Van Der Klein dwaalt door het bos

alt

"Dit weekend maakte ik met mijn broer weer een hele lange boswandeling. Dat deden we vroeger ook altijd. " Hebben jullie jeugdherinneringen opgehaald?

"Vroeger hadden wij altijd fijne vacanties op een landgoed wat daarvoor gebruikt werd door familie van bankpersoneel. Ik vond het toen toch wel altijd al een apart gebouw waar wij in logeerden." Spookte het daar soms?

"Dat zou wel eens kunnen. Daarvoor hebben daar veel zieken gewoond die door de gezonde boslucht probeerden te herstellen. Zij ontleenden ook hun hoop op genezing aan het gezonde Veluwse bronwater. Maar niet alle patiënten werden beter..." Het was dus een soort van kuuroord?

"In ieder geval wel geweest. Het was grappig dat wij na al die jaren bepaalde bospaadjes en plekken in het bos nog herkenden. En de soort bomen die daar groeiden. Het was een heel speciaal gevoel om dat weer terug te zien na al die tijd." Zoiets zou voor veel mensen een prettige afwisseling kunnen betekenen.

"Het is een reisje terug in de tijd." Lang niet iedereen staat zichzelf dat toe. Ze parkeren vrijwel dagelijks voor de tv waar altijd vreselijke dingen gaande zijn. Ik bedoel maar als er geen oorlogen of tornado's zijn ... Uit de hand gelopen balprojecten, kredietcrisissen of onbetaalbare leningen kun je op alle zenders tegelijk wel een crimi zien...

"Het valt me inderdaad op dat het sommig avonden links en rechts interessante politierechercheurs regent. Mensen raken verslaafd aan steeds diezelfde spanningsboog." Op de Veluwe waar jij wandelde zou je wel eens echte wilde dieren tegen kunnen komen.

"Nog niet. Maar over een paar jaar misschien wel. Alhoewel wolven zich het liefste verre houden van mensen..." Maar alleen in een groot bos wandelen lijkt me toch een beetje eng.

"Waarom zou dat nu griezelig zijn? Je hebt vast te veel films gezien waarin mensen achterna gezeten worden in donkere bossen." Dat zet je fantasie stevig aan het werk ja... Ik loop dus maar liever door een ordelijk ingericht park al struikel je daar tegenwoordig ook over de konijnen. Maar er is tenminste altijd een terrasje in de buurt om samen met iemand daar het leven door te nemen.

"Als je dan maar uitkijkt dat je glas daar onderhand niet wordt omgestoten door een wilde parkiet of een rare postduif." Je overdrijft weer verschrikkelijk Van Der Klein. Ga weg. Terug naar de Veluwe om een eland te schieten of zoiets.