Van Der Klein heeft informatiewoede

altEr is een info-pressuregroep aan het werk. Iedereen wordt met informatie belaagd.
Dit is een leuk bruin cafeetje Van Der Klein. Waarom zou iedereen alles moeten weten? Maak je daar toch niet druk over.

I-pad, I-phone, Apps over van alles, handige tablets voor onderweg in de tram of bus voor wordfeud....
Er is zeker veel mooie apparatuur. Ik zag op de commerciële tv bijvoorbeeld een soort schoonmaakbezem waarmee je met stoom je vloeren en muren in je huis kunt schoonmaken.

Ik ben blij te horen dat al die mensen die geen grammetje vuil meer in hun huis dulden nu ook eens aan hun trekken komen.
Jaja... Jij denkt natuurlijk aan fanatieke huisvrouwen en freaky huismannen die steeds over hun toeren raken als ze niet hebben afgewassen.

Helemáál niet. Ik heb het alleen maar over mijn informatiewoede Baruch... Dat borrelt ergens. Ik vind namelijk helemaal niet dat iedereen bergen informatie moet verwerken om mee te mogen kunnen doen in de moderne maatschappij.
Maar die info-pressuregroep bestaat alleen voor jou als je daarin gelooft. In alle tijden... Door de hele historie heen blijven de kale feiten over het leven en wat daarbij hoort toch precies hetzelfde.

Hoe kom je daar nu op? Ik heb het over terrabytes vol met meningen. Die ongelooflijke hoge bergen info bestaan. En jij duikt zomaar weg en gaat de geschiedenis in?
Sorry Van Der Klein maar wat zich ook in ieders leven afspeelt ... Hoe digitaal wil je het hebben? Vergeet niet dat wij ook de vele voorafgaande generaties vertegenwoordigen. Generaties die ons veel hebben doorgegeven...

Kan het niet ontkennen. Toch denkt de nieuwste generatie dat zij de hele geschiedenis opnieuw moet uitvinden.
Dat zal wel. Maar dat zelfvertrouwen hebben ze broodnodig om door te kunnen gaan. Die kracht -al is hun visie wat overdreven- brengt hun toch steeds verder.

Dat neemt niet weg dat iedereen die werkt en niet werkt ook de hele dag gehaast is en in de race om alles bij te kunnen houden. Er komt zoveel tegelijk op mensen van nu af dat het individu hieronder verloren dreigt te gaan.
Wat ergert je nu precies? Zeg op Van Der Klein... Het is mooi weer en het is een heerlijk terras...

Ik denk aan jong veelbelovend voetbaltalent wat erg zijn best doet. Dan gebeurt er iets. Er gaat iets fout. Een misser en er volgen allemaal zwaar afkrakende verhalen... Niets lukt zo iemand meer.
Zoiets kan een vriend van jou misschien gebeuren maar het is niet uitzonderlijk. Dat overkomt iedereen wel eens op een bepaalde manier.

Het is toch een schok als je dan ziet hoe verslaggevers als gieren op zo'n jongen afkomen. Hij wordt volledig afgebrand en moet maar weer zien er boven op te komen.
Je hebt het over een voetbaltalent maar toneelspelers, dansers en politici of schrijvers maken heus precies hetzelfde mee. Of mensen die in bedrijven een bepaalde positie hebben verworven... Het gebeurt dan niet met artikelen maar de geruchtenmachine start bij de koffieautomaat of in de bedrijfskantine. Dat kom je nu eenmaal tegen in de praktijk van het leven.

Hou op... Er worden respectloos veel te vaak meningen verkondigd. Vooral door de pers. De sportpers. En er zijn ook anderen die net als die mediafiguren maar denken dat ze overal verstand van hebben.
Denken? Dat is geen denken hoor. De DENKER is een beroemd standbeeld in een Frans museum gemaakt door de beeldhouwer Rodin. Maar misschien wil iedereen soms wat al te graag een standbeeld voor zichzelf oprichten.

Dat noem ik geen optie. De meeste mensen zijn al blij als ze ooit het winnende doelpunt kunnen scoren.
Help! Daar raken ze dan ook niet over uitgepraat? Het is dus weer voetbal for ever Van Der Klein? Waar haal je het vandaan iedere keer?

Sorry hoor... Als belangrijkste bijzaak in het leven ben ik nu eenmaal genoodzaakt daar af en toe op terug te komen.