couturier

‘Een goedemorgen met couturier Mart Visser – Radio 4’

Ook couturiers laten zich graag door kunst en muziek inspireren. Couturier Mart Vissr die binnenkort weer een show lanceert vertelt daarover in een speciale radio-uitzending op zaterdag 1 maart 10.00 uur . De uitzending wordt gepresenteerd door Aukelien Van Hoytema en Sylvia Born.
"Muziek en couture zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; muziek versterkt het beeld dat ik wil neerzetten tijdens mijn presentaties. Wanneer het beeld voor de nieuwe collectie tot stand is gekomen, komt de muziek die ik wil gebruiken vrijwel vanzelf in mijn gedachten". 

Lees meer

Aziz Bekkaoui finalist Dutch Design Awards

Voor de couturier/kunstenaar Aziz Bekkaoui is zijn modewerk altijd onderdeel van een groter tijdsbeeld. Zijn brede kijk op de levensstijl van mensen en maatschappij geeft ruimte en kansen aan jongeren van zeer uiteenlopende culturen. Door bepaalde details in zijn kledingstijl is er een tegemoetkoming mogelijk voor jongeren om elkaar steeds weer te kunnen herkennen.

Lees meer

Couturecollectie Ronald Kolk accentueert charme en draagcomfort

 

altNOORDWIJK aan ZEE - Een grote hoeveelheid internationale vlaggen wapperen de genodigden tegemoet bij de entree van Grand Hotel Huis ter Duin. Daar werd maandag negen september de Haute Coutureshow ‘Pavlopetri’ van Ronald Kolk gehouden. De commercieel directeur van Huis ter Duin heet iedereen welkom in de prachtige Pické zaal.

Lees meer

Haagse Michael heeft Jans Tromp in het nieuw gestoken

altDEN HAAG - Michael Barnaart van Bergen vertelt dat Jans Tromp (Jan, Jans en de kinderen) een vaste klant is. "Afgelopen week heb ik Jans weer in mijn Haagse winkel mogen ontvangen en niet zonder resultaat. Ze heeft de hele collectie gepast en haar garderobe is nu klaar voor de winter. Benieuwd naar de keuze van Jans?"

Lees meer

Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst

DEN HAAG - "Dripping Bag en Dripping Mug nu verkrijgbaar!" Dat meldt ons vandaag een enthousiaste Michael Barnaart van Bergen. Iedere ontwerper ontwikkelt in de loop van de tijd een eigen profiel waardoor zij of hij meteen herkend wordt in de buitenwereld. Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst. Zijn ontwerpen zijn meer en meer gebaseerd op een verbinding met elementen uit de kunst. Zo werd onlangs zijn Mondriaanjurk aangekocht door Centraal Museum in Utrecht. Deze jurk wordt samen met de stoel en lamp van Gerrit Rietveld (1888-1964) ten toon gesteld in Hoog Catharijne. In de vitrine wordt hij aandachtig bekeken door de talloze bezoekers van het museum.

Lees meer

Sfeervolle najaarsshow Mart Visser in eigen huis

altAMSTERDAM – De najaarsshow voor winter 2014 van Mart Visser was deze keer niet in het Hilton Hotel, maar in zijn eigen salon. Dat betekende dat beduidend minder mensen de show tegelijk bezochten wat zorgde voor een aangename persoonlijke sfeer. Zaterdag werden er drie shows gehouden maar ook zondags werd er tot laat inde avond geshowd. Mart Visser: “Ik herinner me die specifieke sfeer, die er altijd in de Max Heijmans salon heerste. Ik dacht: Zo’n sfeertje wil ik ook.”

Lees meer

Sheila de Vries presenteert vrolijke zomershow als tegenwicht...

  AMSTERDAM - Op twee april hield modeontwerpster Sheila de Vries een modeshow in haar eigen tot in de nok gevulde winkel in de Cornelis Schuytstraat 37. In haar openingsspeech zei zij dat zij niet zonder reden haar show 'Het Hof van Eden' heeft genoemd.

"Nu het toch zo'n rotzooitje is in de wereld heb ik als tegenwicht een mooie show willen maken met mooie dierenprints, mooi leer en bijzondere juwelen. Dit is mijn laatste show in de Cornelis Schuytraat...

Lees meer

Strijd om beroemde jurk bij Raffaella Frasca

altROME - Op de ALTA ROMA werd tijdens de Lente en Zomershow voor 2014 Raffaella Frasca door enkele bezoeksters heftig gestreden om deze beroemde jurk. Deze zilverkleurige elegante jurk lijkt onweerstaanbaar te zijn voor bepaalde vrouwen met een zeer luxueuze smaak.

