Van Der Klein telt de thuisvacanties

 

alt"Heerlijk... Ein-de-lijk zomer!"
Iedereen met de benen in de zee... Of aan de cocktail nippend?

"Reken maar van niet. 51% van de Amsterdammers doet bijvoorbeeld niet aan vakantie."
Hoe weet jij dat zo precies?

"Onderzoek heeft uitgewezen dat de meerderheid van de Amsterdammers thuis blijft of hooguit dagjes weggaat. "
Zo'n dagje uit kan anders ook aardig in de kosten lopen... Ik hoorde laatst van een vader en moeder met twee kinderen die na een dagje pretpark 200 Euro kwijt waren.

"Dat totaal is vergelijkbaar met de prijs van een last minute ticket voor één persoon."
Gezinnen kosten nu eenmaal veel geld. Daarom zijn de parken en mooie oevers langs het water weer ouderwets vol mensen die vakantie vieren. Zoiets kost bijna niets.

"Ik kan me van vroeger als kind herinneren dat ik aan zulke dagjes veel plezier heb beleefd. Mijn broer en ik speelden in het Vondelpark. Soms voetbalden we met vriendjes. Ook tennisten we zogenaamd want daar was toen een echte tennisbaan te bezichtigen. Dat was toen een heel exclusieve sport. En we zwommen in het kinderbad..."
Tegenwoordig wordt er meer via de computer gespeeld. misschien zijn zulke dagjes-uit wel een ontdekking voor kinderen nu. Aan de andere kant hoor je ook wel van oudere kinderen dat ze het vreselijk vinden als ze met hun ouders in de vakantie naar een andere stad moeten meegaan. En dat zou toch juist spannend kunnen zijn?

"Misschien raken sommige kinderen dan gedesoriënteerd als ze van huis zijn. Ze missen hun vrienden, hun huisdier en vooral hun computer."
Ze kunnen toch op de laptop, de Blue Berry of de IPad contacten?

"Voor kinderen van echt arme gezinnen zijn er tegenwoordig ook georganiseerde zomerkampen. Misschien ontmoeten ze daar juist nieuwe vriendjes en vriendinnen. En ze zijn een tijdje los van thuis wat af en toe ook wel goed is. "
Dan kunnen ze lekker meisjes-onder-elkaar of echte kwajongens-dingen doen?

Of die 50 Dingen die je MOET doen voor je 12 bent...