Het Rode Gevaar wuift niet naar Mark Rutte

 

altZeg Diana... Voordat ik insliep hoorde ik gister een gesprek in een radioprogramma over: Macht erotiseert. Ze bleven er maar over doorpraten... 

Nou lekker dan. Ik vind zelf helemaal niet dat macht erotiseert... Jij?

 
Er was zelfs een deelneemster aan dat gesprek die tot nu Mark Rutte altijd maar zozo gevonden had. Helemaal niet interessant. Maar nu hij minister-president is geworden zou hij eventueel wel eens bij haar thuis langs mogen komen voor een gesprek in meer erotische sfeer...
Dat is helemaal en totaal fout. Hij mag niet eens bij haar in de buurt komen. Laat staan langs dat huis rijden en naar haar wuiven. En als hij het toch doet - zelfs maar naar haar wuift- krijgt hij een hoge boete. Ex-clu-sief 19% BTW. Het hoogste tarief.
 
Ik zal het doorgeven. Haha... Ze beweerde verder ook dat mannen-met-macht op haar zoveel indruk maken. Ze kan er niets aan doen dat ze dan helemaal in vervoering van ze raakt.
Duidelijk een gevalletje van te-weinig-zelfvertrouwen.
 
Ze haalden er nog een deskundige bij en vonden gezamenlijk dat deze vorm van erotiek gebaseerd is op een verlangen naar een veilige en geborgen toekomst. Veiligheid voor hunzelf en hun eventuele toekomstige spruiten. Want met zo'n machtige partner kunnen ze alle levensmoeilijkheden fijn op hem overdragen.
Dat dénken ze. Vermoedelijk denken ze ook dat ze dan nooit meer zelf hoeven te werken.
 
Mm... Zou kunnen.
Erotiek is trouwens niets meer of minder dan een heftige vorm van chemie. 
 
Dat klinkt wel een beetje apothekersachtig...
Wat bedoel je met apothekersachtig?

Chemie alleen klinkt zo formeel. Alsof je koeltjes twee substanties mengt. Verliefdheid is toch een heel diep gevoel Diana? 
Laten we het in plaats daarvan over liefde hebben. Dat is tenminste echt de moeite waard om over te spreken. Liefde is een gevoel dat van binnenuit komt.
 
Zou je kunnen zeggen: een combinatie van diep gevoel en chemie?
In ieder geval een aantrekkingskracht met verschillende aspekten.
 
Dat is wel wat we er graag over willen denken. Maar sommige mensen worden uitsluitend aangetrokken door uiterlijke schoonheid. Voor hun moeten mannen er altijd als mooie jachthonden blijven uitzien en vrouwen blijven eeuwig luxueus ingepakte bonbonnetjes. Anders voelen die mensen geen enkele aantrekkingskracht...
Bij zo'n bonbon gaat het wel om de vulling hoor... En een jachthond kan ook zijn prooi verscheuren...
 
Iedereen weet dat. Maar toch blijven al die mensen in aanbidding voor het uiterlijk van die anderen.
Dan weten ze niet wat ze missen want uiterlijk is vergankelijk. Alleen wat er in zit blijft over.

Absoluut waar maar hun relaties gaan zelden verder dan de fase van de illusie van het begin. Ze blijven hoogstens uit noodzaak bij elkaar.
Ja. Dan is de party weer over. Steeds weer nieuwe parties afwerken gaat natuurlijk wel behoorlijk vervelen.
 
Macht en rijkdom en verliefdheid is een bekend thema uit allerlei romans en films. Daar is men dan naar op zoek met zo'n 'party'. Maar macht erotiseert mij eerlijk gezegd ook totaal niet Diana.
Nee natuurlijk niet. Afgezien van zo'n rare associatie hou ik sowieso niet van dat woord 'macht.' Het brengt iets over in verband met controle en dat ondermijnt het individu. Nee... Het is juist de kunst in het leven om los te kunnen laten.