Van Der Klein en de tv programma's

alt`Eindelijk weer eens lekker radio beluisterd. Want die tv zit me tot hier...`
O ja? Overdrijven is ook een kunst!

`Ik denk soms dat het tegenwoordig er wel op lijkt of het complete Nederlandse volk massaal gehersenspoeld wordt door dat kleine zwarte kastje.`
Klein? Bij sommige mensen is dat scherm ongeveer de oppervlakte van een half voetbalveld. Maar mag ik je er attent op maken dat dat scherm niet meer dan een stukje techniek is. Kennelijk heb je iets tegen de programma´s die je daar voorbij ziet komen.

`Ik wil je best haarfijn uitleggen hoe dat komt.`
Dat weet ik al want als je favoriete voetbvalclub verloren heeft ben jij niet te genieten.

`Het gaat mij eerder om die intense burgerlijkheid die veel programma´s uitstralen.`
Je bedoelt misschien al die verhalen over iemand die ontrouw is aan een partner en op geheimzinnige wijze het leven laat. Na een hoop mysterieuze verwikkelingen en verdachte types komt het er dan altijd op neer dat de partner van degene `die niet deugen wilde´ de dader is. Hoera... Het recht heeft weer gezegevierd.

`Zulke ouderwetse series met de bekende clichées kan ik best verdagen.`
De heilige huwelijksmoraal heeft dan ook voor jou nooit gegolden.

"Ik had het veel te druk daarvoor. Dat wéét je.Maar ik ben totáál afgeknapt op die gesprekshysterie die moderne tv programma's typeert."
Hou je niet meer van flitsende dialogen en grappige mensen die zichzelf promoten?

"Eén keer per dag is meer dan genoeg voor mij. Maar het gaat maar door. Neem ook die zogenaamde wetenschappelijke programma's van een buitenlandse zender die zo terloops het privé-gebruik van wapens vergoelijken."
Amerikanen zijn niet te stuiten op dit punt.

"Kan zijn. Maar waarom moet dit wapengekletter zo nodig aan ons worden opgedrongen?"
Ach ja... Amerika beschouwt dat Europa van ons vast als hun kolonie Van Der Klein.

"Wat ik verder tegen die tv programma's heb? Het wordt de laatste jaren steeds erger. Het discrimineren van mensen die anders zijn en het bejubelen van het gemiddelde lijkt op een onmerkbare maar heel effectieve hersenspoeling."
Wie worden daardoor dan achtergesteld?

"Iedereen die afwijkt van De Norm is binnen die burgerlijke sfeer belachelijk of er is een steekje aan los."
Iedereen is nu eenmaal anders en heeft het recht daartoe. Ik vind dat je zelfvertrouwen niet moet afhangen van wat anderen van jou vinden. En al helemaal niet van wat anderen op tv verkondigen.

`Dat is mooi gedacht. Maar als je bijvoorbeeld deel uitmaakt van zo´n leuke grote familie mag je best zelf beslissen over je leven etc. als de familie het er maar wél mee eens is.`
Dat is inderdaad vaak een probleem. Maar je kan je familie toch nodig hebben. En soms kunnen ze je ondersteunen.

`Dat is een feit. Burgers vormen een belangrijk en onmisbaar fundament van onze maatschappij als ze maar niet de overhand krijgen.`
Burgers zorgen ook voor elkaar als het goed is maar toch zijn er steevast mensen die dat circuit met zo´n paradijselijke moraal te veel wordt.

Dat is toch niet de algemene visie op de knusse familiesfeer Baruch...
Dat niet maar ondanks al die geslaagde Kerstdagen, genoeglijke Paasdagen en gezellig gevierde verjaardagen zijn er steeds mensen die daaraan weten te ontsnappen. Zij reizen zo ver mogelijk weg de hele wereld over. Gefeliciteerd daarmee want ze zijn liever alleen.