkt de modewereld terug op een decennium Addy van den Krommenacker met vele hoogtepunten in zijn succesvolle carrière.

Lees meer

Come to the point

altZojuist presenteerde Peter Rommers van Come to the point zijn nieuwe wintercollectie tijdens een intiem diner voor zijn vertrouwde cliëntele in de zaak. Zelfs op deze prachtige nazomeravond, deden de behaaglijke kleren verlangen naar de winter. En nu met de veranderde weersomstandigheden is dit verlangen nog groter geworden...

Lees meer

Corporate Fashion moet anders! “Ronald Kolk goes Reckless”

AMSTERDAM - Ronald Kolk Haute Couture – in samenwerking met Reckless Corporate Identity Clothing uit Almere - gaat een toegankelijke Corporate Fashion lijn ontwerpen. De Collectie zal het Label “Ronald Kolk goes Reckless” gaan dragen en komt als collectie en NOOS (Never Out Of Stock) programma voor bedrijven, hotels en (zorg)instellingen op de markt. Het modehuis in Almere verwacht nog vóór de zomer van 2016 te kunnen leveren en de collectie is in Februari 2016 al te bezichtigen.
De couturier heeft reeds een aantal projecten samen uitgevoerd met Reckless, waaronder het InterContinental Amstel Hotel. Reckless is sinds 1982 een toonaangevende aanbieder van Corporate Fashion en mag zichzelf marktleider noemen in de Hospitality Industrie met klanten als Accor hotels, NH Hoteles, CitizenM en Apollo Hotel Group.

Lees meer

Couture is the future vintage

  AMSTERDAM - Elk ogenschijnlijk simpel ontwerp van Peter Rommers bestaat uit vele patroondelen. Dat was duidelijk te zien bij zijn coutureshow voor najaar- winter 2018/19 in Hotel Jakarta.
Hierdoor ontstaat de perfecte pasvorm en valling. Een zuurstokroze jurkje dat werd gecombineerd met een grijze alpaca coat liet dat duidelijk zien.

Een donkerblauw wollen tuniekpak, had een geraffineeerd zwartleren sjaalkraag. Op een grijs cocktailjurkje werd een winters vestjasje gedragen.

Lees meer

Couture Sepehr Maghsoudi in mythische collectie

 

altAMSTERDAM- Als voorloper van de bekende Fashionweek presenteert Couture Sepehr Maghsoudi een zeer uitgebreide couturecollectie. In zijn welhaast mythische verteltrant laat de show nogal indringend het beeld zien van de verzorgde maar bijna overwerkte knappe carrierevrouw van nu. Zowel de beeldschone verleidster als de ondoorgrondelijke droomster trekken in zwarte korte of lange jurken voorbij. Hun attitude herinnert aan altijd druk-druk-druk en dat gaat maar dóór...

Lees meer

Coutureshow 2012 Mart Visser sophisticated

 

altAMSTERDAM - In zijn coutureshow van najaar 2012 / winter 2013 volgt couturier Mart Visser een prachtige uitspraak van Leonardo da Vinci. Deze zou gezegd hebben: “Simplicity is the only sophistication.” Visser zoekt naar vormen die direct contact maken met de golvende lijnen van het naakte lijf. Body conscious als leidraad toont hij een collectie vol van female power.

Lees meer

Couturier Sepehr Maghsoudi presenteert "The One"

  HOORN - De van oorsprong Perzische couturier Sépehr Maghsoudi bracht dit weekend in Hoorn zijn 10de couturecollectie met als thema "The One", een mysterieuze collectie want wie of wat is “The One” voor u of voor mij?

Zelf toont Sépehr die dag zijn interpretatie van “The One” maar meer kan hij niet over het thema voor de collectie wat hij weer goed maakte door ons zijn gedicht over zijn reis naar ons land te zenden. Over een zoektocht die altijd doorgaat ...( Het gedcht van de couturier is in het Engels geschreven en door ons vertaald).

De dichter en couturier droomt daarin van een betere wereld; een wereld waarin al onze daden vanuit liefde ontstaan en we elkaar zonder oordelen mogen ontmoeten.

Lees meer

Couturier uit groot Nederlands modetijdperk heen gegaan

Frans Molenaar was één van die generatie ontwerpers die uitmuntende collecties maakten en shows vol allure gaven. Ieder half jaar waren pers en publiek weer razend benieuwd waarmee Frank Govers, Max Heymans, Edgar Vos en Frans Molenaar nu weer mee te voorschijn zouden komen. Vooraf was daarover veel spanning. De shows van Frans Molenaar werden doorgaans in het Amstelhotel gehouden waar pers en publiek op de lange rijen met gouden stoeltjes zaten samengepakt.

Lees meer

Dáár is ZIJ: onvergetelijk in Out Of The Blue...

altROME - De ster van ALTA ROMA is Renato Balestra met zijn wonderbaarlijk mooie collectie. Eén van zijn beroemdste creaties voor deze zomer is het onvergetelijke Out Of The Blue. Deze jurk (waar na de show door drie klanten letterlijk om gevochten werd) laat goed de fijnzinnige stijl zien waarin Renato Balestra werkt.

Lees meer

De 25ste collectie van Paul Schulten

altAMSTERDAM - De Haute Couture Collectie 2013 is de vijfentwintigste collectie van Paul Schulten. Dit bracht Schulten ertoe terug te blikken op twee manieren. Enerzijds met het gevoel en adoratie voor de couture van toen, gekoppeld aan de huidige situatie. In 1986, als beginnend ontwerper en coupeur, waren de helden van die tijd; Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy en Emanuel Ungaro.

Lees meer

De nieuwe Couture Collectie van Fabienne Delvigne

  Jardin d'Eden noemt Fabienne Delvigne haar nieuwe Couture Collectie. Geïnspireerd door de Tuin van Eden, biedt Fabienne Delvigne dit seizoen een natuurlijke, delicate en bloemrijke Couture Collectie. Pastelkleuren en kleurrijke vlinders, zowel roze tinten en koraalrood, groene of grijze schakeringen kenmerken de creaties met hun natuurlijke rondingen, die tegelijk sprankelend en licht zijn en uitnodigen om te dromen.

De creaties zijn licht en vrouwelijk en heel aantrekkelijk. Neem Pink Butterfly: het hoofddeksel versierd met takken en fuchsia vlinders. Supervrouwelijk en voorzien van een vleugje fantasie. Je blijft er naar kijken. Zo mooi is ook Eden. Een hoed van handgemaakte zijden bloemen waarvan de stelen in het haar zijn verweven. De verschillende tinten roze en rood zijn aanpasbaar aan de outfit.

Lees meer

De wereld van Mart Visser in Frankrijk

 

altDe Tros TV show reisde af naar de Côte d'Azur voor een bezoek bij couturier Mart Visser. In zijn Zuid Franse buitenhuis, waar zijn partner Job van Dooren en hij sinds 1998 wonen, opent Mart Visser voor het eerst zijn deuren; exclusief voor de interviewer van diverse beroemdheden Ivo Niehe.

Lees meer

Den Haag viert Coco Chanel met moderoute

altDEN HAAG - Coco Chanel verloste vrouwen van knellende korsetten, gaf met haar sportieve casual chic meer bewegingsvrijheid en was het schoolvoorbeeld van emancipatie. Haar stijl en elegantie spreken al generaties tot de verbeelding en inspireren nog steeds.

Lees meer