Van der Klein over Dat - Wat - Is...

Leg mij maar uit waarom jij vindt dat ik niet zo stellig mag zeggen dat iets-is-wat-het-is?  Daar ben ik benieuwd naar Baruch...
Als je het niet zelf ziet Van der Klein kun je nooit volledig zeker ergens van zijn. Iemand kan je vertellen iets te zien vanaf de plaats waar hij of zij zit.  Jij gaat er vol vertrouwen van uit dat diegene op een stoel zit aan een tafel maar wie garandeert je dat het niet andersom was en diegene  op een tafel zat bij een stoel? 
 
Dat heb je vast van één of andere wijsneuzige filosoof gehoord.
O. Dankjewel. 
 
Jij denkt natuurlijk ook aan de politiek. Daar zitten mensen vaak met een dilemma. Ze  moeten als team optrekken namens hun partij maar hebben ook een persoonlijk standpunt wat hun zeer ter harte gaat.  
Klopt. Daarom kies je van tevoren de partij die het beste bij je past.  En soms moet je dan je  persoonlijk standpunt inleveren. 
 
Hoe ver moet je daarbij gaan? Daar gaat het om. Als je alles op moet geven omdat je aan je politieke zetel kleeft?
Hou op: dramaatje in  zakformaat. Heb je soms naar YES MINISTER gekeken?
 
Naar Borgen. En ik zag een frappante overeenkomst daar met de werkelijkheid zoals wij die kennen van de verdeling van macht en tegenkracht. En de manipulerende media zoals wij die ook meemaken.  
En wat dan nog? Er is vrijheid van meningsuiting en je mag proberen iemand naar een andere mening over te halen. Meestal noemen mensen trouwens anderen manipulerend als die het niet met hun eens zijn. 
 
Dat ontken ik niet. Belangrijker is: waar blijft mijn thee?  Het duurt lang vandaag. Alhoewel... We bevinden ons gelukkig niet in de kantine van de manipulerende media want dan zou het wel eens een heel bitter bakje kunnen worden.
Ach... Het is een mooie dag vandaag. En met een koekje van eigen deeg erbij valt het toch wel mee?