Quyvorim Biervliet onderzoekt haar handschrift

 

altHeb je je weleens afgevraagd wat je handschrift over je zegt? Op het internet zijn er diverse bronnen die claimen dat je handschrift veel zegt over je karakter. Het officiële woord voor handschriftanalyse is grafologie. Grafologie is niets anders dan het analyseren van iemands handschrift...

Door deze analyse kan de grafoloog een redelijke kijk krijgen op de karaktertrekken, de persoonlijkheid, de intellectuele capaciteiten, de maatschappelijke houding en zelfs de gezondheidstoestand van de schrijver. De werkwijze voor een handschriftanalyse is gebaseerd op wetenschappelijke methoden. Ook heb ik mij laten vertellen dat er expliciet op 4 dingen word gelet.
1. Grootte
2. Schuinte
3. Wijdte (tussen de letters)

4. Spatiering (hoeveel spaties je gebruikt)

 

Mooi tijd om de proef op de som te nemen. Nietwaar? Ik liet me onderwerpen aan één van de zoveelste internettestjes, waar ik dus niet zoveel vertrouwen in had. Maar mijn nieuwsgierigheid wist ter plekke mijn mond te snoeren.

Aan de hand van een paar voorbeelden koos je elke keer een letter uit een reeks die het meeste overeen kwam met je eigen handschrift.

De letter A zegt wat over de kwetsbaarheid van de schrijver. Daarop volgde een middelmatige score. De letter B vertelt iets over de financiële zekerheid van een schrijver. Volgens de test zou ik een gezonde kijk op geld hebben en streef ik  naar een rechtvaardige beloning. Dat klinkt nogal sociaal-wenselijk.

De letter C vertelt iets over de vooroordelen die de schrijver al dan niet heeft en de honger naar kennis. De uitkomst staat niet ver af van de realiteit. Nieuwshonger of nieuwsgierigheid is mij zeker niet vreemd. Op de hoogte zijn van wat er speelt of spookt met enige regelmaat door mijn hoofd. Welke score geef jij jezelf?

De letter D vertelt iets over hoe goed iemand zijn woede kan uiten. En of iemand snel uit zijn vel springt of juist het geduld zelve is. Hmm nu begin ik te denken dat de test iets te positief is ingesteld. Want het volgende resultaat kwam eruit: Deze persoon gaat behoorlijk rustig en kalm om met gevoelens van woede. Nou dit is gedeeltelijk waar.

Er zijn van die momenten waarop ik redelijk kan relativeren, maar dit kan per periode en situatie behoorlijk veranderen. Nice try this one… De letter E geeft informatie over het gevoel voor humor van de auteur. Volgens de test zou er sprake zijn van veel zelfspot. En dat klopt...

Tot slot de letter F vertelt iets over welke indruk een persoon maakt. De uitslag van de laatste letter geeft het volgende aan: deze persoon is ongecompliceerd, oprecht en maakt vrienden op grond van gemeenschappelijke interesses.

Maar... Ongecompliceerd? Hmm nee i wish... Maar ik geloof wel dat de meeste vriendschappen overleven door het hebben van een gemeenschappelijke factor. Wat zei die Amerikaan Ralph W. Emerson daar toch ooit over? We zoeken het op.

"The only way to have a friend is to be one... "

Hij was één van de meest invloedrijkste denkers van de 18 eeuw maar daar kunnen we het -vandaag- 3 eeuwen later ook wel mee doen.