Lees meer

10 jaar Addy van den Krommenacker

alt10 jaar geleden ontwierp Addy van den Krommenacker zijn eerste collectie. Op 11 november vierde hij dit jubileum in The Harbour Club te Amsterdam. Met een spectaculaire show blikte hij terug op zijn glansrijke carrière. Vele BNers waren aanwezig op deze speciale avond, zoals Addy’s muzes van het eerste uur Sandra Reemer, Jette van der Meij en Pernille La Lau.

Lees meer

Addy op Indonesia Fashionweek

altJAKARTA- Zojuist showde Addy van den Krommenacker zijn nieuwe haute couture collectie op de Indonesia Fashionweek in Jakarta. Addy was daar op uitnodiging van de World Fashionweek Organisation, die hij representeert namens Nederland. De show, die gehouden werd in het grote Conventioncentre van Jakarta, was een groot succes en trok meer dan 2500 toeschouwers.

Lees meer

Addy Van den Krommenacker bij Tijd voor Max

  Woensdag was Addy van den Krommenacker gast bij bij het programma Tijd voor Max. Daarin vertelde hij emotioneel betrokken en met humor over zijn indrukwekkende reis met het Lilianefonds naar Oeganda. De ontwerper ontmoette daar onder meer kinderen die vanwege hun handicap buiten de samenleving staan en dringend hulp nodig hebben.

In de hoofdstad Kampala ontmoet Addy Scovia (18 jaar), een bijzondere jongedame die, dankzij de hulp van het Liliane Fonds, weer midden in het leven staat. Ondanks haar handicap heeft ze haar eigen naaiatelier. Ze vertelt Addy haar bijzondere verhaal en samen maken ze een prachtige Afrikaanse jurk. Op basis van het ontwerp van Addy en Scovia, werd onder een van de nieuwe donateurs die zich vandaag heeft aangemeld deze unieke jurk weggeven. Addy maakt een vergelijkbare jurk daarvoor met soortgelijke Afrikaanse stoffen helemaal op maat.

Lees meer

Addy van den Krommenacker lanceert ‘Home Couture Collection by Addy’

's-HERTOGENBOSCH - Designer Addy van den Krommenacker heeft gisteren zijn eerste interieurcollectie gelanceerd onder de naam ‘Home Couture Collection by Addy’ in het Miele Inspirience Centre. Als couturier staat Addy onder andere bekend om de exclusieve stoffen die hij gebruikt voor zowel zijn ready-to-wear als couture collecties, de keuze voor luxueuze stoffen zien we ook terug komen in zijn interieurontwerpen. Deze modecreaties van de ontwerper zijn duidelijk de basis voor zijn interieurcollectie. Addy ziet de bank als catwalk en de kussens als creaties.

Lees meer

Addy Van Den Krommenacker verovert Cannes

 

altCANNES - Onder de ogen van rijen fotografen en filmers toonde Addy Van Den Krommenacker zijn collectie tijdens een groot evenement dat onderdeel is het Cannes filmfestival. Er waren een aantal sterren die op de rode loper in een creaties van Addy de aandacht van de wereldpers op zich wisten te vestigen. Jammer genoeg was het niet aldoor mooi weer wat je toch wel in Cannes zou verwachten.

Lees meer

Award voor Addy van den Krommenacker

ROEMENIË / IASE - Afgelopen week reisde Addy van den Krommenacker naar IASI Roemenie om zijn collectie te tonen op de Kasta Morrely Fashionweek in het National theater in IASE Roemenie. Dit theater is onlangs uitgeroepen tot tweede mooiste theater van Europa .IASI is de op twee na grootste stad van Roemenië, en ligt in het noordoosten van dat land, in de regio Moldavië.

De stad Iase is de hoofdstad van het district Iași voormalige hoofdstad van het vorstendom Moldavie. Deze stad is het economische, academische en culturele centrum van Roemenie.

Lees meer

Aziz Bekkaoui in Gallery Suzanne Biederberg

 

altHoge muren en gouden sloten in Fort Europe... Waar blijft de mens? Waar kan de mens nog veilig leven? In FORT EUROPE verbeeldt Aziz Bekkaoui zijn zorgen over het huidige vreemdelingenbeleid. Geïnspireerd door de klassieke mythe waarin Zeus, vermomd als stier prinses Europa op zijn rug ontvoert, toont FORT EUROPE een serie nieuwe objecten waarbij de stier zowel als icoon maar ook als basismateriaal gebruikt wordt om zijn visie op het vraagstuk Europa te onderzoeken.

Lees meer

Beroemde schilders inspirerend voor Schultens coutureshow

altAMSTERDAM - De ECHTE haute couture zoals die in vroegere tijden wereldberoemd werd is weer terug gekeerd in de show gepresenteerd door Paul Schulten maar dan wel ge-reset naar de tijdgeest van nu. Zijn collectie raakt aan een mix van stijlen en invloeden maar is toch ook weer heel authentiek. Het interculturele beeld van onze tijd wordt in de steeds weer even unieke jurken en pakken volledig weerspiegeld.

