Voetballer Rafael van der Vaart steekt kop in het zand

 

altAMSTERDAM - De media raken er niet over uitgepraat. Dit is weer eens iets anders dan al dat nieuws over oorlog en overstromingen. Nu gaat het over iets wat iedereen zou kunnen meemaken. Voetballer Rafael van der Vaart heeft een relatie met Sabia Boulahrouz, een van de allerbeste vriendinnen van zijn ex-vrouw Sylvie.

Dat meldt de Duitse krant Bild in de nacht van zondag op maandag op de site.

“We kennen elkaar al jaren en waren altijd goede vrienden. De afgelopen weken hebben zich bij ons verrassend grote gevoelens ontwikkeld”, haast de 30-jarige Van der Vaart zich tegen het boulevardblad te verklaren. Dat blad en hijzelf hebben er kennelijk veel belang bij de nieuwe affaire meteen de wereld in te slingeren.

Sabia gaat in haar toelichting nog verder. “We zijn nog maar kort samen. We nemen heel rustig de tijd. Onze liefde heeft tijd nodig, zich te ontwikkelen.” Het huwelijk van Van der Vaart met Sylvie Meis strandde begin dit jaar nadat de international zijn echtgenote tijdens een feestje met Oud en Nieuw een klap zou hebben gegeven. Dat wordt zo eventjes gemeld en verder niets.

Maar mannen horen hun vrouw niet te slaan. Als dat wel gebeurt gaan zij over een grens bij zichzelf en bij de ander. Nu is niemand onfeilbaar dus kunnen mensen zich door spanningen zo ontladen. En op diezelfde manier kunnen mensen ook in affaires belanden. Het kan hulp bieden of troost aan mensen die anders niet meer verder kunnen. Maar dat is van een heel andere orde.

In voetbaltermen gebeurt dat in de reserve. Het gaat wel heel ver om met de beste vriendin (vriend) van je ex diegene zo kort na een breuk naar de buitenwereld toe elke nog restende illusie te ontnemen.

De Van der Vaarts en Sabia maakten in januari hun scheiding bekend. Volgens Bild is Sabia Boulahrouz de beste vriendin van Sylvie, die al op de hoogte zou zijn van het nieuwe liefdesgeluk van haar ex. “Ik denk niet dat Sylvie boos is. We zijn pas na hun breuk bij elkaar gekomen”, zegt Sabia Boulahrouz tegen Bild.

Misschien niet en misschien ook wel. De voetballer laat het maar allemaal gebeuren. Hij heeft al zijn energie gericht op de bal en hoe de wedstrijd verloopt.

Niemand is volmaakt en in relaties kom je elkaar soms heel naar tegen. Soms kan men niet meer door. Dat moet men dan aanvaarden. Hopelijk wacht er voor beiden dan een beter lot.Maar er zijn toch heel wat mannen die geen BN-er zijn en (al dan niet in een relatie) en die in dezelfde situatie beland zijn maar die hun ex wél zo'n botte aftrap hebben weten te besparen.