Van der Klein had rare winkel-ervaring

"Het was een gekke winkeldag voor mij. Of liever ook een vrolijke winkeldag tegelijk."
Dat zal wel door de lente komen Van der Klein. Niet alleen de hyacinthen steken hun mooi gekleurde bol omhoog. Door de plotselinge temperatuurstijging hollen allerlei mensen naar de winkel om iets leuks aan te schaffen...

"In mijn supermarkt waarvan ik de naam niet zal noemen (hoewel de directie daarvan wel er om bekend staat altijd met de vakbonden overhoop te liggen) was het anders heel rustig... Tenminste totdat ik besloot er een speciale aanbieding te kopen. Een headset..."

Was jij plotseling zo populair bij die bepaalde supermarkt waar mensen zich nagenoeg over de kop werken vanwege je voortreffelijke muzikale voorkeur voor een bepaald merk? 

"Ik heb niet eens naar het merk gekeken. Ik zag bij de ingang van die supermarkt precies liggen wat ik nodig had in een grote glazen étagerie."
O ja? En toen... 

"Diegene die de verantwoordlijkheid had voor het beheren van deze hoge afgesloten glazen kast weigerde echter voor de dag te komen. Hij werd drie keer luid en duidelijk omgeroepen maar kwam niet opdagen..."
Je gunt die arme medewerker van de je-weet-wel supermakt toch minstens wel een theepauze? Misschien luisterde hij via een andere headset wel naar een relaxend muziekje om zich even te ontspannen. 

"Ja. Hoe dan ook... Nu moest de enige aanwezige cassiëre achter haar desk vandaan komen om de kast te openen. Nadat zij enige tijd vergeefs bezig was uit een enorme bos sleutels de juiste sleutel te vinden moest de assisten-glazen-kast weer opgeroepen worden."
O jee... 

"Inmiddels stond er een rij wachtende klanten voor de onbevrouwde kassa tot halverwege de binnenkant van de supermarkt."
Hoe voelde jij je toen? 

"Ik stond daar als verstijfd. Ik wilde getroffen door diepe schaamte uitbrengen dat het 'allemaal voor mij niet meer hoefde' maar de woorden stokten in mijn keel. Ik zag enkele mensen in de rij die naar mij keken en op schampere toon over mij begonnen te praten. Ik dacht zelfs ook dat ik de vrouw van mijn kapper ook in die rij zag staan..."
Misschien geeft zij je nu geen korting meer. Maar heb je die headset nog wel gekocht? 

"Inderdaad. De assistent kwam heel geïrriteerd aanlopen en toen kon ik niet anders dan die headset aanschaffen."
Moest je toen achter de rij aansluiten om te betalen? 

"Gelukkig niet. Ik mocht meteen apart afrekenen. Met de nodige giftige blikken in mijn rug."
Om welk bedrag ging het bij elkaar? 

"De headset kost 14.95..."
Aha! Van der Klein wat prijsbewust van jou. Dáár moet je dan ook maar heel veel voor over hebben...