Alle bloemen aan de macht in de sixties

alt"Die veel geprezen sixties hebben voor sommige mensen nu hun glans toch een beetje verloren."
Waar maak je je druk over Van Der Klein? Al die flowerpower was toch geweldig?

"Als je bedoelt dat toen alle bloemen aan de macht kwamen... Dat hád inderdaad wel wat. Maar al die love and peace vormden een droom waarvan je kon voorspellen dat hij al snel aan diggelen zou vallen."
Ik snap echt niet waar je over tobt. De mode in de sixties was heel kleurrijk en speels.
 

"Kleurrijk en speels waren ook de onderlinge verhoudingen tussen de mensen uit die jaren. Toch beperkte dat flitsende gedrag zich wel alleen tot bepaalde idealistische figuren in kleinere afgesloten kringen."
Zo beperkt was die beweging van toen toch niet want de emancipatie van de vrouw en van de holebies is zijn in die jaren op gang gekomen. En de pil werd ontdekt... Ik herinner me dat op dat moment het huwelijk plotsklaps als veel minder heilig werd beschouwd.

"Die veranderingen kwamen toch allemaal door kleinere groepen mensen die in hun kring heel nauw samenwerkten. Zij lieten ook lang niet iedereen daarin toe. Zij alleen hadden de waarheid in pacht."
Ik herinner me zoiets want in vrouwencafées mochten toen geen mannen en ook jongens werken of zelfs maar even binnen komen.
 

"Dat klopt want ik hoorde zelfs dat moeders hun zoontjes niet in het vrouwencafée toelieten. Die kinderen moesten buiten wachten tot mamma klaar was met vergaderen."
Ik heb zelfs eens gehoord dat een mevrouw een kat had met 4 jongen maar zij heeft zo snel mogelijk de kleine katertjes uit haar huis verbannen.
 

"Dat is toch sterk. Ze was natuurlijk wel consequent maar noem je dat een dierenvriendin? Zouden die dames van toen het geslacht ook hebben gecontroleerd bij parkieten, kanaries of papegaaien?"
Ach... hou toch op Van Der Klein. Je bent zelf over die sixties begonnen en ik weet heel toevallg ook dat je soms naar de Rolling Stones luistert. Beken het maar rustig!
 

"Soms misschien... Maar je hebt vast niet gehoord dat een schilderij van Andy Warhol van een flesje Coca-Cola zojuist bij Sotheby’s New York 34,5 miljoen dollar heeft opgeleverd. Een onbekende koper telde dit bedrag neer voor dit doek uit 1962. Laat mij dus mijn gang maar gaan."
As you wish... Peace man...