Schulten heeft een brede visie waarin classic tailoring wordt gemixt met Japanse, Chinese en jaren zestig invloeden.

Lees meer

BLOEMENELFEN beschermen bloemenland

 

altDELFT- Wie zou de BLOEMENELFEN van AZIZ niet graag willen ontmoeten? Dat kan nu eindelijk morgen bij ons in Delft. Ze zijn wel 3 meter hoog en verschijnen als ZUILEN in de ruimte als beschermsters van bloemenland. Deze sprookjesachtige maar ook echte wezens zijn aanwezig in Delft op de verfijnd gecomponeerde International Food Floral Fashion show.

Lees meer

Bruisend modeweekend in centrum Eindhoven

 

altEINDHOVEN - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt It’s Fashion Weekend! plaats. Het publieksevenement voor mode en design in hartje Eindhoven, omlijst met live muziek, hangouts, workshops, streetart en expo’s.Met bijzondere items zoals de helderblauwe Fashion Design Route. Door de hele binnenstad worden uiteenlopende mode-gerelateerde activiteiten georganiseerd, met elkaar verbonden door een opvallende helderblauwe route.

Lees meer

Catwalkqueen bij Paul Schulten

altAMSTERDAM - Voor dit voorjaar en de zomer van 2012 brengt Paul Schulten een collectie Haute Couture van topniveau. Zijn presentatie dwarrelt als een vrolijk muziekstuk over de catwalk in het Amsterdamse Okurahotel. Er worden dezer dagen veel teveel mensen opgeleid om te starten in het het ontwerpersvak die veronderstellen dat ze best kunnen starten als couturier.

Als hun collectie ook maar een sprankje zou kunnen weerspiegelen van het talent van die die weinige eenzame uitverkorenen die zich terecht couturier noemen zouden ze zich geschrokken snel terug trekken.

Lees meer

Classic Punk bij Peter Rommers Couture

AMSTERDAM - De nieuwe herft- en wintercollectie 2015/2016 van modeontwerper Peter Rommers is bestemd voor de vrouw die een speelse look door een spannende mix van materialen waardeert. Dat kan door een combi van Rommers van wol en zijde of tule en neopreen. Aangevuld met intrigerende openingen in tops of Schotse ruiten met hier en daar een asymmetrisch accent. Dan krijg je een klassieke collectie met punk-invloeden. Deze punky elementen geven Rommers’ ontwerpen een eigenwijze uitstraling.
Zijn nieuwe wintercollectie is heel draagbaar en representatief. Hij straalt daarmee vernieuwing uit gebaseerd op zijn langdurige ervaring en zorgvuldig geselekteerde stofkeuze. Rommers’ kracht is dat hij in staat is hele garderobes te ontwerpen bestaande uit op zichzelf staande stuks met een duidelijk eigen signatuur die onderling toch (of juist) zeer goed te combineren zijn.

Lees meer

Comfortabele couture bij Peter Rommers

 

altAMSTERDAM - Eén van de meest consistente ontwerpers in Nederland, is Peter Rommers. Al jaren lukt het hem om zijn eigen label, Peter Rommers Couture, vaste voet te houden en twee keer per jaar een draagbare couturecollectie neer te zetten. Dat is zoals insiders uit de modewereld weten ronduit knap. Ook de nieuwe herfstcollectie die hij begin september in zijn eigen zaak al showde aan zijn vaste clientèle, ziet er weer voortreffelijk uit.

Lees meer

Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

  - C O U T U R E - AMERSFOORT - Al is het 150 jaar geleden dat de schilder Piet Mondriaan zijn beroemde kunstwerken presenteerde, ook nu passen zijn opmerkelijke schilderijen volledig in onze moderne tijd. Zijn uitgebalanceerde benadering van de welbekende hokjesstructuur en het opmerkelijk heldere kleurenbeeld brengt ook nu nog veel kunstminnaars in een dreamy mood. Piet Mondriaan is cool.

De schilder heeft ook vandaag nog in alle generaties zijn fans. Onder meer in De Mariënhof, een historisch klooster dat dicht in de nabijheid van het Mondriaanhuis is te vinden waar Piet Mondriaan is opgegroeid. En om de talentvolle kunstenaar en beroemde vroegere inwoner te herdenken die zoveel pittige kunst aan de wereld heeft geschonken, besloot de Mariënhof in Amersfoort zijn geboortedag van 150 jaar terug met een diner met kunstlievende gasten geheel in de stijl van de kunstenaar te herdenken.

