Van der Klein maakt zich druk over ijs

"Het was niet alleen volop lente maar ook de warmste 8ste maart ooit gemeten gister. Ik vond het tijd voor ijs."
Helemaal niet goed voor jou Van der Klein. Al moet ik bekennen dat ik me er ook aan bezondigde voor 1.85 Euro. Voor heerlijk ijs met heel weinig calorietjes. Speciaal ijs. 

"Wat mij betreft was het véél te gauw op. Ik betaalde trouwens 1.15 voor een klein bakje in de supermarkt. Een enorm verschil van 70 cent met jou..."
Wat is nu 70 cent? Je maakt de kat maar wijs dat jij zoveel zuiniger bent! 

"Hallo... Op een klein budget voor boodschappen maakt dat voor erg veel mensen een enorm verschil uit hoor."
Wat vermoeiend... 

"Daar gaan nu juist veel thema's voor de verkiezingen over. Denk maar eens na over het verschil in huurprijs tussen 400 en 1000 Euro per maand."
Maar ik heb dat toch niet ingesteld? In de straat waar ik woon heeft iemand op een container een tekst geplakt. Daar staat met koeienletters: 'Nu verkiezingen. Daarna mag ik vier jaar mijn bek houden.' 

"Haha... Maar dat is niet waar hoor. Iedereen kan ook buiten de verkziezing om aktief zijn."
Dat zal wel maar het plakaat gaat natuurlijk over wetten en regels. Niet over politieke stunts.


"Professionele politici zijn heus wel gevoelig voor aktievoerders. Als je wat wilt moet je op de barricades durven staan."
Help... Jij hebt te veel naar Les Miserables gekeken... 

"Er denken te veel mensen dat het uitsluitend om het pluche gaat bij verkiezingen. Wist je dat er nu 27 verschillende partijen meedoen in Amsterdam?"
Zo veel? Ik zag wel een Piratenpartij verschijnen. Is dat humor? 

"Dat is absoluut geen grap. Zij zijn tegen de aantasting van de privacy van de mensen. Een redelijk serieus doel. De S.P. is het hier grotendeels mee eens. Zij willen ook geen maatschappij waarin je als het ware in een nachtmerrie leeft."


Heb je het over Kafka? Dat is een boek. Dat is geen werkelijkheid.
"Toch heb ik het wél over Kafka en 1984 tegelijk. Het is nu al zo dat de overheid iemand met niet gewenst gedrag 24 uur kan volgen. " 

Wie bepaalt wat 'niet gewenst gedrag ' is?
"Daar draait nu juist heel veel om. Er is een brede kloof tussen wat mensen naar buiten toe zeggen en hoe ze echt zelf doen. En daarmee kunnen ze anderen groot onrecht aandoen." 

Nemen we dat niet allemaal te zwaar en te ernstig op?


"Zeker niet. We nemen het juist nog niet serieus genoeg op. Veel mensne proberen anderen levensregels voor te schrijven. Straks bepalen anderen voor jou wat je op je brood moet smeren, hoe je moet wonen en werken. En waarover je mag dromen..."
In zoverre kan ik het wel met je eens zijn. Als je af en toe hoort hoe fout wij schijnen te eten... En je mag zeker niet van iedereen heel veel houden... Als je buiten de kaders valt zijn de rapen gaar. Dan ben je slecht. 

"Als jij het zegt... Tijdens de verkiezingen proberen veel idealisten iets wat voor hun belangrijk is recht te zetten al geloven andere mensen dat soms niet meer."
Geef ze eens ongelijk? Het is vaak een kwestie van overleven waar je voor kiest. En om te voorkomen dat het geluk van de ene mens het ongeluk van de ander wordt hebben we nu eenmaal wetten gemaakt. 

"Accoord. Maar ook die wetten kunnen veranderen in de loop van de tijd. En ze zijn ook veranderd..."
Dat is waar maar jij wilt toch weer het laatste woord hebben Van der Klein. Hier is dringend een lekker bakje ijs nodig om af te koelen