Van Der Klein wil er Niets over horen

alt"Het is totaal onbelangrijk waarom ik graag rabarber eet. We hebben wel wat anders aan ons hoofd in deze storm ..." Maar ik heb een boek gelezen van een medium dat...  

"O jee... Het zal toch niet wáár zijn... "  Rustig van Der Klein. We kunnen het niet altijd over voetbal hebben. Dat medium stelt helderziend vast waaróm jij zo gek op rabarber bent.

Daar heb ik echt geen helderziend advies voor nodig. ik waai hier trouwens bijna van die brug af. Wáár is dat coole caféetje? Daar? Sterker nog: ik weet vast meer over rabarber dan je dacht. Het woord barbaar komt van rabarber af. De Grieken en Romeinen konden vroeger de Germanen niet verstaan als ze 'rabarber'zeiden. Daarom noemden ze alle Germanen toen barbaren..." Maar dat bedoel ik helemaal niet. Het gaat om je eetpatronen. Zou jij echt niet graag willen weten wat het volgens dat medium betekent als jij bijvoorbeeld gek op spercibonen bent?

"Dat betekent dat ik geen zin heb om spercibonen af te halen en ze daarom kant en klaar koop. Méér hoeft het voor mij ook niet te betekenen. Is het dit caféetje? Gelukkig. " Ja. Wil je ook koffie? Maar luister ... Over zulke dingen spreekt het medium niet. Mensen die bijvoorbeeld graag spercibonen eten zijn steeds met allemaal activiteiten bezig en maken voortdurend opgewekt nieuwe plannen.

"Vermoedelijk eet jij dan heel veel spercibonen. Het lijkt me trouwens geen peuleschil om zo'n medium te zijn. Als je bijvoorbeeld gaat daten en je gaat samen eten kun je je nog nauwelijks bekende partner van te voren al helemaal stuk analyseren." Dat zal wel. Er zijn nog zoveel andere tafelmanieren die veel over iemand zeggen...

"Bedoel je je mes en vork in een hoek van 90 graden ten opzichte van het tafelblad houden?" Ach... Ik dacht gewoon dat je het interessant wat dat medium denkt over mensen die graag worteltjes eten of dol op asperges zijn...

"Ik kan jou zo wel vertellen wat dat medium over eten denkt hoor. Iemand die veel worteltjes eet leest heel graag... Wie steeds spinazie eet is heel sterk en wie veel eieren..." Stop Van Der Klein... Jij bent zo'n medium totaal niet waard. Je wilt er niets over horen.

"Misschien niet nee. Hoe raad je het? Waarschijnlijk ligt het ook aan het onrustige weer. Zullen we nog wat bestellen voor we de storm weer induiken?"