Van Der Klein kiest oude muziek

 

alt"Dit is mijn voortuin... Hoe vind je het?"
Het lijkt wel een kasteeltuin Van Der Klein. Het is hier prachtig met die grote wilde bloemenperken en die hoge bomen bij dat water waar lelies op drijven..

"Mijn huis is gevestigd aan een bloemrijke veste."
Ha! Het woord 'veste' past niet in het jargon van de moderne rapper.

"Vandaag ben ik nu eenmaal in de mood voor mooie klassieke woorden. En ik zou wel weer muziek van Tsjaikovski willen opzetten."
Die Russen kunnen veel maar zijn ze niet wat zwaar op de hand?

"Deze valt wel mee. Je hebt het nu toch niet over Poetin en die 4 zangeressen waarvan er nu nog 2 over zijn? "
Ah... Die dappere pussycats of zoiets... Hoe heten ze? Nee. Dat is erg genoeg maar wat heeft dat met jouw muzikale smaak te maken?

"Ik hoor de laatste tijd wel steeds vaker dat veel mensen de popmuziek uit de vorige eeuw veel beter vinden dan de muziek van nu."
We spreken toch wel over muziek? Niet over die fantasieloze dreun die ik op de sportschool steeds voorbij hoor komen?

"Als je tegenwoordig op sommige muziekfestivals een paar bands hebt beluisterd heb je ze meteen al allemaal gehoord."
Ik was niet op muziekfestivals en kan er dus niet over oordelen. Maar als je naar de muziekprogramma's op de radio luistert is er heus nog heel wat mooie nieuwe muziek te horen.

"Je hebt het nu toch niet over Volendam?"
Waarom zeg je dat zo superieur... Er zitten daar al generaties lang artiesten - vakmensen- die grote zalen met publiek weten te entertainen...

"Je kunt dat op die manier bekijken. Goed dan... Toch blijf ik er bij dat de muziek van een aantal jaren terug veel persoonlijker was gekleurd. Veel fantasierijker en inspirerender..."
Ik geef toe dat er songs van vroeger zijn waarbij je hart even open-en-dicht gaat van geluk als je ze hoort. Die kom je niet vaak meer tegen...

"Precies. Dat soort muziek zou ik altijd willen horen. En het kan me niets schelen of het door de nieuwste generatie is gemaakt of honderd jaar geleden."
Alles is on the move. We moeten wel durven te veranderen in de loop van de tijd Van Der Klein. Ook met onze muzikale smaak...

"Moeten... We moeten wel altijd erg veel..."
Touché Van Der Klein. En het is nog wel zó mooi in dit park... Dus we moeten vanaf nu helemaal niets.