Lees meer

Couture Renato Balestra rond de kleurrijke paradijsvogel

 

altROME - Hij is het Italiaanse wonderkind in de modewereld en iedereen op de ALTA ROMA probeert uitgenodigd te worden voor de coutureshow van Renato Balestra. Geboren in Triëst en afkomstig uit een familie met verschillende generaties van architecten en ingenieurs is hij zelf de onverwachte kleurrijke paradijsvogel die ook het thema vormt voor zijn laatste couturecollectie.

Lees meer

Couture van Addy scoort internationaal

  Addy van den Krommenacker showde dit jaar in Parijs, Rome en Iasi en zijn collectie bleek muntte internationaal uit doordat hij zowel de vakkunst als de creatieve allure bezit die tegenwoordig heel zelden te vinden is.

Het modenieuws van de laatste seizoenen miste de benadering van de vrouw die respectvol zichzelf presenteert en bleef heel erg steken activistische thema's en luxueuze aandachttrekkerij.

Lees meer

Coutureshow 2012 Mart Visser sophisticated

 

altAMSTERDAM - In zijn coutureshow van najaar 2012 / winter 2013 volgt couturier Mart Visser een prachtige uitspraak van Leonardo da Vinci. Deze zou gezegd hebben: “Simplicity is the only sophistication.” Visser zoekt naar vormen die direct contact maken met de golvende lijnen van het naakte lijf. Body conscious als leidraad toont hij een collectie vol van female power.

Lees meer

Couturier Sepehr Maghsoudi presenteert "The One"

  HOORN - De van oorsprong Perzische couturier Sépehr Maghsoudi bracht dit weekend in Hoorn zijn 10de couturecollectie met als thema "The One", een mysterieuze collectie want wie of wat is “The One” voor u of voor mij?

Zelf toont Sépehr die dag zijn interpretatie van “The One” maar meer kan hij niet over het thema voor de collectie wat hij weer goed maakte door ons zijn gedicht over zijn reis naar ons land te zenden. Over een zoektocht die altijd doorgaat ...( Het gedcht van de couturier is in het Engels geschreven en door ons vertaald).

De dichter en couturier droomt daarin van een betere wereld; een wereld waarin al onze daden vanuit liefde ontstaan en we elkaar zonder oordelen mogen ontmoeten.

Lees meer

Couturier uit groot Nederlands modetijdperk heen gegaan

Frans Molenaar was één van die generatie ontwerpers die uitmuntende collecties maakten en shows vol allure gaven. Ieder half jaar waren pers en publiek weer razend benieuwd waarmee Frank Govers, Max Heymans, Edgar Vos en Frans Molenaar nu weer mee te voorschijn zouden komen. Vooraf was daarover veel spanning. De shows van Frans Molenaar werden doorgaans in het Amstelhotel gehouden waar pers en publiek op de lange rijen met gouden stoeltjes zaten samengepakt.

Lees meer

Dáár is ZIJ: onvergetelijk in Out Of The Blue...

altROME - De ster van ALTA ROMA is Renato Balestra met zijn wonderbaarlijk mooie collectie. Eén van zijn beroemdste creaties voor deze zomer is het onvergetelijke Out Of The Blue. Deze jurk (waar na de show door drie klanten letterlijk om gevochten werd) laat goed de fijnzinnige stijl zien waarin Renato Balestra werkt.

Lees meer

De 25ste collectie van Paul Schulten

altAMSTERDAM - De Haute Couture Collectie 2013 is de vijfentwintigste collectie van Paul Schulten. Dit bracht Schulten ertoe terug te blikken op twee manieren. Enerzijds met het gevoel en adoratie voor de couture van toen, gekoppeld aan de huidige situatie. In 1986, als beginnend ontwerper en coupeur, waren de helden van die tijd; Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy en Emanuel Ungaro.

Lees meer

De nieuwe Couture Collectie van Fabienne Delvigne

  Jardin d'Eden noemt Fabienne Delvigne haar nieuwe Couture Collectie. Geïnspireerd door de Tuin van Eden, biedt Fabienne Delvigne dit seizoen een natuurlijke, delicate en bloemrijke Couture Collectie. Pastelkleuren en kleurrijke vlinders, zowel roze tinten en koraalrood, groene of grijze schakeringen kenmerken de creaties met hun natuurlijke rondingen, die tegelijk sprankelend en licht zijn en uitnodigen om te dromen.

De creaties zijn licht en vrouwelijk en heel aantrekkelijk. Neem Pink Butterfly: het hoofddeksel versierd met takken en fuchsia vlinders. Supervrouwelijk en voorzien van een vleugje fantasie. Je blijft er naar kijken. Zo mooi is ook Eden. Een hoed van handgemaakte zijden bloemen waarvan de stelen in het haar zijn verweven. De verschillende tinten roze en rood zijn aanpasbaar aan de outfit.

Lees meer