Van der Klein over bewijzen op laag water

altVandaag is het taartjesdag Van der Klein. Als ze die hier tenminste niet van pompoenpitten en duurzame nootmuskaat aanbieden...
Nooit te veel verwachten. Maar ... ook niet achteraf gaan zeuren dat je er dik van wordt.

Het is veel te mooi weer daarvoor. Ik ben blij dat je even ophield met opruimen.
Opruimen is zeer typerend voor deze tijd.

Echt? Als dat waar is belooft het weinig goeds voor alle modewinkels met hun mooie etalages.
Ik heb het over een ander soort opruiming Baruch. Ik bedoel het soort zogenaamde opruiming waarin bewijzen van iemands schuld ons te nadrukkelijk om de oren vliegen.

Bedoel je dat één of ander familielid op een verjaardag oplepelt hoe jij wekenlang spijbelde en toen niet voor niets voor je examen zakte? Of een collega die zich op een vergadering per ongeluk laat ontvallen wat hij of zij op je computer over jou "ontdekt" heeft?
Zoiets ja. Ik denk bijvoorbeeld aan Lance Armstrong die met veel misbaar wordt aangeklaagd door mensen die zich zo goed voelen terwijl nagenoeg iedereen al jaren wist van zijn drugsgebruik.

Ja. Maar ze zeggen dat ze toen niets konden bewijzen.
Konden ze niet of ... wilden ze niet?

Er is vrije keuze om hoe je met jezelf om gaat. En die Lance Armstrong is toch ook juist door dat soort dope wat hij gebruikte van een verlamming genezen? Het heeft mij verder nooit geboeid wie het hardste fietst.
Blijf alsjeblieft serieus want dit is belangrijk. Ik constateer dat we in een tijd leven waarin mensen net als hun computer gaan dénken. Dus wie weg moet ... wordt verwijderd.

Het gaat de hele tijd over die Lance Armstrong en dit en dat... maar de mensen er om heen horen er net zo goed bij.
Meer als handlangers die spijt kregen en zichzelf wilden verwijderen.

... Buitenstaanders denken toch waar gáát dit allemaal over... Al dat breed uitmeten van wat andere mensen allemaal fout doen en hoe schuldig ze wel niet zijn roept bij mij altijd twijfel wakker aan de oprechtheid van die morele ophef.
Iedereen heeft altijd snel een mening maar die hoeft niet altijd objectief te zijn. Nu zijn er 7 Tour de France zonder winnaar. Een heleboel mensen waren ooit blij of verdrietig daardoor. En het was allemaal helemaal voor niets.

Daarom. Laten we dus nu taart bestellen om een meeslepend groot wereldwijd trauma te vieren. Wat heerlijk klein zijn daarmee in vergelijking dan al die kleine persoonljjke traumaatjes die je zoal dagelijks tegenkomt.