Van Der Klein onder de tuinparasol

alt"Heb jij nog last gehad Baruch?"
Bedoel je het weer of de spionnen?

"Over het klimaat praten is te eentonig."
Misschien zit er een camera in die tuinparasol. Ik vroeg me al af waarom je juist op dit hoekje van dit terras wilde gaan zitten.

"Wat zou die kunnen onthullen in vergelijking met de helicopter van de politie die luid ratelend een paar uur geleden overvloog? Zelfs een verdwaalde bromvlieg vertrouw ik tegenwoordig niet meer... "
Je woont toch niet in Frankrijk? Hel moederland van de beroemde kazen? Ik heb laatst horen verkondigen dat iemand daar in zijn kaasschaaf een heel klein microfoontje ontdekte. Hij beweerde dat het van een voedselfabrikant afkomstig was. 

"Vast iemand van de geitenkaaslobby. "
Die jongens van de Parmezaan moet je anders ook in de gaten houden.

"Gatenkaas is altijd link."
Wij verkijken ons als eenvoudige bioscoopbezoekers van spannende films nu eenmaal op de bekende trends in spionage. Er is zelfs een winkel vol met echte onthul- spulletjes in mijn buurt...

"Welke bekende trends?"
Met een pet op en in regenjas van achter een open gespreide krant in een hotellobby opzichtig naar iemand gluren is heel onhandig. Te veel jaren 50. Zonnebrillen dragen die foto's maken zijn te doorzichtig ook al gebeurt het nu nog. Ballpoints met afluisterapparatuur op tafel laten liggen is meer iets voor ouderwetse journalisten die vinden dat ze recht hebben op fatsoenlijke informatie.

"Dat ontken ik. Zeker informatie over een nieuw en hot ontwerp in de o zo belangrijke modewereld ? ... Wat heb jij trouwens een bijzonder eigenaardige ballpoint in je hand Baruch?..."
Maak je niet ongerust. Tegenwoordig leven we digitaal en gebeurt alles via de computer. De hele spionagescene behoort nu tot het exclusieve domein van Silicon Valley.

"O. Daar kunnen die firma's connected via digitale codes en brievenbusfirma's heerlijk onderling bij elkaar spioneren."
Laten we het daar verder niet over hebben. Maar pas je op Van Der Klein? Dáár! Het lijkt een bromvlieg maar het kan ook iets anders zijn!

"Je doet steeds alsof het allemaal een grote grap is uit een cartoonwereld Baruch. Toch zou het kunnen uitdraaien op een Kafka-achtige vertoning als we hier niet serieus bij stilstaan. Macht bestaat nu eenmaal altijd en machtsvertoon hoort er onvermijdelijk bij. Maar machtsmisbruik heeft ook wel vaker in de geschiedenis plaats gevonden."
Dat is waar... Het zal ook wel. Laten we het dus maar weer over het weer hebben. Zie je die grijze lucht? Saai... Is dit zomer? Ik vind het koud. Laten we vlug naar huis gaan.