Van Der Klein en politieke dilemma's

 

alt"Het is hier gezellig. En ik wil er niet over praten..."
Nee. Dat hoeft ook niet want ik weet het allemaal al.

"Wat denk jij te weten Baruch?"

Het gaat over jouw hele goede vriend die ook mijn hele goede vriend is. En hij heeft weer een ellenlang politiek betoog tegen je afgestoken. Je bent totaal uit je eigen energie getuned...

"Hoe ráád je het zo... Zowel jij als ik moeten die donderwolk verdragen als hij weer eens doorslaat."
Toch gek want jij & hij zijn een goeie combi. Hij & ik maar jij & ik ook...

"Maar 3 is te veel."
Dat klopt helemaal.

"Als hij weer eens in zijn politieke tirades uitbarst lijkt het wel of je in je hoofd de hele Tweede Kamer tegelijk door elkaar heen hoort praten."
Dat kennen we. Met open microfoons. Gaf hij deze keer weer de schuld van de crisis aan Alle Babyboomers?

"Eet jij maar eerst je tomatensoep op..."
Je hebt gelijk ook Van Der Klein.

"Ik was trouwens verrast over die uitzending van Buitenhof laatst op tv waar Emile Roemer zich uitstekend presenteerde."
Waar héb je het over? Deze meneer heeft zich altijd goed gepresenteerd. Maar refererend aan een eerder tv-moment... Als je als recht-door-zee persoon plotseling door een vuurpeleton wordt overvallen word je wel even van je stuk gebracht....

"Bedoel je dat interview voor de laatste verkiezingen met hem in DWDD?"
Inderdaad. Toen zagen veel kiezers dat Roemer een idealist is en veronderstelden vermoedelijk dat hij te oprecht zou kunnen zijn in de omgang met allerlei listige en geharde politieke dinosaurussen.

"Okay. Ons beider vriend denkt trouwens maar al te vaak dat voor allerlei maatschappelijke problemen altijd een pasklare oplossing bestaat."
Hij zoekt... maar vindt dus niet. Zijn oplossingen gaan tegenwoordig te vaak richting de schuld neerleggen bij het volgens hem te goede leven van de oudere generaties. Wat kan hij doorzagen...

"Helaas voor hem komt hij daar al zoekend zelf ook bij in de buurt."
Al die etiketten op verschillende mensen en verschillende generaties... Not my cup of soup. Maar dit smaakte prima.

"Ach... Mensen generaliseren maar een eind weg om elkaar de schuld van de crisis te kunnen geven... Gááp..."
Yes. Het sneeuwt nu wel even lekker maar het voorjaar heeft zich toch gemeld alhoewel de wereld in 2012 zou vergaan. En er komt nog steeds geen witte rook uit die schoorsteen in Rome. Misschien vanvond wel. En de meteorieten hebben ons land ook al gemist.

"Maar de aardbevingen niet..."
Kijk uit... Daar vliegt nog een meteoriet vlak langs je hoofd. Moet je maar niet altijd het laatste woord willen hebben!